Ремонтът на "Дондуков": Битка на паветата vs. асфалта

Граждански асоциации настояват паветата да останат
31 май 2017 09:00,
59

Предстои финалното обсъждане каква да бъде настилката на столичния бул. "Дондуков". Общината взе решение да предостави на Министерството на културата да определи как да изглежда булевардът.

"Очакваме да има задълбочен разговор за наследството на София. Странно е защо жълтите павета бяха обявени за паметник на културата, а гранитните - не", сподели Веселин Кирев от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

От организацията са категорични, че паветата по "Дондуков" трябва да се запазят и няма да отстъпят от позицията си. Успели са да намерят автентични павьори и предложили на общината експертите да работят по някои от булевардите в София.

"Дондуков има спешна нужда от реконструкция, но тя трябва да бъде направена качествено", настоя Веселин Кирев и подчерта, че гражданите и Министерството на културата са оставени без почти никакво време за финално решение.

В документацията за строеж трябва да има съгласуване с Министерството на културата, уточни той и попита защо това не се е случило по-рано.

Архитектът от организацията "Група Град" Ивайло Петков предупреди, че решението може да бъде прибързано, тъй като преди ремонта трябва да се отговори на множество въпроси. Някои от тях са как ще се обслужва инфраструктурата при ремонти и дали тя не трябва да бъде подменяна поради капацитет и други необходимости.

"Задълбочена експертност и диалогичност не е правена. Въпросът трябва да се постави на масата, ако искаме да имаме трайно решение", отбеляза архитектът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам гражданските сдружения да плащат ремонтите ми на ходовата част на автомобила ми. Тези сдружедния да хванат и да се позабавляват в нвбвсата.
1
3
 
15
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
И ОТ ДОНДУКОВ НЯМА ДА ПРОПУСНАТ.ПОСЛЕ БУЛЕВАРДЪТ ИЛИ ЩЕ СТАНЕ НА ВЪЛНИ, ИЛИ ЩЕ СЕ ПРОПУКА.