Боян Расате краен: Ромите – в крайградски гета от затворен тип

Националистът коментира напрежението във Виетнамските общежития
28 апр 2017 13:23, Красимир Ангелов
124

Крайградски гета от затворен тип предлага бившият лидер на Българския национален съюз (БНС) Боян Расате за ромите. Случаят, който той коментира пред Bulgaria On Air, е напрежението в квартал "Красна поляна" в София, където се намират т. нар. "Виетнамски общежития".

Живущите в квартала многократно са подавали сигнали, че ромските семейства пречат на спокойствие, а преди дни 5 от тях окончателно напуснаха жилищата си.

"Нашата позиция е съвсем различна от тази на повечето патриотари, които казват, че циганските гета трябва да бъдат разрушени и циганите трябва да бъдат разселени между българската общност. Ние казваме точно обратното", коментира Расате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
20
 
! Отговори
Защо край градовете? преди 6 години
Не е логично да живеят в града или край него, ако за тях няма подходяща работа в този град или ако отказват предлаганата им работа (те не са доволни от заплатите, които могат да получат в качеството си на лица без образование и професия; предпочитат да са на помощи, защото законът им дава тази възможност)?Който обитава незаконна постройка в населено място, където за него няма работа, да го пращат на село, да се изхранва от земеделие и животновъдство.Никакви помощи на здрави, пълнолетни хора!
43
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не вкарат и този пукал в Парламента, няма да спрат да ни го пробутват.
42
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Герджиков.Нямаш образование-нямаш право да гласуваш!Не искаш да учиш?Добре...на корабите и в родината.Майка Индия те очаква!А,и да попитам-Какво е това ром?
41
32
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 години
Този говори глупости на килограм. Проблем с ромите имаме, но не е това решението
40
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При бай Тошо с неефективната планова икономка когато се планираше производствo се планираше и за тях да има работа която могат да вършат и всички работеха. А днес при капитализам пазарът който е най-добрият регулатор защо не може да ги отрегулира на пазара на труда? Нито гета, нито пари за образование ще решат проблема, системата е порочна.
39
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26И защо ми нацъкахте толкова минуси, по история не сте ли слушкали в час? :)Сега не следите ли с ИД какво се случва? Липсата на интеграция води до радикалицазия на малцинствата.
38
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работеха ромите при бай Тошо, работеха! И в ТКЗС-тата, и в консервните фабрики, и в Строителни войски, и в Чистотата с водоноските, които минаваха редовно по улиците едно време... Сега всичко това го няма! Остана Чистотата, ама е с метли, колкото да вдигат прахоляка във въздуха.
37
17
 
3
 
! Отговори
Filizlas преди 6 години
Tozi moje da okrasti nekoe darvo skoro.
36
25
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Като всеки проблем и ромския се решава със стимули и принуда.1. Оземляваш ромите с по стотина декара земи2. правиш им програми за покупка на животни и техника;3.даваш възможност да се строят лесно евтини къщи по селата;4. ЖЕСТОКИ ЗАКОНИ за кражба с тежки наказания /не глоба и не затвор/5. даваш им пари /2-3 хил лева/ на майките оставили деца в дом да си направят операция за да не раждат повече;6. ОБРАЗОВАШНе е сложно ама иска пипе и воля.
35
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемите с ромите дойдоха с евроатлантизма и ЕС когато икономиката беше съсипана за да превърнат България в депо за евтини черноработници и пазар за западни стоки. Всяка икономика има нужда от нискокфалифицирана работна ръка, както на запад сега ерната работа се врърши от българите, преди в България когато имаше икономиkа се вършеше от ромите, работеха а не крадяха и всички беше спокойно.
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябват нови закони, помощи и детски само след като имаш документ за завършено средно образование нямаш ли документ няма и пари защо държавата да храни и отглежда необразовани хора.
33
12
 
4
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ДОБРИ ДЖУРОВ преди 6 години
БАЙ ТОДАР ВНЕСЕ В БИЛГАРИЯ РОМИ ОТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ, ТУРЦИЯ И РОМАНИЯ ПРЕЗ 70-ТЕ ГОДИНИ..ДОРИ И ОТ ГЪРЦИЯ ВКАРА 1500 РОМА СЪС ЖЕНИТЕ ИМ.ДНЕС ТЕЗИ РОМОВЕ ЖИВЕЯТ В СЛИВЕНСКО. В ГОРАТА СЛЕД КАРАНДИЛА, В ГРАД ГРАДЕЦ, КЪДЕТО Е ОСТАНАЛ САМО ЕДИН БЪЛГАРИН..ТАМ СЕ СЛУША САМО ГРАДЕШКИ РОК - ЯКА МУЗИКА.
32
16
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Какво работеха бе, ти знаеш ли тогава ходеха да бият гълъби с прашки да имат какво да ядат, че тогава милицията биеше не смеееха да крадат.
31
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При бай Тошо на две преки от ромската махала хората дори не си заключваха вратите, а кварталния милиоционер по цял ден седеше в канцеларията и почти нямаше работа. Проблемите почнаха след това с евроатлантизма и ЕС.
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме в ЕС ромите да ходят в ЕС и да се интегрират не можем да ги затваряме в гета, а незаконните гета трябва да се съборят, защото стават развъдник на престъпност. БХК да им осигури транспорт и да ги карат в Хелзинки там по-добре ще се оправят с тях ние нe можем да ги интегрираме то се е видяло.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият проблем е, че законите не се прилагат еднакво за българи и роми.Това го правят сто процента политиците, на които им трябват изолирани необразовани и бедни роми.Политиците правят роблема, а ние почваме да се ядем едни други. Ми нека политиците вместо да ми се правят на баровци тънещи в лукс за наша сметка, да си понесът отговорността.ВСИЧКИТЕ прикриват схемите си за купуване на гласове. Като има репортаж, хващат някой бушон дребна риба. Отидете нагоре до купуващите партии!
28
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Комунизма на Живков също имаше такива Проблеми но тогава нямаше Интернет
27
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви гета бе менове, учете ромски и затворете себе си в гета защото скоро ромите ще са мнозинство.
26
0
 
30
 
! Отговори
Идея преди 6 години
Не е ли по-добре да бъдат приети в Северна Америка - огромни празни земи, трябва да се работи донякъде и ще им разнообразят генофонда
25
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с гетата е ужасна идея,защото такива хора се дистанцират, затварят и неизбежно в един момент се радикализират, както историята многократно е показала.