Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите

Столицата създава 40% от БВП на страната, а безработицата е около 3%
2 май 2017 16:50,
171
Фандъкова сметна: Заплатите в София – като тези при съседите
Снимка: архив, Булфото

София създава 40% от БВП на страната и осигурява най-високия стандарт с най-високи заплати в България, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Осмия конгрес на КНСБ.

Според нея нивата на заплащане в София са съотносими с тези в столиците на държавите от нашия регион.

"Безработицата в града е около и под 3%. София привлича над половината от инвестициите в страната - 54%", посочи Фандъкова.

По думите ѝ основен принос за това има финансовата политика на Столичната община, която се изразява в запазването на нивата на данъците и инвестициите в инфраструктурата.

"Затова ни помогна изключително много диалогът с нашите социални партньори. Като един от най-големите работодателите в страната, Столичната община осигурява работа на много хора в нашия град, като само за изграждането на третия лъч на метрото има назначени около 1800 души", каза Фандъкова.

Според нея инвестициите за подобряването на условията на труд са задачи, които стоят както пред синдикатите, така и пред институциите.

"Със съюза на транспортните синдикати реализирахме специални програми срещу насилието над жени, работещи в градския транспорт", съобщи още кметът на София.

Фандъкова добави, че изключително активен и важен за Столичната община е диалогът в сектор Образование.

"Разкрихме нови 130 нови работни места за учители. В сферата на енергетиката имаме добър опит със сключването на колективен трудов договор. Надявам се и разчитам, че този социален диалог ще продължи", посочи Фандъкова, предаде "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
18
 
! Отговори
провинция преди 6 години
Няма да робуваме на мутрите от София,да се отдели цялата провинция в друга България.....*** от София на бесилото за гаврата с народа.....до кога София ще живеее на гърба на бедната провинция...цялата провинция на въстание срещу врага София ....вашта кожа крадлива ***
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много *** ле трактор тук бе! Да не мислите, че в София всеки втори взима по 1500 лева??? Защо не сложите зверската простотия, мръсотията, претовареното и лошо организирано движение, скъпия транспорт, големите вече разстояния, паркирането което е ужасен и скъп проблем, висенето по светофарите, миризмата в гр.транспорт, високите наеми, скъпото парно и ток, двойните разходи за всичко. Ето защо се бяга от града, кой както може.
117
1
 
23
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 6 години
Липсва стратегия за регионално икономическо развитие на България. Навремето София даваше само 15% от БВП на България, населението на столицата също бе 1/7 част от населението на страната. Бургас, Варна /Девня, Стара Загора, Пловдив, Сливен, Русе и Плевен - бяха силно развити промишлени центрове. Нямаше миграция към София, в НХК Бургас се вземаха най-високите средни заплати за страната. Отделно много повече военни бяха разпръснати из цялата страна, както и специалистите с висше по разпределение.
116
9
 
8
 
! Отговори
Вариант преди 6 години
Друг вариант за спасението на БЪЛГАРИЯ е да се управлява от великия СУЛТАН който е съхранил Българския дух в продължения на векове насам..при СУЛТАНА не се толерират крадци,мекерета,национални предатели,третополови управници и ще се подобри жизнения стандарт на народа...от българина нищо не става освен за кражби,лъжи,измама и видяхме 27 години до къде докараха бедното и болното стадо
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До оооохмда
114
3
 
11
 
! Отговори
Спасението преди 6 години
Спасението за БЪЛГАРИЯ е вуканът на Витоша и за една нощ ще дойде очакваната СВОБОДА за БЪЛГАРИЯ
113
6
 
14
 
! Отговори
Вулкан преди 6 години
Да се молим вулкана на Витоша да се събуди и да спаси майка БЪЛГАРИЯ от мутренското-фашисткото,крадливото,корумпираното,некомпетентното управление на хищтните кръвопийци на народа от катуна София.......да се молим скоро да се активизира и ще видим къде ще идат тия хищтници
112
0
 
20
 
! Отговори
naco преди 6 години
Време е вече да бъде показана ФОРМУЛАТА по която се изчислява СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА! Какви са ВЕЛИЧИНИТЕ в нея! Няма София,няма Монтана,ИМА България!? ВРЕМЕ е!!! НАРОДЕ????
111
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянец съм и искам провинцията да е по-добре от стоилицата. Тогава няма да има това напрежение и противопоставяне. София е претоварен град, лош за живеене. И скъп. Ако нещата се развиваха хармонично, нямаше да в необходимо да се противопоставят столицата с провинцията. И това действа успешно. Както с тока, един каза, че провинцията плаща за по-евтино парно на София. А проблема е в гаулайтерите от Прованс. Нищо не се прави, краде се и само се властва. Така разликата расте което не е добре.
110
1
 
11
 
! Отговори
Източна Румелия преди 6 години
Долу Софийското Иго над народа...има ли държавни мъже с Топкиии ли,да с топки които да милеят за майка България....ако има да излезнат и да видят истинската действителност на бедния и изчезващ народ
109
2
 
18
 
! Отговори
Прости преди 6 години
Прости и *** управници и затова на много места извън София скоро ще се веее чужд флаг....141 години Геноцид и Робство над стадото....българина е крадлив,корумпиран,некомпетентен,нагъл и нахален и после винаги турци,роми,бежанци са виновни...в София ще ми живуркаха хубаво а бедната провинция е в клинична смърт....просто ще се намери решение на въпроса за норматив
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПИКОМного точно, брат!
107
0
 
2
 
! Отговори
Ей, преди 6 години
***, я трий само цинизмите, че се обърках вече кой с кого си говори, например "37" се обръща към "до 37", което си е някаква психична девиация, ама явно това ти е целта, да разводниш дискусията, че не отърва на главната Мутра!
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВЯ САМ , ВИНАГИ ПРИБЯГВА ДО ПОМОЩТА НА СЪСЕДА .
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДА ПОПИТАМИ кметица компирка
104
0
 
12
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 6 години
София не е България!
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде това, в твоята община на мошеници , крадци и некадърници ?!
102
1
 
18
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Въпреки че живея в София смятам че неравенството е огромно. За силна държава ни трябват 6-8 града които да са равноправни, съответно да се преместят министерствата там, народното събрание трябва да се премести също някъде другаде. Инвестициите са в София заради младите хора и по квалифицирана работната ръка. Хората във властта обаче ще управляват хората по трудно ако са на всякъде, затова контрола трябва да е пълен.
101
3
 
12
 
! Отговори
ДОЛУ преди 6 години
ДОЛУ КРАДЛИВИЯ и КОРУМПИРАН КАТУН София.....миризливите жълти павета не е БЪЛГАРИЯ...Убийците на Българския народ на бесилотоооо насред жълтите павета..заради крадливите и корумпираните национални предатели България скоро нема да е в тия граници.....?БЪЛГАРИЯ изчезва господа ии госпожи национални предатели и мекерета
100
3
 
12
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 6 години
РЕФЕРЕНДУМ и бедната провинция да се отдели от кръвопийците от крадливия катун София....Долу Софийското РОБСТВО и ГЕНОЦИД над Българския народ....трябва ни ново Априлско въстание и убиваш крадлив и корумпиран софиянец и се спасява БЪЛГАРИЯ...Да живееее новата Кръвна РЕВОЛЮЦИЯ и бой бой бой бой по корумпирания катун София