Разширяват "Зелена зона" в София, гражданите: "За"

Важно е да се въведе ред, убедени са от общината
12 май 2017 09:37,
115

Зелената зона, с решение на Столичния общински съвет, се очаква да бъде разширена през лятото на 2017 г. Причината е, че в момента квартал "Лозенец" е доста населен и жителите му не могат да намират паркоместа.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков коментира пред Bulgaria ON AIR, че през 2014 година е започнала информационна кампания, с която да се установи какво смятат жителите за въвеждането на платено почасово паркиране.

Тази кампания показва, че по-голямата част от тях са "За" осъществяването на този проект, защото въвеждането на зелена зона ще спре паркирането по тротоарите и ще могат те да бъдат ползвани от пешеходците по предназначение.

Планът е да бъдат въведени 3500 паркоместа, обозначени със съответната маркировка, които да улеснят гражданите, уточни кметът на "Лозенец".

"Важно е да се въведе ред и да се спре безразборното паркиране, което пречи на гражданите и разрушава тротоарите. Особено голям е проблемът в Долен Лозенец", допълни още Любомир Дреков.

За последните 15 години повече от 600 млн. лева са били акумулирани за извършване на ремонтни дейности и въвеждане на нови подземни и надземни паркинги, смятя от своя страна арх. Димитър Димитров от "Граждани за София".

Не е ясно обаче къде са отишли тези средства, тъй като положението с паркоместата в столичния район "Лозенец" остава непроменено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Лозенецзелена зона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Няма да забравя скоро до 19 СОУ, един наглец, за да паркира на тротоара, в разстояние на 30 секунди щеше да прегази две жени, направи страшно застръстване около 2 минути, и изнерви останалите шофьори.Наглеци!
10
8
 
5
 
! Отговори
Шопче преди 6 години
Направете зелена зона и уличките пресечни на Оборище от канала до мол Сердика!!! Няма къде да паркираме, лудницата е пълна!
9
3
 
11
 
! Отговори
До Калин преди 6 години
Положението е такова навсякъде - не заради зоните, а заради простаците, с които е населена столицата и държавата ни. Аз па съм в Борово - и тук е същото. "Солун ", "Топли дол", "Родопски извор", "Пирински проход" - ужас !! Гаражи имат - по тротоарите паркират. Абсолютна лудница!! Зелената зона няма да оправи нещата - откъде накъде ще плащам затова да си паркирам пред дома, след като никой не се е потрудил да осигури паркинг за живущите?!Има подземни,но недостатъчна бройка. Решение?
8
2
 
21
 
! Отговори
redordead преди 6 години
въвеждат зона, защото когато си в нея, направо ти вдигат колата и, за да я освободиш, трябва да си платиш 72 лева ли беше псоледно, не помня. Докато, ако си паркирал неправилно, но не в зона, ти пишат само акт, и при положение, че тия актове не се плащат на 80% няма никаква финансова изгода. Та, всичко е за пари, не за удобството на гражданите - демагогоия в действие...
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГлупости. Аз съм за. Писна ми от селяци, паркирали пред нас, от които не мога да си изкарам колата от двора.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЗА" са само хората, които не живеят в Лозенец. Аз не познавам никой, който да иска да плаща за това, че паркира пред дома си!...и тея за боренето на паркиане по теотоари със Зелвна Зона да ги разправят на баба ми...има си закон за движение по пътищата, където е регаментирано къде може и къде не може да се паркира, ама няма кой да глобява...само където има зона. Е това е частна община с частни дружества в частна държава!
5
11
 
8
 
! Отговори
Калин преди 6 години
Чакаме да направят същото и в Яворов. Положението е безобразно и тук.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сополанкото що издава разрешителни за строеж след като е пренаселено? или не може да откаже на другарете? А може би ще спре бойкоикономиката, щото пожарникаря друго не прави!
3
5
 
20
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
А какво става с "Крива река". Не се търпи от автомобили паркирали на завоя на "Каниц" и "Ами Буе", същото безобразие е в уличките, карето: "Тотлебен", "Гешов", "Славейков", "Софийски". Не се търпи! Майки с колички, възрастни хора, деца, трябва да слизат на пътя и да заобикалят автомобилите паркирали на тротоара. Хората с подземни гаражи, не могат да паркират в гаражите си от паркирали на рампите им наглеци.Писна ми от автомобили втора употреба и от агресивните им собственици!!!
2
6
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
А ти, ще си натискаш парцалките и няма да си тръгнеш, нали!?
1
19
 
23
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Незнам за "гражданите", но ако селяните си се разотидат по родните места, София наистина ще заприлича на един по -хубав и привлекателен град! Също така, Люлин, Младост и Обеля трябва да се обособят в отделни населени места с отделни общини - това не е София!