Българската азбука се появи на пешеходна пътека в София

Има идея да се обновяват и други такива за предстоящи тържествени събития
23 май 2017 15:22,
30

Снимка: Булфото

Виж други галерии »
По инициатива на Столична община, пешеходната пътека на бул."Васил Левски" до Софийския университет осъмна изрисувана с българската азбука. 

Общината има идея тематично да обнови и други пешеходни пътеки в София, свързани с тържествени дати и събития, обясни заместник-кметът Евгени Крусев, предаде "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
МЕ преди 1 година
Всички статии пишат, че инициативата е на общината. Никъде няма автор.
21
3
 
2
 
! Отговори
Fun преди 6 години
Do ban - arabskute chisla i arabskata azbuka...
20
1
 
5
 
! Отговори
12345 преди 6 години
Въх...!!!Хайде, да не ги обновява тематично...след тази простотия...!!!
19
2
 
18
 
! Отговори
12345 преди 6 години
Просташко е меко казано за това да стъпваш върху/газиш собствената си азбука! Някой *** *** с два пръста чело от СО е сътворил тази идиотска идея!Не подкрепям!УУУУУУУУУУУУУ!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки шофьор, който блъсне там пешеходец, лесно ще докаже в съда, че там няма маркировка за пешеходна пътека. Пешеходецът или наследниците му да съдят общината след това.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше поредната тъпанарщина /да газим и тъпчем върху родната азбука/ - както и да е. Ако беше и неизбежната далавера да се приберат едни пари по едни програми - ще го преживеем. Но това си е направо ОПАСНО, бе, кре.т.ени.
16
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
"върховна глупoст" е може би най-точното определение на тази азбука на пътя. Нали се сещате, че това вече не е очертана пешеходна пътека ...
15
3
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Какво е пешеходна пътека и как изглежда тя е описано в Закона за движение по пътищата. Тази драсканица на снимката не прилича на пешеходната пътека описана в закона, следователно не е пешеходна пътека и там пешеходците е добре да не пресичат.Накратко казано, кой трябва да осъди Столичната община, че слага маркировка в нарушение на закона, от която може да последват човешки жертви.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да погазим азбуката си!
13
4
 
13
 
! Отговори
ейяфятлайокутъл преди 6 години
Наистина някой е започнал да си мърда сивите клетки , и то двете , представи си .Как може такава върховна глynозт да бъде "супер идея" ?! Това ли е предназначението на пешеходната пътека ?! Толкова ли няма други , наистина важни идеи и начинания , за които наистина трябва да си размърдаш сивите клетки , а не само да вдигаш пушилка ?Хайде не-безсмисления българин да измисли как да стане по-безопасна пътеката , щото нашарена с азбука не вярвам да е станала такава ...
12
5
 
14
 
! Отговори
Mindil Djasin преди 6 години
Не сте написали на кой е идеята и защо е решил, че трябва да си стъпкваме азбуката.. псевдо историк - антибългарин
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ми харесва идеята да се тъпче азбуката ни ! твърдо - не ми харесва ! да я бяха написали по стени на блокове,по подлези ,там,дето рисуват със спрейове. но не и всеки да може да тъпче по нея !!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй де, като не могат да я научат в училищата по пътищата ще я изписват. Той Тиквата с магистралите ще се нареди между солунските двама братя.На вниманието на абитуриентите и на всички от Герб: Става дума за Кирил и Методий.
9
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
супер е идеята !
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой е започнал да си мърда сивите клетки в тази държава и то с ИНТЕРЕСНА идея, а не само да се критикува и критикува(отличителната черта на безсмисления Българин) .
7
6
 
19
 
! Отговори
Грехота преди 6 години
Неможаха ли, да я напишат Бьлгарската азбука в плакати или в стени? Така исписана на пешоходната пьтека изглежда сякаш си мразим Бьлгарската азбука и като че ли сме решили да я газим с коли трактори автобуси кой с кото намери!
6
3
 
12
 
! Отговори
ейяфятлайокутъл преди 6 години
Там ще ни търсите - ние сме по ненужните , но ефектни неща ! Примери - колкото щеш , и то във всяко населено място ! Девизът ни е "Бързо ,лесно , безвкусно ". И отклоняващо вниманието , естествено !А за наистина важни и полезни неща - там е трудно , мерси ,нямаме инструкции и не ни плащат за това .
5
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧУДЕСНА ИНИЦИАТИВА. БРАВО
4
6
 
29
 
! Отговори
Дариа преди 6 години
Крайно неподходящо място! Вместо преминаващия пешеходец да е внимателен при пресичането, то по този начин се нарушава вниманието му!
3
11
 
6
 
! Отговори
Gines преди 6 години
Veliko bg otkritie s ikonomicheska ogromna polza na sveta...