"Младост" расте, паркирането кошмарно, глобите – също

Общината не решава проблема, но пък фишовете не секват
16 май 2017 11:15, Екип на Dnes.bg
166

Отговорът на общината. Снимка: архив, Dnes.bg

Столицата расте, не старее, но се задръства. Според статистиката в София на 1000 души се падат 520 автомобила и паркирането пред дома се оказва истинско изпитание. Понякога граничещо с невъзможното.

Ще разгледаме един частен случай, за който ни сигнализираха живущи в бл. 329 в столичния квартал "Младост 3". През последните години "Младост" също расте, презастрои се и няма да изненадаме никого, че паркирането е голям проблем.

Жителите в последните два входа на бл. 329 оставят колите си на тротоара, след който се намират зелени площи. В някогашната детска площадка не е инвестирано от построяването й, но пък постепенно се превръща в паркинг. Защото на паркинга пред блока е построено заведение.

Жителите на блока търсят решение с писмо до общината и кмета Десислава Иванчева, в което искат да ползват облагородения паркинг. Детската площадка отдавна не е такава, а живущите са наредили гуми, които да пречат на колите да влизат в зелените площи. Но това не прави паркирането им разрешно и сутрин често намират фишове за глоби.

Какъв е отговорът на общината?

С решение на Столичния общински съвет, през 2009 година е предвиден урегулиран поземлен имот с отреждане на "подземен гараж и паркинг". Годината вече е 2017-та, подземен паркин няма, а надземния може да се използва наполовина заради заведението.

Решение няма, хората паркират на забраненото, а инспекторите лепят глоби. В околността на блоковете също няма място. Начинът е да оставиш колата на малкото разрешени места през деня и да не я ползваш.

"Искаме, докато се изпълни решението от 2009 г., да ни се осигури място. Частните паркинги около нас вдигат цените - вече на месец е около 90 лв. Готови сме да платим годишна такса в общината, както е решен проблема в центъра. Искаме да спазваме закона, а не до края на живота си да живея в напрежение - в нарушение ли съм отново и къде да паркирам колата си в края на уморителен работен ден", казва един от живущите в блока.

Това е частен случай, но положението е същото и в други квартали. С глобите проблемът няма да се реши, защото колите се увеличават.

И вместо г-жа Иванчева да се занимава с отделянето на "Младост" от София е по-добре да се заеме с текущите проблеми в квартала. А те наистина са много, а както е видно в този частен случай - вече близо 8 години не може да се намери решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: Младост 3паркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговорност - дума непонятна и непозната в нашата държава. Едните викат "Общината носи отговорност", другите пищят "Неее хората били отговорни" и така до без край. Никой не иска да носи отговорнист и всеки иска някой друг да я носи за да му е по лесно, за да може да не си мръдне ***, така ще е докато не се промени мисленето и всеки започне да си носи персоналната отговорност и тогава оооо чудо нещата ще вземат да се пооправят!
85
8
 
16
 
! Отговори
$ преди 6 години
Нямаше пришълци - имаше място за паркиране! Има пришълци - няма място за паркиране!
84
8
 
9
 
! Отговори
Б 24 преди 6 години
Една хубава бонбардировка и София ще стане много спокоен град, както през 1944 г.! Дори на 10 януари едва открили министрите и с полиция ги накарали да се върнат и да работят.
83
8
 
9
 
! Отговори
Selo преди 6 години
Ами съборете 2-3 блока или ги преустройте на 18 етажен паркинг! Като искате врете се в София, но осигурете държавните институции да идват при нас на крака всеки ден. Както и медицината, архива, културата, образованието, театъра, 2-3 стадиона, Герена Армеец, зала Фестивална, министреството на земеделието! Буйко, НС и президента ги дръжте там!
82
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По проект паркирането в Младост е на открити общински паркинги и тях ги имаше, докато мафията не се намеси. Това е за глупендeра по-долу.
81
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате хиляди младежи в родния Младост и се чудете после къде да си паркирате джиповете и таратайките.
80
5
 
14
 
! Отговори
до льольо 100 преди 6 години
Там не са предвидени гаражи и частни паркинги, а бяха направени общински открити паркинги. Проблемът е, че мафията постепенно ги завзема, а льольовците плямпотят дивотии, че общината не била длъжна. Длъжна е, там няма къде да се паркира по друг начин.
79
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е отговорност на общината да ви осигурява паркоместа, ***. Първо се информирайте, после мрънкайте.
78
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Да махнат заведението на мутрите построено върху паркинга до блок 329 - това е решението.
77
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоооол, тия литгльовци сериозно смятат, че общината едва ли не е длъжна да им построи паркинги, за колите, които лично те са избрали да си купят? Що за дебилизъм, тия хора на какво са?
76
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ВСИЧКИ ТРОШКИ НАД 20 ГОДИНИ ИЛИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗА ТЯХ ДАНЪК 3-4000 ЛВ. И СОФИЯ ЩЕ СЕ ОПРАЗНИ.
75
11
 
7
 
! Отговори
gadev преди 6 години
"Готови сме да платим годишна такса ... " - самия факт че *** вече е узрял за идеята да плаща за паркиране е революционна ! Сега опитва да се спазари за цената, но е сбъркал адресата. Общината паркинги не строи, не и е работа. Да намерят частен инвеститор и да се пазари с него.
74
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами какво очаквате *** като не видял купува таралясници - 1 за бащата, 1 за майката по един за децата!!! Само дето и за котката и за кучето не си купува отделен дръгел! После на едно семейство по 3 коли и ауу къде да паркираме! Направете данъка по 500лв и проблема се решава!
73
1
 
12
 
! Отговори
До Атлас преди 6 години
Да прав си, Младост винаги е бил по назад по престъпност, наркотрафик, презастроеност и мръсотия, но определено ви догонихме и даже задминбахме в някои области! Така че определено може вече да се гордеете! ;)
72
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Претенциозните селинджъри като виждат, че няма достатъчно място, защо се бутат, че и претенцийки имат наглостта да имат? Някой пистолет ли им опира да се местят в София, що ли? Като няма място за паркиране- няма да паркираш.
71
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ДА ПАРКИРАТ В ПЕРНИК
70
5
 
10
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
Младост беше един от топ кварталите на София, скоро ще е по зле и то Люлин, да ме прощават Люлинчани, без лощи мисли за тях!......Че вие ВИНАГИ сте били по- назад от Люлин бре :)))).Как изобщо ви идва на акъла да се мерите с нас- незнам..........
69
8
 
4
 
! Отговори
Ники преди 6 години
А някой кара колелооооо...
68
8
 
12
 
! Отговори
До 89 преди 6 години
Аз не съм чак толкова голям, но съм си софийски дришльo! Да наречеш София мегаполис е смешно, това не е никакъв мегаполис а място за изразяване и изживяване на коплексите на неуспели индивиди. Виж аз пък ти завиждам за спокойствието извън София. Жалко само че там трудно се реализира човек заради липсата на икономика но това е една друга тема! С уважение един от малкото нормални софийски дришльовци! :)
67
8
 
2
 
! Отговори
Бихме Ню Йорк градът преди 6 години
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._cities_with_most_households_without_a_carЕто бе най накрая сме поовече от американците гордейте се.Кога ли обаче ще ви бракуват памраците щото не плашате еко квоти за това което излиза от аспусите? И изобщо като има в Младост повече от Люлин метростанции за кфо ви е кола?И некой от вас знае ли какво излиза от аспуха сложете еди Бял лист хартия и дайте газ.