София: В автобусите ще плащаме според пътя и времето

Поставят нова тикет система в столичния транспорт
15 май 2017 18:38, Анисия Иванова
51
София: В автобусите ще плащаме според пътя и времето
Архив: Булфото

Нова тикет система ще се поставя в столичния транспорт. Центърът за градска мобилност днес откри процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Доставка, внедряване и поддръжка на интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община и услуга по организиране на управление и отчитане на онлайн продажби на превозни документи".

Новата тикет система ще осигури значителни удобства при използването на градския транспорт в столицата – ще може да се използва един превозен документ за цялата транспортна система, ще се заплаща според разстоянието или времето, удобство ще е възможността и за дистанционно плащане или зареждане на карти.

Срокът за подаване на документи от желаещите фирми е максималният – 60 дни, а срокът за изпълнение е 24 месеца, съобщиха от центъра. Първоначалният срок за изпълнение бе удължен от 18 на 24 месеца заради обема от работа, която предстои.

Системата предвижда 15 000 устройства да бъдат монтирани в над 1350 превозни средства от градския транспорт и да бъдат интегрирани с множество съществуващи системи както на столична община, така и в самите транспортни дружества. Работата ще се извършва през нощта, тъй като превозните средства през деня работят.

Видео-наблюдение ще се гарантира по-голяма сигурност, ще следи за редовността на пътниците и поведението на контрольорите. Системата ще дава надеждна информация за пътникопотока, а така ще спомага за вземането на точни оперативни решения.

С новата тикет система столичани ще получат по-добро обслужване, а специалистите са единодушни, че тя ще носи приходи на града от иновативни канали.

Очакваното дневно натоварване на системата: над 1 000 000 транзакции, а прогнозна стойност на паричните транзакции за 10 години ще бъде над 1 500 000 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари