Напън от края на София: Нужни са тръби за нужниците ни

Настояват за повече правомощия и упражняване на местна власт
2 май 2017 10:30, Петя Славова
27

Жители на столицата настояват за по-добър живот в крайните квартали на София. Те искат и повече правомощия в упражняването на местната власт.

Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с група ентусиасти в квартал "Драгалевци", които са от различни крайни жилищни комплекси на София като "Княжево", "Симеоново" и други. Доброволците се обединиха около инициативата да подобрят живота в кварталите си, защото, по думите им, проблемите в техните жилищни комплекси са повече отколкото в други квартали на столицата.

"Идеята ни е да подтикнем Общината да предприеме стъпки, защото проблемите не касаят само живущите в комплексите, а и цяла София", каза жена, част от събралите се инициатори.

Като основен проблем в "Драгалевци", тя посочи канализацията. Към момента, в който се провеждаше интервюто, репортерът на телевизията отбеляза, че вода тече по паветата, която не е питейна.

Към разговора се включи и жител на село Владая. Пред камерата на телевизията той каза: "Идеята е да се създаде местна гражданска инициатива по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Преди това искаме да се проведат обществени обсъждания във всеки един от участващите квартали".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
В кв. Княжево на столицата, липсва канализация. Не зная как е възможно това през 21 век. Управнхиците стават все по-нагли в хвалбите си, колко са велики, а са същевременно царе на нищоправенето. Господ да пази българите и България!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Наравно с всички останали си плащаме данъците!С какво вие сте по-различни от нас, при положение, че благодарение на нашите данъци имате и ползвате канализация?Дори и онези с палатите също не са виновни! Виновни са онези, които са им издали разрешение за строеж!И ОК, щом ние, онези чийто баби и дядовци са вдигнали къщи, в които ние сега живеем, нямаме права върху канализацията, то тогава да ни бъдат намалени данъците!Аз тогава няма да имам нищо против!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А В БАНКЯ КАК Е?
14
4
 
7
 
! Отговори
Oleg преди 6 години
Ама стига сте злобяли. Да не мислите, че е зле на всички там! Като няма канализация нали има река! Те нещата още от едно време са направени да си изтичат в реката! Така, че нужда от канализация има най-вече за всички по долните места,а не по горните. Аз се чудя как има 2 млн. софиянци пък не знаят, че най-лесно акитата текат от високото към ниското и ползата е за тези в ниското!
13
1
 
11
 
! Отговори
Batko преди 6 години
Много грозни жълтурски заглавия, господа псевдо- журналисти. Сайтът ви прилича много на български мегдан а не сериозна информационна медия , за която уж претендирате. Освен това Драгалевци не е комплекс в края на София с 20 етажни панелки и т. н а вълна зона в полите на Витоша. Държа да отбележа, че не живея там и нямам нищо общо с този приятен квартал, но безумните заглавия и пълни глупости в статията ви ме провокираха .
12
7
 
9
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Да , новоизлюпени богаташи с крадени пари ,ама пак си остават селини - Строи къща/палат за милиони крадени , пък иска от държавния бюджет да му се направи канализация и път !
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Газете *** до насита!Дезодорирайте се, че идва лято.
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елитните квартали на София пълни с мутри и каква ли не *** искат канализация. Защо ви е? Нали първо вие ще изтечете в нея. Нали давате по 2-3 хиляди лева за квадратен метър. Газеате си говната и трайте. Вие сте елит, а ние в центъра ще си дишаме чистия въздух без мрънкане.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да се откриват нови църкви. Канализацията не носи бонуси на политика.
8
6
 
21
 
! Отговори
Хъп Хъп Хъп пляс преди 6 години
"Селото се оказа точно във града"ЪпсурдистанКъщи за 150 000Е с яма за нужник големи сте у шоплука еваларка..
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В с. София пак са с външна тоалетна
6
1
 
26
 
! Отговори
Прометей преди 6 години
Нима тия от Драгалевци аkат ?Аз си мислих, че там горе в планината ако не богове са поне полу-богове.
5
4
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
А, притрябвало му на Костов на баир лозе. да си се оправят.Колкото и ирония да влагаш, ако той е кмет ще са много напред, но нали е тотално мразен, така че да си се справят сами.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете Иван Костов кмет ша ва оправи .
3
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Презастроиха планината и сега ревът. Първо да си покажат документите за узаконяване на палатите и колко и какви данъци плащат за тях, защото парите за канализация и за инфраструктура идват от тях. Да не говорим, че там повечено се водят безработни и социално слаби инвалидиди с коли за по 100 хил. за които също не плащат данъци. И влизаме в порочния кръг - няма да им плащаме, защото те не са направили улици и канализация, а от общината - няма пари защото няма постъпления. И така.
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е,че за кметицата не съществуват други квартали освен "Ив.Вазов",където доскоро е живяла и южната дъга,която дори още не е довършена.Останалите да се оправят сами.За тях пари никога не остават.
1
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем в Драгалевци, хем пък с канализация. Няма пълно щастие.