Разширяват "Зелена зона" в София, гражданите: "За"

Важно е да се въведе ред, убедени са от общината
12 май 2017 09:37,
115

Зелената зона, с решение на Столичния общински съвет, се очаква да бъде разширена през лятото на 2017 г. Причината е, че в момента квартал "Лозенец" е доста населен и жителите му не могат да намират паркоместа.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков коментира пред Bulgaria ON AIR, че през 2014 година е започнала информационна кампания, с която да се установи какво смятат жителите за въвеждането на платено почасово паркиране.

Тази кампания показва, че по-голямата част от тях са "За" осъществяването на този проект, защото въвеждането на зелена зона ще спре паркирането по тротоарите и ще могат те да бъдат ползвани от пешеходците по предназначение.

Планът е да бъдат въведени 3500 паркоместа, обозначени със съответната маркировка, които да улеснят гражданите, уточни кметът на "Лозенец".

"Важно е да се въведе ред и да се спре безразборното паркиране, което пречи на гражданите и разрушава тротоарите. Особено голям е проблемът в Долен Лозенец", допълни още Любомир Дреков.

За последните 15 години повече от 600 млн. лева са били акумулирани за извършване на ремонтни дейности и въвеждане на нови подземни и надземни паркинги, смятя от своя страна арх. Димитър Димитров от "Граждани за София".

Не е ясно обаче къде са отишли тези средства, тъй като положението с паркоместата в столичния район "Лозенец" остава непроменено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Лозенецзелена зона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
9
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
В София вече втора година се забелязва, че колите със софийска регистрация са все по-малко. Въведете задължителна регистрация на новопристигащите, които се установяват трайно в София или винетка за София - за коли с различна от софийска регистрация и може и да се намират места за паркиране
50
0
 
9
 
! Отговори
До 47 Гост преди 6 години
Явно не минавал през Центъра на София, за да задаваш толкова глупaв въпрос - Къде можело да се построят паркинги. Отделно, че нямаш никакви знания къде и как по света строят паркинги.
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47 ГостБрато,вместо да се правят молове на 10 етажа в центъра на градовете ви какво пречи да се построи един паркинг,а?И това го има във всички големи модерни градове по света!!Ама,какво ли ти приказвам-явно от гетото навън не си си помръднал дебелият *** !!!
48
1
 
19
 
! Отговори
Проблемът е общината преди 6 години
Някакъв примерен квартал в София. Необходимите места за паркиране са 1500, наличните са 1600 и хората паркират нормално. Общината издава нови и нови разрешения за строежи, които намаляват местата за паркиране на 1550, а необходимите места за паркиране се вдигат на 2000 и хората започват да паркират и по тротоарите. После общината казва, че въвежда зелена зона, местата за паркиране намаляват още, колите пак се увеличават и какво правим? Общината въвежда забрани, а ние хората какво да правим?
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е да се разчистят таратайките, които не са карани ОТ ГОДИНИ, вече обрасли с растителност и т.н. Само по моята малка уличка има 2-3.Вярно, че е по- евтино да си зарежеш *** пред блока, но ако трябва да плащаш такса бързо ще се ориентираш да го махнеш. А за градския транспорт не мога да се съглася, че е оправдание- точно от Лозенец съм пътувала до другите краища на София с по едно превозно средство. Картата за едно такова е 20 лв, за метро 35 лв, никой таралясник не излиза толкова евтино
46
11
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До АнонименСпоред теб брато къде в центъра има възможност да се построят паркинги. Е тва сме българите едни ревящи ***. Ходи си в гетото и карай там брато като толкова държиш да си возиш дебелият *** на 4 колела.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой граждани са ЗА? Тия, които работят в "Паркинги и гаражи"? Съгласна съм, че трябва да има ред в паркирането, но в сегашния си вид тия зони са си просто жив рекет. Не построихте паркинги, повечето сгради в центъра нямат достатъчно гаражи и какво излиза? Само прибирате пари, а реално проблемът с паркирането си остава. Разходете се в центъра на София да видите какво е. Кола върху кола, пред кола, зад кола... места няма, обаче всички си плащат.
44
9
 
6
 
! Отговори
Гос преди 6 години
До АнонименНапротив ПИЧ, аз съм ЗА, даже и цената трябва да се вдигне. В центъра на София трябва да редуцират до минимум автомобилите. Това е лудост и за тази лудост си виновен и ТИ защото нямаш нужната култура да го разбереш. Като искаш да караш и паркираш в центъра, просто си плащаш. Ако не ти изнася имаш варианти, транспорт, колело дори и пеша. Полезно е за сърцето ти.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хубаво ги люскате сини и зелени зони за да ни дерете кожите чрез СМС-и,ама въпрос към кметовете и общинарите на по големите областни градове:Кога най-после впредвид нарастналият поток автомобили към градовете си ще направите зони за паркиране или паркинги??Значи,дерете кожите на всеки водач,сини и зелени зони знаете му реда как се правят,парите потъват незнайно къде и по какво направление,а ЗАДЕЛИХТЕ ЛИ ПАРИ ЗА НОВИ ПАРКИНГИ И ПАРКОМЕСТА??Или такива не са предвидени-трябва да се смучат пари!
42
0
 
