ЦГМ запретва ръкави: Билетни автомати на летището, ще се плаща с карта...

Според ръководството можело билети да се купят и от кондуктори
30 май 2017 17:00,
37
ЦГМ запретва ръкави: Билетни автомати на летището, ще се плаща с карта...
Снимка: Dnes.bg

2017 година, а софийският Център за градска мобилност най-накрая предприе мерки за по-лесно информиране на чужденци, а и на българите, пътуващи от и до Летище София. Според пресцентъра на ЦГМ мерките са в действие повече от месец.

От две седмици работи нов вариант, при който пътниците могат да закупят билет или еднодневна карта за цялата градска мрежа от кондуктори, които постоянно пътуват в автобусите, обслужващи линиите 84 и 184 (от и към летището).

Пътниците могат да си купят билет от тях, ако не разполагат с точна сума да направят това от водача на автобуса. Така е преодоляно неудобството от липсата на пунктове за продажба на превозни документи на аерогарата.

Още по темата

Това решение ще е временно и ще действа до момента, в който бъдат уточнени административните подробности за постоянно изграждане на такива пунктове на двата терминала. В тях ще работят служители, които ползват чужд език, за да могат да отговарят на въпросите на клиентите и да ги упътват.

В момента се провеждат преговори между Столичната община и ръководството на Летище София за разкриване на постоянни пунктове за продажба на превозни документи и на двата терминала. Там по модерен интерактивен начин ще бъдат визуализирани условията за пътуване в градския транспорт на столицата.

Едновременно с това се предвижда на подходящи места да бъдат поставени билетни автомати, те ще позволяват удобството да се плаща и с банкова карта.

В момента в салоните за пристигащи пътници и на двата терминала на летището информационни табла поясняват всички условия и изисквания, свързани с пътуването в градския транспорт.

На автобусните спирки също има поставени табла с текстово и схематично разяснение какви са ограниченията при пътуването.

За ползващите метрото, в касовата зала на метростанция "Летище София", пристигащите в столицата могат да се информират от поставените табла с подробна информация за възможностите и изискванията за пътуване в града.

ЦГМ ще продължи активно да доразвива и разширява програмата си за удобство и информираност, адресирана към чуждите гости, с наближаването на момента, в който България ще председателства ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва изцяло да се ликвидират всички частни превозвачи. Нека премиера и правителството определи една фирма и да поеме целия бизнес.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия то Цгм откриха топлата вода. Е, то не може само да се краде, трябва и по нещо дребно да вършат. Пародия сте голяма, начело с шефа ви, г-н Тиква.
9
0
 
7
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Как ще спрете тея далавери..... секнахте им играта на котка и мишка едните бягат да не ги хванат другите ги гонят...
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що да слагате автомати за билети, като контрольора може да продава глоби. С тия автомати ще вземете да секнете един печеливш бизнес. Там контрольорите са като *** - далаверата е качествена.
7
0
 
16
 
! Отговори
Слава богу! преди 6 години
Крайно време беше.Стига сме се излагали.На няколко пъти съм била свидетел на просташки разправии при които глобяват чужденците.
6
1
 
16
 
! Отговори
Без данък преди 6 години
Пак циркове заради данъците с карти" за пътуване и "trip card"... После ни се смеят, че не знаем думата "ticket"...
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешната държавица баце
4
1
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Гледам "цветната снимка"....ъъъъ...наистина личи високия професионализъм...и ноу-хау !Служебно често ми се налага да ламинирам контролни портоколи за качество....не бих се справил по-добре..а най-ми харесва "закрепянето"Прилича на частна обява за еротични масажи
3
1
 
11
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Съобразно евроГиейските изисквания,на т нар летище Кочия са премахнати местата за инвалиди!!!!...Супер,а???Но за директивата на Еднокнижния кроманьонец всичко е по план!!!Има инвалиди има проблеми,няма инвалиди няма проблеми!!!!Е ...АХ ВИ ДЕМОКРАЦИЯТА И ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ВИ ЦЕНОООСТИ!!!ДОЛНИ МРЪЪЪЪснИЦИ!!!да се чудят оха
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По цяла Европа такива билети се купуват от автомат, но неее, ние пак ще трябва да назначим някой, дето я знае език, я не знае. Този ламиниран лист ли е подходящ начин да се информират пристигащи на международното летище на европейска столица? Туристическа държава сме били, казвате?
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая!!! Досега наистина се излагахме пред чужденците като типични ***.