СДВР на крак заради ЦСКА – Левски

Феновете на победителите ще си тръгнат последни от стадиона
27 май 2017 18:05, Красимир Ангелов
10
СДВР на крак заради ЦСКА – Левски
Снимка: Булфото

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболната среща между отборите на ЦСКА- София и Левски, съобщават от МВР.

От полицията припомнят забранените за носене вещи и предмети: огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, както и чадъри. Малолетни пък ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона

Преди, по време и след провеждане на спортната среща, която ще се състои в неделя от 18.30 часа на Национален стадион "Васил Левски", полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

От сборните пунктове на феновете на двата отбора са зададени препоръчителни маршрути, по които ще бъдат съпроводени от полицейски екипи до стадиона. Целта е ясна – двете враждуващи агитки да не се засичат по време на движението си към стадиона.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи. Предприети са и стриктни мерки за недопускане на хора, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни събития.

В рамките на самия стадион ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, което е планирано за 16.30 часа.

В процеса на организация на спортното събитие, от съображения за сигурност и за обезпечаване на обществения ред, е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на агитката на гостуващия отбор - в случая ПФК „Левски“; при победа на един от отборите, на стадиона ще бъдат забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютна ***.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е да се направи голям стадион в някое от полетата около София и тая с.г.а.н да не се допуска по улиците.... И там в полето ако искат да се избият един друг !@!#@
7
2
 
2
 
! Отговори
Дунав Русе преди 1 година
Ще се получи добро и интересно дерби. ЦСКА е по-класният отбор, но във футбола нищо не се знае. Дано само да няма изцепки из градския транспорт в София. Защото това все пак е игра. Футбола е за феновете и трябва да носи наслада от играта на терена, а не омраза и глупости. Фенове - това е само спорт.
6
7
 
16
 
! Отговори
Naco преди 1 година
ПОРЕДНОТО отвличане вниманието на БЪЛГАРИТЕ от ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ на СТРАНАТА ни!?Да,да защото ЦСКА го НЯМА! ЦСКА бе ФАЛИРАНО от "бизнесмена",другар Гриша Ганчев на 09.09.2016г.,подкрепен от ИНИАЦИАТИВЕН КОМИТЕТ с председатели ДРУГАРИТЕ Борисов и Кралев!? ЗАБРАВИХТЕ ли ? НАРОДЕ????
5
7
 
10
 
! Отговори
ЛУДОГОРЕЦ преди 1 година
Дерби !!! Между ,,Ловеч,, и ,, Пощенец,, София !!! Айде,стига,бе...
4
5
 
9
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Левски има много фенове в ЗО Казичене, които могат да посещават спортни мероприятия придружени от представител на администрацията на общежитието. Дано доведат агитката от Казичене.
3
4
 
10
 
! Отговори
Армеец преди 1 година
Това дори не е дерби! Журналистите да не спекулират, защото мач между Литекс и жалък Левски не е дерби, а мач описващ тъжното лице на българската спортна действителност!
2
1
 
22
 
! Отговори
Дарвин преди 1 година
Тия и на един мач не могат да отидат като хората едно време тъй водеха децата организирано да видят маймуните в зоопарка. Сега водят възрастните на стадиона да се видят другите маймуни.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия куците коне, хора няма на стадиона, ама центъра затворен, заради тия техните фенове бивши затворници.