16
 
! Отговори
Избора на гражданите преди 6 години
Това "гражданите са ЗА" е като примерно следния случай: Гражданите да избират между това да бъдат обесени и да им бият 10 тояги на голо. Оказало се, че гражданите са ЗА да им бият 10 тояги на голо. В случая гражданите са заставени да избират между: 1/ Общината да не си изпълнява задълженията и да продължи да не осигурява ред в паркирането, както е по закон2/ Общината да ни скубе с нови такси,да намали местата за паркиране и го затрудни, но да не се паркира по тротоарите,а само на кръстовищата
41
4
 
3
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
А в Бургас кога, тук е ужас.
40
0
 
19
 
! Отговори
До 35 Аз преди 6 години
Казваш, че паркират един върху друг пред входа ти ли? Щото на разстояние 50 метра може да паркират около 16-17 коли перпендикулярно и около 9 коли, успоредно. При това явно нещо бъркаш. Не знам място в София, където паркинг да стои празен - всяко място, на което е разрешено паркирането е заето и затова хората паркират и на неразрешени места. Вината е на общината разрешила презастрояването на София. Колкото до паркиране възможно най-близко да блока - това е заради годините, когато всяка нощ крадц
39
6
 
10
 
! Отговори
горски преди 6 години
Какво сте се разревали бре, шопета? Да не би аз да ви избирам кмета? Че и преизбирам по няколко пъти....
38
4
 
17
 
! Отговори
до край преди 6 години
мда, простоват си.хората карат таратайките, защото градския транспорт е по-скъп и е с неадекватно покритие!... с др. думи не ни върши работа...голтако!а въпроса със стандарта не е за твоя капацитет!
37
4
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Общината не смее да въведе ред - Фандъко иска да я избирате и за това гледа да се харесва на мнозинството. За съжаление мнозинството Софиянци се паркират на тротоара "щото няма къде" хвърлят си старите тоалетни чини до кофите "щото да ги караш на сметището е скъпо" и мислят че да ти се яде баничка е авария - за това сутрин спират на авариики на спирката.
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРАЖДАНИТЕ ИЗОБЩО НЕ СА ЗА!!!!!1ПУСНАХА ЕДИН ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ С ЕДИН ЖИВЕЕШ В ЦЕНТЪРА И ЖЕНЕН ЗА ЖЕНА ОТ ОБЩИНАТА, ЧЕ ВИДИШ ЛИ ТОЙ ОБИКАЛЯЛ ПО 1 ЧАС ДА ПАРКИРА ХА ХА ХА ХА ХА!НО ТАКА ЩЕ Е КАТО НАРОДО Е *** И ПРЕИЗБРА БУДА ДА ГО ДОУБИЕ ФИНАНСОВО КАКТО БЕШЕ ДОСЕГА!!!
35
0
 
17
 
! Отговори
??? преди 6 години
Някой да е чул в общината да се е появила някаква мисъл, че трябва дългосрочен план за паркирането в София и каква да бъде ролята на общината в него? Няма и скоро няма да има. Единственото, което прави общината е нови забрани, а с забраните нещата винаги се влошават.
34
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 6 години
За жалост проблемът не е и толкова в паркингите, а в идиотията на българина...Блокът, в който живея има паркинг с достатъчно места, но се намира на 50 метра от входа. Въпреки това масово съседите спират на тротоара до блока, защото ги мързи да вървят 50 метра и много държат да са точно срещу входа. Има и такива, които спират и точно пред самия вход, въпреки че за там има негласно правило, че трябва да е свободно, в случай че някой иска да разтоварва багаж, ако дойде линейка и т.н.
33
5
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Страшна логика - бедни сме за това ще паркираме по тротоарите и градинките и ще дишаме саждите на дизелаците ента употреба без катализатори. Те така и ромите викат - крадем щото немаме работа и нема леб. Е те така ще ни се оправи ли стандарта. Това не е щото сме бедни а щото сме простовати.
32
5
 
13
 
! Отговори
Япония преди 6 години
В Япония, за да си купиш автомобил, трябва да докажеш, че има къде да го паркираш.В цял свят паркирането е привилегия, а не право!Кога ще ги стигнем японците, които не приемат бакшиш, и не им минава мисълта, да нарушат правата на друг, заради собствения си кеф и удобство?БГ народа е полудял, страшна агресия и примитивизъм, напомня ми на африканска племенна общност, където няма закони и правила.