Паметникът на Рейгън – с червена блуза, залят с боя

Извършителите на вандалската проява не са известни
19 май 2017 12:37,
319
Паметникът на Рейгън – с червена блуза, залят с боя
Снимка: Facebook

Неизвестни лица заляха с бяла боя паметника на Роналд Рейгън в Южния парк, а главата му е покрита с червена блуза, пише "24 часа".

Още по темата
Потребители в социалните мрежи изразиха своето недоволство срещу повреждането на монумента през изминалата нощ.

Паметникът бе официално открит в началото на месеца. Специалните гости на събитието бяха бившият губернатор на Вирджиния Джордж Алън и американският посланик Ерик Рубин.

Дни преди откриването монументът отново бе осквернен от вандали, като тогава бе боядисан като вампир.

боядисан като вампир

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2017/04/28/namazaha-s-boia-pametnika-na-ronald-reigyn-v-stolicata.339548
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
1
 
! Отговори
До 244 преди 6 години
Бе поне мини първите четири класа, преди да се изявяваш като историк и политолог.Първо, денонсирана /а не "денунцирана"/, означава отказана /от френски "dénoncer"/. Второ, БЗНС декласирана няма как да била, защото преди това трябва да е била класирана. А "рудиментарен" не означава послушен, а остатъчен. Чети поне за Винету, пак е кяр, питай Батко.. Бааму, каква жалка работа сте, а на вид - почти хора..придатък на БКП.
195
2
 
2
 
! Отговори
Циник до 251 преди 6 години
Имаше ***....сигурна работа ...фивансирана от лондонски, и парижки банки...и се видя ЧУДОТО...след като *** подариха златния резерв на страната на въшлясалите болшевици...от днес за утре ...се оказа, че даже неродените дължат на гадния запад по 3800$ Затова ако си извадиш главата от посткомунистическия за дник...може и да разбереш какво е cos and effekt(причина и следствие) макарче - едва ли - вие бетонираните тикви-едно си баба знае...едно си баба бае!
194
3
 
5
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Да го взима Плевела в двора си да си го тури и те така.Не искам да го виждам този паметник.Или ако го виждам - искам го точно в този вид с блузка на главата и боя
193
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 238 преди 6 години
Не е лошо за има организации, но не такива "наложени с диктат" , БЗНС беше "денунцирана, и декласирана" , до послушен ( рудиментарен ) придатък на БКП.А самото БКП беше уродлив придатък на КПСС...пълно с некадърници...успели да уловят навреме влака на "победителите" (окупатори)Останалото са лъжи!
192
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите поне направиха нещо за 50 години и сега всички го крадат, няма значение кои са.В Парламента имаше призив членовете на ГЕРБ, които са били в БКП, да си вдигнат ръката.Може да излязат повече от тези в БСП?Знам, имам спомен кои и какви комунисти са, пропагандата слага кариеристите в един гьол с почтените честни хора.Не може да се обобщава.Времето на социализма е това време, в което беше направено много от всички - за всички.Днес то не принадлежи на народа. Обсебено е.От хора.
191
1
 
1
 
! Отговори
До циник преди 6 години
Няма лошо да има организации - детски, младежки, на възрастни, стига това, което правят, да е в полза на всички, а не да си пълни някой гушата.Има разлика - цитираните от вас бранник и орле, са принадлежали към фашистката власт. Други са били в РМС, която е преследвана. Дали БЗНС е на книга, е твое схващане, но не е меродавно- на времето имаше селско стопанство и там беше ролята на тази партия. Има история и Стамболийски.Социализмът е държавен капитализъм. Капиталист-държавата!
190
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комунистите ограбихаКапиталистите и Рейгън ограбиха държавите от Източна европа, Африка и Азия.
189
6
 
3
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
188
1
 
7
 
! Отговори
Хммм преди 6 години
Като се подмазваме на Американците поне за някой по-заслужил да бяхме вдигнали паметник, като например за: Стив Джобс, Уолт Дизни, Бил Гейтс
187
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметник на Рейгън може да си сложи някой от типа на Плевнелиев, Паси - у дома си.На съветската армия - навсякъде, защото тя смаза фашизма. Скрилите се в Америка фашисти се появиха. Модно е да си фашист, освен ***.Мой познат, почитател на Бенковски, ми довери, че е фашист.Питах го кой клас е завършил - девети, десети, казва. Откъде знаеш за Бенковски? Чух по телевизията. А ако ни поробят, ще направиш ли като Бенковски? А, да не съм луд?!И ме гледа с насмешка.Няма коментар.
186
0
 
15
 
! Отговори
99 преди 6 години
Този паметник няма място в Южния парк! Може да бъде пред американското посолство, но в южния парк за бога... то няма паметници на наши революционери , а вие сте сложели паметник на някакав си американец който няма нищо общо с нас, дори ни иска виза за америка...... WTF?????? Не знам кой се гаври с него и го боядисва, но определено показва Несъгласието си !
185
1
 
7
 
! Отговори
Хммм преди 6 години
Като се подмазваме на Американците поне за някой по-заслужил да бяхме вдигнали паметник, като например за:Стив Джобс, Уолт Дизни, Бил Гейтс
184
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Единственото приближило се до някаква форма на комунизъм...са комуните в САЩ през 70те години! Социализъм в бившия соц.лагер никога не е имало! Странна смесица от поживотни диктатори , на марионетни режими!Диктатура на пролетариата - превод в ефир ....наглите лъжат , че най-глупавите се самоуправляват! Плурализма се изразяваше в БЗНС ( партия на книга ) ОФ и ДКМС - нещо като червен вариант на Бранник, и Хитлер югенд! Но у нас л оботомираните им невежи фенове са още живи
183
2
 
13
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Браво ! Кои разрешава на всякакви *** да правят паметници на други *** ! Защо още не са бутнали паметника на американските убиици ,бомбандирали и убили хиляди невинни Българи през ВСВ ! По всички международни определения ,военни които бомбандират или убиват мирно гражданско население са убиици и военнопрестъпници ! А тук видите ли и паметна плоча им вдигат ! Гнусна работа ! А този тулуб ни помогна много- подари ни три кораба мухлясала царевица !
182
1
 
5
 
! Отговори
По-принцип преди 6 години
паметниците са фетиши. А още повече на чужденци, еднакво безполезни да паметникът на съветската армия и този на актьора Рейгън, вместо това една градинка или на Малинов, Тервел или друг родолюбец.
181
6
 
2
 
! Отговори
Циник до 233 преди 6 години
Ъхъ...започваш...докато разбереш...слънцето ни ще угасне!М...ца та им комунистическа гнъсна!
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишат хранени за това ***..чета.Никой по света не е построил комунизъм! Евреите с кибуците. Западът ще го направи, това е спасението му. Не дискутирам с неживели преди 89-та година, нито нямат политическо знание и култура. Домашна - също.Социализмът е най-човешкият строй!Това, че един *** се е нахранил, не е в резултат на държавна политика. Тук е феодализъм с един *** .ак начело, удобен за хора без собствени мисли.Още грабите, от нашето време, в което ние построихме България за всички
179
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 209Двегодишно дете умря от глад в Ловеч.щото е имало родители русофили
178
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 219От тях починалите заради бедност са над 410 000 българи.я виж пак точно така ли пише на листчето от руското посолство
177
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Трябваше след 89 година да изтече поне малко комунистическа кръв,"Започвам да разбирам какви хора са били изпращани в лагерите като Белене, трябва отново да се върнат тези лагери.