Ден 1-ви от ремонта на топлото: Не въртете кранчето, водомерът отчита!

Обезщетение за клиентите няма да има, ремонтите са планови
9 май 2017 08:38,
47
Ден 1-ви от ремонта на топлото: Не въртете кранчето, водомерът отчита!
Снимка: архив, Reuters

От полунощ клиентите на ТЕЦ "София Изток" нямат топла вода заради планов ремонт на "Топлофикация" след тежката авария през февруари. Клиентите в района ще останат без топла вода до 19 май.

"Авариралият топлопровод ще бъде изведен от експлоатация. Междувременно ще бъдат монтирани спирателни апаратури, така че на 19 май, когато централата възобнови работата си, клиентите да получават топла вода и да остане топлопроводът изолиран, така че ние да можем да започнем работа", обясни през Bulgaria ON AIR говорителката на дружеството Елизабет Павлова.

Още по темата
Обезщетение на клиентите за този период няма да има, тъй като ремонтите са планови и са обявени 15 дни преди топлата вода да бъде спряна.

"Ремонтът ще приключи към края на месец юли и затова се налага още едно спиране за около 10 дни в началото на месец август - от 1-ви до 11-ти, когато освен включването на този магистрален топлопровод, който вече ще бъде ремонтиран, ще бъде изграден и включен още един топлопровод, който на практика ще обслужва нова енергийна мощност, която в момента изгражда ТЕЦ "София Изток".

В пет сгради в кв. "Люлин" 5 топла вода няма да има почти до началото на месец юли. Там, освен главния топлопровод, се извършва и ремонт на отклоненията към съответните сгради. Работата там ще бъде поетапна и след края на всеки етап ще се възстановява топлоподаването към съответната сграда.

От "Топлофикация" съветват по време на ремонтите клиентите да не се опитват да пускат топлото кранче, защото по този начин водомерите ще отчитат разходи и за топла вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 44Върни се на село !
41
0
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Не знам за селяни и граждани и прочие, но знам, че на мен ми идва по-евтино да съм на ток! Това едно, второто е, че какво ме интерсува мен кой краде от топлофикация при положение, че трабите не са мой!? И нямам право да ги отрежа! Инак аз съм си сменил дограмата, и външна и вътрешна изолация съм си направил! Колкото до абонатната станция да сравнително нова е 2002 я сменяха! Ама на топлофикация пак ми сика в пъти повече отколкото ако съм на ток! Мистерия!
40
0
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
Отчитането на топла вода става на 3 месеца. Премивала вода през водомера. Водомера няма топломер. Стой си на село и не коментирай столични проблеми ?
39
1
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Не съм късметлия. В нашия блок няма андрешковци и никой не си махна радиаторите. Освен това всички си сменихме дограмата и си сложихме външна изолация. С общи пари сменихме дограмата на входа. Имаме нова абонантна станция.Проблема с Топлофикация в София идва от селяните, които си искат бойлера и печката на въглища в която си горят битовите отпадъци. Топлофикациа не е цвете за мирисане, но селяните имат някаква фиксация и искат да си мизерстват.
38
1
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Епа пич явно ти си от късметлиите! Моята обща сметка към топлофикация, при положение, че не използвам ни топла вода ни парно за миналата година е 723.40 лв. Сега сещаш се че не съм я платил поради причина, че не съм ползвал! Но пък имам боилер и климатици и тази зима, предполагам знаеш колко студено беше, та тази зима за ток съм платил 587.12 лв. Еми некак си на мен лично на тоя етап ми идва по евтино на боилер, и 2 климатика на ток! За тебе може да не е така!
37
4
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Какво значи "бързонагряващ" ? 4, 6 , 8, 12 киловата ? Колко ти стува да подгрееш потенциалната бомба от която може да те тресне ток ? Колкото и "бързо" да нагрява, трябва да ЧАКАШ преди да се изкъпеш. 80 литра, хайде да са 120 притоплена водица свършват за минути. Общата ми сметка от Топлофикация за м.г. /топла вода + парно/ за 76 кв/м жилище е 681 лв. а ти плащаш по 100 лв. ток на месец само за да се къпеш и миеш чинии, е ако се къпеш въобще...
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам един технически гении- той ползва парно и топла вода на воля, ама инсталацията му е така направена, че съседите плащат всичко.
35
2
 
8
 
! Отговори
водоноска преди 6 години
вода няма , но водомерът отчита. Да ви е честито, търпеливи чифтокопитни!
34
2
 
8
 
! Отговори
до Dieslrae.. преди 6 години
Крайно време е Dieslrae и всички като него да си набият в канчетата, че "гражданьете" на България не плащат загубите на Топлофикация. Всичко идва от местни данъци и такси и излиза от джоба на Софиянци... Дреме ми на мен за жителите на село горно нанагорнище.. Къщите на село са с данък по 12-13 лева, от къде да дойдат пари за северна България? Софиянци ли да ви строят пътища?
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЯТ БОЙЛЕР Е МОДЕРЕН - БЪРЗОЗАГРЯВАЩНЕ ЧАКАМ 4 ЧАСА.А ТИ ПРЕЗ ЗИМАТА, КАТО СТАНА АВАРИЯТА СЕ ТОПЛЕШЕ С ДУХАЛКАТА, НАЛИ?
32
1
 
1
 
! Отговори
dresing преди 6 години
vodata v sofiiska oblast e mnogo radioaktivna, ima i zarin v nea moje bi.
31
5
 
10
 
! Отговори
сф преди 6 години
До Го4оЖивея в София за да НЯМЯМ бойлер ! Е, сега десетина дни ще се къпя, както ти се къпеш цял живот - с канче от коритото. Но иначе не мисля - включих ли бойлера, жената се изкъпа след 4 часа дъщерята, после сина и около в 2 след полунощ е моя ред. Пълня си ваната когато поискам и се чипкам в банята колкото си искам. А, ти си хвърляш бърз душ за 15 мин. понеже за толкова свършва бойлера, който си чакал 4 часа да загрее.
30
1
 
11
 
! Отговори
Баба ти преди 6 години
Айде стига сте ни занимавали с тези глупости.. Голям праз че нямало да имат топла вода 10 дена.... ами да си запалят огън пред блока и да си стоплят...те и без това 80% от софиянци са от село ... имат опит в кърската работа
29
9
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Софиянци уж са гяволета, а се оставят топлофикация да ги клеца - талкова ли нямат пари за бойлери?
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо занимавате хората с проблемите на софийските ***? Нямали топла вода за 2 седмици и стана световен проблем! хората из българия нямат вода за пиене, а за тях не се говори нищо! А тези столичани в повече, дето се оплакват по телевизията, че щели да топлят вода с канички, направо ми се повръща от тях. Ами купете си бойлер бе! Ако не поне един нагревател! Стига превземки
27
1
 
11
 
! Отговори
пор-вдовец преди 6 години
Фитнеса до нас е на бойлери. По принцип спортувам за здраве, но в следващите десетина дни ще спортувам за лична хигиена.За тези, които нямат близки в други квартали на които да гостуват за да се изкъпят, хотелите предлагат т.н. "почивка" / 2 часа - 10 лв./, която по принцип е за извънбрачно жмуги-жмуги, но може да се използва за семейна баня. Който иска да се изкъпе, намира начин, който не иска намира причина.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ходиме до Пирот на баня, лошо нема.
25
0
 
3
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
И замириса на ... поле
24
10
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До totoКрайно време е всички да си набият в канчетата, че на България и гражданите им писна да плащат за София. Дреме ми на мен за София. Да им правят отделни канали и новини, а не да ни занимават с глупостите им. Крайно време е парите да остават там където се плащат, а не цялата страна да пълни бюджета на София! Като плащаш в село горно-нанадолнище парите да си остават в него. Сега как е, пари за София, а Северна България забравена от господ. Стига вече!!!
23
4
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
А другарите искат всичко да стане държавно - нещо, което би означавало е такива регулярни (планови) режими и на тока и водата. Точно както през полуузрелия социализъм