Сигнал: Частна фирма с достъп до инфосистемата на Летище София

Прокурори и ДАНС извършват проверка по случая
2 май 2017 12:38,
9
Сигнал: Частна фирма с достъп до инфосистемата на Летище София
Снимка: Facebook

СЗА "Антикорупция" проверява сигнал за предоставен достъп на частна фирма до информационната система на Летище "София", съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

До главния прокурор е постъпил сигнал, че през февруари по силата на заповед на изпълнителния директор на "Летище София" ЕАД, на частно търговско дружество са били предоставени пълни администраторски права и неограничен достъп по отношение на цялата информационна система на летището.

По същото време се е провеждала процедура по предоставяне на Летище София на концесия.

По данни в сигнала предходен собственик на търговското дружество, получило този достъп в „Летище София“ ЕАД, е настоящ началник на кабинет на министър.

Проверката до този момент е установила, че такава заповед действително е била издадена и е действала, но същата не е била подписана лично от изпълнителния директор на "Летище София" ЕАД, а от друго длъжностно лице.

Липсва договор между "Летище София" ЕАД и частното търговско дружество и така предмет на проверката са причините, поради които това търговско дружество е получило пълни администраторски права до информационните масиви на летището, както и какви са ползваните данни.

Прокурори от СЗА извършват лична проверка по сигнала, а по част от поставените въпроси е възложено извършване на проверка и на ДАНС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
тиквочко подрискоф преди 6 години
айде сега заради пропуските двойно бъркани по сички дупки. фул кавити сърч дето го викат партньорите.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го знаем от два месеца, къде е новината?
7
2
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
Не случайно летищата по цял свят назначават мюсюлмана- служители, които могат да извършат акт на джихад по всяко време (и после по медиите да ни обясняват, че причината за акта на терор е неизвестна). Просто режисирана игра на Световния Джихад и машата му - Новия Световен Ред с цел "тормоз над неверниците там, където ги намерите", както Корана учи правоверните!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....е нема такава държава
5
1
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
Баааах таа държава !
4
0
 
8
 
! Отговори
Само преди 6 години
Само в България и Сомалия са възможни такива неща. Амс хайде да не се обиждаме че нали сме Европейци ... хахахаха толкова сме зле че ми се плаче
3
0
 
9
 
! Отговори
аз там преди 6 години
Е, началника на кабинета явно не е правилния на новата власт.Ако беше някой друг всичко щеше да си е тихо и кротко, а паричките тихо да си ромонят към мутродържавниците.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Администраторски права, мили съграждани, не значи само да четат и да свалят данни , а могат и да пишат и да трият и да редактират. Кой знае как някой хора никога не са кацали тук, никога не са влизали в държавата...И каква е тази система, в която няма тракинг и не се следи кой кога влиза с какъв акаунт и какви действия извършва?!?!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафията пак ще гризне дръвцето. БГ мафията, както всяко нещо в България, е съставена най-вече от аутисти и инвалиди. Смешници, *** за зеле не става от вас. Елате да ми повеете.