Ремонтът на НДК - камък, ламперии, луксозна зала №3

Амбицията на строителите е тя да стане много по-хубава от тази в Брюксел
Обновена: 12 май 2017 21:08 | 12 май 2017 19:09, Екип на Bulgaria On Air
9

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

9 месеца преди България да поеме председателството на ЕС, усилени ремонти текат в НДК, установи проверка на екип на Bulgaria ON AIR.

В зала 3 на НДК, която ще бъде домакин на българското председателство на ЕС, тече сериозен ремонт. Именно в тази зала беше извършено покушението срещу вече бившия лидер на ДПС Ахмед Доган.

Всичко ще бъде рехабилитирано – камък, дървени ламперии, взели сме мерки за обезопасяването на културните произведения в двореца, обяви Евелина Кючукова, която отговаря за координацията на ремонтните дейности.

Зала 3 ще се превърне в пленарна зала на Съвета на ЕС. За целта се подновява таванът, вече е сменен подът, но е покрит, за да не се повреди. В средата ще бъде поставена голямата заседателна зала, около която ще се наредят всички делегати.

Амбицията на строителите е залата в София да стане много по-хубава от тази в Брюксел.

По думите на Кючукова няма притеснение за сроковете, убедени са, че ще приключат навреме.

Повече вижте във видеото на Bulgaria On Air 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАДЕЛИ 150 МИЛИОНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО. КАТО ПОЕ ПОСТА СВИНЕТКА ВЕДНАГА КАЗА, ЧЕ СУМАТА Е МАЛКА И ТРЯБВАТ ОЩЕ 50 МИЛИОНА.ЯВНО НА НЕЯ МИЗАТА Е ТОЛКОВА (КАТО И НА МАГИСТРАЛА МАРИЦА)
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ.
3
2
 
3
 
! Отговори
Гьонсурати преди 6 години
Като не може с друго да изпъкнем, като изключим някоя простотия, то поне с кичозни зали. Толкова им акъла на управляващите
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е ремонта да е скъп. Не бих се учудил ако ремонта стане по скъп от нова постройка - така стана и със "санирането" От друга страна и строителната мафия требе да замези че инак баце зор ще види!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въпрос на организация,редовно плащане и добри проектанти,знаещи какво искат да се извърщи и как.Най-лошо е когато не се знае какво трябва да се направи-идеи много ,а решение няма.