"Безсмъртен полк" на марш по улиците на България

Стотици се включиха в инициативата в цялата страната
468

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

В цялата страна със шествие в чест на световната инициатива "Безсмъртен полк " беше отбелязана 72-та годишнина от края на Втората световна война.

Шествието в София започна от катедрален храм "Свети Александър Невски" и продължи до паметника на Съветската армия. Подобни шествия имаше и в други големи градове на страната.

Световната инициатива „Безсмъртният полк” се е провела за първи път през 2012 година в руския град Томск. През 2013 година акцията се провежда в 120 града и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света.

В България движението започна през миналата година, когато на 9 май, когато честваме Деня на победата и на Европа, за първи път 11 български града се включиха в инициативата. Така България вече е част от световното движение, в което участват над 36 държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
4
 
3
 
! Отговори
Змей преди 6 години
Равнииисс.........Мирноо!!?! Кръъгом.....Към Землянките Хоооодом марш!!.....!!?! И не се обръщайте към България неканени руски гости.......Чао.
296
5
 
3
 
! Отговори
МДАА преди 6 години
Отвратително е да представяш маждусъюзническата война между две фа ши стки държави като битка на човечеството за свобода. Гнусно лцемерие е под това прикритие да унищожиш елите на един народ и да представяш имперските си мераци това като битка срещу фашизма. Отврат!
295
6
 
0
 
! Отговори
бг преди 6 години
гнус ме е от руските ***
294
0
 
5
 
! Отговори
seira преди 6 години
АЛО, "РАЗБИРАЧИТЕ"!ДОКОГА ЩЕ ДРЪНКАТЕ ГЛУПОСТИ ЗА "СОЦИАЛИЗЪМ", "КОМУНИЗЪМ", "ФАШИЗЪМ", "ДЕМОКРАЦИЯ"?!НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ЗА ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ, А СЕ НАДПЛЮВАТЕ КОЙ КАКТО МУ ПАДНЕ!!!ОЩЕ СЕ НАМИРАТ Т.Ъ.П.А.Ц.И, КОИТО ДА ТВЪРДЯТ, ЧЕ В СССР И БИВШИЯ СОЦ. ЛАГЕР Е ИМАЛО "СОЦИАЛИЗЪМ"...ГОЛЯМ СМЯХ!!!СОЦИАЛИЗМЪТ Е КАПИТАЛИЗЪМ БЕЗ ПАЗАР НА РАБОТНА СИЛА (Т.Е. НАЕМЕН ТРУД) И Е "ПРЕХОДНО СЪСТОЯНИЕ" НА ОБЩЕСТВОТО!!! (К. МАРКС)НЯКЪДЕ ПО СВЕТА ДА СТЕ ВИЖДАЛИ НЕЩО ПОДОБНО?!АМАН ОТ НЕГРАМОТИ ХОРА!!!
293
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болни хора (поклащам с глава)
292
5
 
7
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Болгарская губерния пак е надминала себе си. Чужди флагове на площада. Измислени герои от измислен филм. В същото това време Русия поиска от България 120 000 евро за да върне архивите откраднати през 1944 год. В реално време Лукойл си прави каквото иска и си купува висши чиновници на кило.
291
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо 385И аз им се чудя.Отдавна е доказано, че фашизмът и комунизмът са сродни идеологии и че Втората световна война е била всъщност грандиозен сблъсък между двете най-фашизирани държави в Европа по онова време.Ама в червена кратуна можеш ли да налееш мозък?
290
0
 
13
 
! Отговори
Ще дочакаме ли? преди 6 години
Ще дочакаме ли шествие на истински наш Безсмъртен полк? Стотиците хиляди български воини, загинали по бойните полета през четирите войни след Освобождението (в другата - петата, сме участвали по принуда, но пак не сме се посрамили!)?През онези четири войни сме воювали за националните си интереси. Загиналите през тези войни нямат нито една загубена битка, не са дали в плен нито едно българско знаме! Тогава сме имали Армия!!!Поклон!
289
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КПСС-БКП вечна дружба
288
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на червената армия ,слава на Русия , поклон пред подвига на загиналите
287
12
 
5
 
! Отговори
ебач на славяни преди 6 години
нека догодина и на Путин и компания носят снимките в този цирк руска некрологомания Бе зсмъртен полк..ха.ха.ха
286
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало,другари, с руските знамена от БСП,първо,не си приватизирайте антифашизма,защото срещу фашизма са се борили и некомунисти.Второ,скрийте руските флагове,защото тук е България,а не Русия,после се чудите,защо губите на избори.Родоотстъпници.
285
3
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До славянин--383;Те изборите показаха какво иска народа. Оная *** дето и взела демокрацията СИНА и учи в САЩ. Защо бе? Даго прати в Русия.
284
9
 
4
 
! Отговори
путлапах акбар преди 6 години
добре че умрелите руснаци са повече от живите..ха.ха
283
1
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--378;Според воения историк Ген. Волкогонов жертвите са между 37 и 50 милиона, но никой не може да каяже колко са тъй кат не са водени статистики. Освен това Сталин забранява на офицерите да си водят дневници,
282
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--362;Да подписано е на 07.05. от някакъв непознат руски генерал. Сталин е вбесен и нарежда на Жуков да го преподпише а другия генерал изчезва безследно.
281
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-далеч в историята остава датата 9 май 1945-а година, толкова повече се увеличават руските жертви във ВСВ. През 1946 г. Сталин оидочва 7 милиона жертви, през 1956 г. Хрушчов ги увеличава на 20 милиона, при Брежнев са 25, а при Горбачов 27. През февруари тази година изследователите-пропагандисти на Путин казват, че жертвите са 41 979 000. Ако Путин управлява още 10 години със сигурност ще ги закръглят на 50 милиона.
280
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 371 от славянинАми да ти посоча само Украйна и Сирия. И за мръсните номера с фалшивите новини и други хибридки по цял свят те оставям да прочетеш сам
279
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тинтири МинтириРуския прочит на истирията го знаем. Ни знаем и каква и истинската история. За разлика от заблудените от руската пропаганда русофили.
278
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 372Ами чети бе ***. Три пъти е имало подписване.