Тераса се срути в центъра на София, пострада жена

Тя е излязла да простира, когато подът под нея се срутил
Обновена: 25 май 2017 15:25 | 25 май 2017 15:04,
51
Тераса се срути в центъра на София, пострада жена
Снимка: Dnes.bg

43-годишна жена е в тежко състояние, след като е паднала, по първоначални данни, при срутване на част от тераса на жилищна сграда в София. Тя е излязла да простира, когато подът под краката й се срутил.

Инцидентът е станал малко след 12 часа днес. Линейката пристига на мястото за 9 минути, а пострадалата е с множество травми.

Тя е транспортирана в болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ. Сигналът на тел. 112 е подаден от съпруга и майката на жената, които са се намирали в къщата. На мястото са изпратени и екипи на полицията, съобщава БНР.

Терасата се намира към вътрешния двор на сградата. Откъртено е голямо парче, вижда се стърчаща арматура. Сградата е строена през 1911-1912 година и е видимо неподдържана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
7
 
! Отговори
3-4 минути, а не 10 преди 6 години
Линейките са на 3-4 минути от мястото, а е пристигнала след 10 минути и се хвалят с това.
21
6
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Няма значение каква пенсия или заплата взима човек. Не можеш ли да поддържаш имота - мен ако питате трябва да бъде отнет. Пенсиите какво са се набутали в старите сгради и апартаменти в центъра и заради тях много от сградите или входовете не могат да се ремонтират. Да ги продават и да заживеят някъде, където могат да си позволят. С парите от апартамент в центъра ще могат да си купят нещо хубаво двустайно и ще им останат да си изживеят старините по-добре.
20
3
 
12
 
! Отговори
Строителен инженер преди 6 години
Носещата армировка е корозирала в следствие на нарушеното бетонно покритие. Поради тази причина при натоварване става неефективна. Старите сгради имат Спешна нужда от обстойно преглеждане. И особено терасите, понеже са открити и циклите на замръзване и размразяване на бетона, водят до неговото разрушение, а от там и компрометиране на армировката! Затова Винаги препоръчвам на хората да си купуват жилища ново строителство и да не се заблуждават че старото било много стабилно!
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как да нямат ? В центъра имотите са скъпи . Да го продаде на някой който може да го поддържа и да се вземе нещо малко . В крайна сметка и някой от нас може да пострада заради такива ...
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собствениците трябва със закон да ги задължат да подържат общите части (вътрешни и външни) вкл и тераси,покриви ,мазилки и други. Който няма възможност да продава собствеността си и да се оправя самостоятелно(под наем и т.н)
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея на дядо ми в къщата която е в центъра на софия до пазара Георги Кирков в близост до лъвов мост. Къщата е над 100 годишна и ако не и бях направил основен ремонт с подсилващи трегери колони и саниране отдавна щеше да е паднала. Но в днешно време много народ нямат възможност да си оправят сградите които са над 90 % в центъра на София и са над 100 годишни. Това което се е случило е по вина на районният съвет който е трябвало да вземе спешни мерки за ремонта или премахването на съборетината!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цяло чудо ,че досега и цялата сграда не е паднала, като гледам на снимката
15
4
 
3
 
! Отговори
tui преди 6 години
Ха така паметниците на културата и те рухват ,както всичко в тъпата ни държава
14
1
 
16
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
И между другото заможните хора предпочитат крайните квартали , а не центъра . Това да го знаеш просто информативно ..
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така строи капитализма.
12
2
 
6
 
! Отговори
Неа до 12 преди 6 години
Да , позна . Аз съм от дълбоката провинция ...сиреч Черноморието ...за което ревете всяко лято ...
11
1
 
24
 
! Отговори
i преди 6 години
До do NeaЗа каква пенсия от 120 лв говориш??? Тая сграда плаче за ремонт поне от 50-60 години...Бабата тогава е била комсомолка - толкова години къде е спала??? Аз ли да и ремонтирам къщата???
10
16
 
7
 
! Отговори
Мецофорте преди 6 години
До НеаДа, някои хора живеят в центъра на София. А такива като теб, които сте дошли от село завиждате, понеже и вие искате, но не можете. А неподдържани имоти има не само в центъра на София.
9
3
 
3
 
! Отговори
Jimbi преди 6 години
Nai-obiknoven bg terorizam s adresna zakonna bg registracia v mvr.
8
2
 
16
 
! Отговори
Нина преди 6 години
Тия 100 годишни коптори трябва всички да ги съборят. Малко са старите сгради в София, които имат архитектурна стойност и би трябвало да се възстановят. ПОвечет са стари и времето на експлоатация отдаван е минало.
7
4
 
2
 
! Отговори
до до 6 преди 6 години
Ти *** ли си бе?!
6
3
 
4
 
! Отговори
Неа до 5 преди 6 години
Не , да ги събира за телефонен измамник
5
2
 
28
 
! Отговори
T преди 6 години
До do NeaДа го продаде и да си купи нещо по-евтино, което може да си позволи да поддържа. Българска работа - притежават имоти за стотици хиляди и в същото време протягат ръка за милостиня, и само мрънкат от "беднотия".В нормалните държави отдавна да са я принудили да го стори. Там си има закони и се спазват. Длъжен си да поддържаш имота.Само при нас го има това - прибират хиляди евра наеми от магазини в партерите, а горе сградата се руши върху хората.
4
21
 
7
 
! Отговори
do Nea преди 6 години
и какво жената с пенсия от 120 лв да си ремонтира апартамента ли ?
3
6
 
20
 
! Отговори
Неа преди 6 години
От неподържан имот какво друго да очакваш ? Ест че всичко е с давност ... Ама нищо де тя пак може да казва че живее в центъра ..