Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите

Столицата създава 40% от БВП на страната, а безработицата е около 3%
171
Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите
Снимка: архив, Булфото

София създава 40% от БВП на страната и осигурява най-високия стандарт с най-високи заплати в България, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Осмия конгрес на КНСБ.

Според нея нивата на заплащане в София са съотносими с тези в столиците на държавите от нашия регион.

"Безработицата в града е около и под 3%. София привлича над половината от инвестициите в страната - 54%", посочи Фандъкова.

По думите ѝ основен принос за това има финансовата политика на Столичната община, която се изразява в запазването на нивата на данъците и инвестициите в инфраструктурата.

"Затова ни помогна изключително много диалогът с нашите социални партньори. Като един от най-големите работодателите в страната, Столичната община осигурява работа на много хора в нашия град, като само за изграждането на третия лъч на метрото има назначени около 1800 души", каза Фандъкова.

Според нея инвестициите за подобряването на условията на труд са задачи, които стоят както пред синдикатите, така и пред институциите.

"Със съюза на транспортните синдикати реализирахме специални програми срещу насилието над жени, работещи в градския транспорт", съобщи още кметът на София.

Фандъкова добави, че изключително активен и важен за Столичната община е диалогът в сектор Образование.

"Разкрихме нови 130 нови работни места за учители. В сферата на енергетиката имаме добър опит със сключването на колективен трудов договор. Надявам се и разчитам, че този социален диалог ще продължи", посочи Фандъкова, предаде "Фокус".


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Като толкова много пари се взимат от София защо автобусите и трамваите са толкова стари все по 20-25 годишни? Вземете нови да ви го ***!
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо всичко трябва да е навряно в София? Стотици китни градчета и селца западат и се обезлюдяват заради централизирането. Лично аз бих предпочела да отида да живея в едно такова малко градче, в което всички се познават и можеш от едниния му край до другия да отидеш пеш за час.
141
0
 
5
 
! Отговори
Един от стадото преди 1 година
Българи крадци и продажници тотално осраха родината ни и после идва гражданската война в БГ между провинция и мекеретата от софия,мирише на барут,кръв,***
140
0
 
11
 
! Отговори
extremist преди 1 година
"Разкрихме нови 130 нови работни места за учители - БРЕЙЙЙЙЙ КАКВА ВНУШИТЕЛНА ЦИФРА....НАПРАВО СЕ ГЛАВОЗАМАЯХ...130 РАБОТНИ МЕСТА ЗА ТАЗИ ПЕТИЛЕТКА...131 РАБОТНИ МЕСТА ЗА ДЕСИТИЛЕТКАТА...129 РАБОТНИ МЕСТА СЛЕД 15 ГОДИНИ...0 РАБОТНИ МЕСТА СЛЕД 20 ГОДИНИ...АБЕ ФАНДАК ТИ СИ МАЛОУМНА МА ПРЪДНЯ СМРАДЛИВА
139
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
А точно това е - геноцид в страната. С парите за Дунавска стратеггия например се правят в София градинки за по 10 хил.лв. на кв.метър. Краде се яко. От парите предвидени за развитие на други региони. Гарантирано от ГЕРБ.
138
0
 
13
 
! Отговори
До30 преди 1 година
"Странно около 90% от коментарите са негативни, а като дойдат избори пак я избират"
Защото няма опозиция
Все едни и същи са на власт вече 65 години.
Така нареченото 4-то българско царство
Царството на отряда "Чавдар". Сред цар ( бай) Тошо, сега е ред на пазвантина му ( бодигард) принц Боко.
137
0
 
9
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Да в София заплатите са по-високи от колкото в провинцията, но когато пътуваш за да работиш там или си под наем, ситуацията става още по-зле. Колкото до високите заплати, доближаващи се до заплатите на "съседите ни" .. има още да скачат, че за да се доближат.
Ако от 1000 лева(бруто) вземеш 780 лв и това е добре ... здраве му кажи.
136
16
 
4
 
! Отговори
Стар софиянец преди 1 година
Въобще не ме интересува Фандъкова от коя партия е. Важното е, че направи много за София. Предполагам, че това не става и без политическа подкрепа. Понякога ми прилича на Великите кметове на София - Димитър Петков и инж. Иван Иванов. Дано не се лъжа.
135
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стар софиянец Фандъкова - усмихнатото лице на Корупцията . Гарантирано от ГЕРБ
134
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София се къпе в злато и диамавни а провинцията няма пари за една пейка спираме да плащаме данъци тая кметица окраде цялата провинция и си бърка под полата с оня евро-гейски шматарок.
133
1
 
9
 
! Отговори
банскалия преди 1 година
браво Фъндукова
строете в София, че язе като селан да си ккупя апартамент в Младост.
Няма само софиянци да купуват апартаменти в Банско
132
11
 
2
 
! Отговори
Mлад софянец преди 1 година
До Стар софиянец
Браво!
Споделям мнението.
131
16
 
4
 
! Отговори
Стар софиянец преди 1 година
Фандъкова е добър кмет и това което прави за София го показва. Пожелавам Ви в провинцията да си намирате кмет като нея.
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че ги има ЕС и Русия та да може да избягаме там от гробажиите.
129
2
 
3
 
! Отговори
султана е гей преди 1 година
До Вариант

Бай Василе ,като се освободим теб ще те направим ЦАР!
Ако ни требе ЦАР то и сега си имаме СУЛТАН.
Чиста и свята република ще станем като се освободим.
128
4
 
5
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 1 година
460лв им стигат на софиянците.
127
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е жената заради която провинцията заприлича на Сомалия и коренното население напуска като след ч у м а, за да иде да слугува на някой беден гръцки пенсионер за къшей хляб.
126
4
 
16
 
! Отговори
До 146 преди 1 година
Що не откраднеш една батарея гаубици, и не я качиш на Витоша и започнеш да трепеш софиянци. Ще решиш ли проблема? Първо, не гласувай за местни велможи които стават веднага слуги на софийските управници, започват да ви крадат и лъжат, живеят като императори. Тиквара ги наслага крадливи калинки по цялата страна. Те ви крадат но и му дават за да ги пази. Решете си проблема с вашите кметове - села:ндури и тогава се сърдете на Софиянци. А, че има разлика м/у София и Прованс е очевадно. От Луната се в
125
6
 
11
 
! Отговори
провинциалист в Софи преди 1 година
До Стар софиянец....мекере такова радвай се че живееш охолен живот на гърба на бъдните провинциалното...дано някой от провинцията ти да скубе мазната и миризливата ти перушина
124
21
 
9
 
! Отговори
Стар софиянец преди 1 година
Защо изоставихте къщи като палати в провинцията и дойдохте да живеете под наем в моите апартаменти? През 90-те години казвахте, че Вие ни храните и без Вас селяните ние софиянци ще умрем от глад. Сега ни хранят гърците с колкото си искаме плодове и зеленчуци. От Вас нищо не получаваме. Молете се да не Ви вдигам наема.