Направи си сам... бойлер в тежките топлофикационни дни

Столичанин показва изобретателност след спирането на водата
16 май 2017 11:00,
35

Вече точно една седмица близо една трета от столичаните получават по една студена вода. И буквално, и преносно. Спирането на топлото за десет дни стана повод за доста гняв, но роди и много хумор и изобретателни идеи.

Така Борислав, който на два пъти ще бъде засегнат от профилактиката, е приложил идея, която е използвал на вилата. Импровизираният му бойлер е направен само с налични средства - бидон от маслини и бързовар от студентските години.

"Още ми тежи 1.90 лв. за един нипел. Другото беше в мазето. Бидонът, който намерих от вилата, разни други неща, тръба с алуминиева вложка, спирателен кран", разказа Борислав пред Bulgaria ON AIR.

А системата работи по следния начин - бидонът се свързва към душа. След като се напълни, се включва бързоварът.

Така Борислав си осигурява 25 литра топла вода, а до августовската профилактика очакваме да усъвършенства изобретението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Свой преди 4 години
До Балами!Ми помисли малко като за начало. Ако си в собствена къща на открито добре, но в една панелка това е не приложимо. Не, че аз живея в такава, но това е за къщи на един два етаж или фургон за живеене. Не, че и там е добра идея, че братята роми ще ги свият за скраб. :) Тук сме малко на принципа: Моето си е мое, чуждото е общо. Ако ми схващаш мисълта. Не говоря за всички хора естествено.
30
0
 
0
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
До АнонименДо 30 Ами те и нормалните европейци не знаят кога тяхната т-я прави профилактика.
29
1
 
4
 
! Отговори
Мирис преди 6 години
Сега разбрах що вони в София на влизане от Калотина.....егати първобитното стадо
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, спират топлата вода за 10 дни и не спряхте да ревете. Голяма работа, че трябва да си стоплите вода. А хората по другите градове, които се къпят с топла вода от бойлери, преполагам трябва целогодишно да се оплакват? Много се изнежихте гражданчетата, че даже и вода не може да си стоплите без да мрънкате.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами селяните от Манастирски ливади, Кръстова вада и Малинова долина откъде да знаят, че всяка година има профилактика на Топлофикация. То на село такива неща нямат.
26
14
 
6
 
! Отговори
айдеайде преди 6 години
Това къпане всеки ден е вредно. Аз се къпя веднъж в седмицата и досега никой не се оплакал в работата просто защото съм природно чист.
25
1
 
28
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Ами тези бързовари нали за това са създадени-за да загряват водата...Дали ще потопите бързовара във кофа с вода на земята или в бидон окачен на тавана няма никакво значение и това не е новина а журналистически лиготии които героизират господин Никой...
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЙ БИЛ ТЕХНИЧЕСКИ ГЕНИЙ, БЕ. ОТКРИЛ ТОПЛАТА ВОДА.УТРЕ ЩЕ ОТКРИЕ КОЛЕЛОТО.
23
3
 
5
 
! Отговори
Lexi преди 6 години
Gluposti i glupavi komentari !!! Da vi imam problemite .....
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО Е ЕВТИНО ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА В СОФИЯ.МОГАТ ДА ПОНЕСАТ 200 ЛВ БЕЗ ДДСДА СЕ РАЗШИРИ 100 ПЪТИ ЗЕЛЕНАТА ЗОНА ЗА ПАРКИРАНЕ.ТАКА ЩЕ СЕ НАБЕРАТ НЕОБХОДИМИТЕ СРЕДСТВА ЗА НОВА МОДЕРНА ТОПЛОПРЕНОСНА МРЕЖА И ЗА МОДЕРНИ ПАРКИНГИ (КАТО В ЯПОНИЯ - 20 ЕТАЖНИ, АВТОМАТИЗИРАНИ)
21
4
 
21
 
! Отговори
Балами! преди 6 години
Аз не мога да разбера защо хората в Бг не си инсталират соларни панели за топла вода по покривите при положение че имаме слънце средно 280 дни в годината. Сега вече са много изгодни. Има и за 200 лева.Аз си инсталирах такива панели още в далечната 1998г. и от тогава са се изплатили поне 5 пъти. Цяло лято имам топла вода БОЛ! За къпане за миене.....и не съм дал една стотинка.Например в Гърция почти всяка къща има панели на покрива. Още 80-те години почнаха да ги монтират.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма оправия тая държава. Като гледам какви мрънкачи са всички. Голяма работа като са спрели топлата вода. Повечето хора имат бойлер от години. Ами тези, които нямат ТЕЦ и им се развали бойлера дали се изявяват по разни форуми как страдат. Занимават ни с някакъв ***, който няма 50 лева да си купи едно малко бойлерче на вилата, а да не говорим за града. Ами да си стои на вилата. Не са виновни партиите, народът сам си е виновен.
19
0
 
10
 
! Отговори
В кръга на майтапа преди 6 години
До ДжурналистОбществените бани отдавна са или приватизирани и вече не са бани, или музеи, или се рушат.
18
0
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Мила родна картинка...Това е за рев, не за показване по сайтовете.После плюите по статиите, показващи "инженерни"решения от Русия.Събрали се едно време Брежнев, Картър и Бай Тошо. Решили да представят страната си само с по един предмет, или снимка.Картър показва смокиня:Това е капитализъма-загнива и става по-сладък!Брежнев-Снимкана летящия Амур: Това сме ние-Голи, боси, но въоръжени!Бай Тошо-снимка на хипопотам в локва:Това сме ние-до ушите в л-на, но сме отворили голяма уста и се хвалим!
17
3
 
15
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Отварайте общественте бани, срамно няма. Срамно е да миришеш
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взимайте си от малките проточни бойлери тип "батерия" по 60 лева ги има.
15
11
 
9
 
! Отговори
до17 преди 6 години
И бойлера не е решение. Ще дадеш 200 лева, ще го турят на стената. И после? Като пуснат топлата вода ще стои, докато изгние.
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ти трябва бойлер - отиваш в магазина. Дори това не е нужно вече. Поръчваш си го онлайн, носят ти го, монтират ти го и имаш топла водя. Какви са тия статии все едно сме някоя африканска страна...
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълня старата чугунена вана с вода. Пъхам отдолу газовия котлон с мощност 10 киловата и като е стопли лягам вътре. Малко е като в Ада, но той и без това е в герберска България.
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новософианците не са свикнали на тези профилактики, че тях си ги имало винаги