София, лято, тапи, ремонти: От центъра до "Бъкстон"

Строителство ще кипи и по бул. "Владимир Вазов", "Прага" и др.
31 май 2017 21:00,
17
София, лято, тапи, ремонти: От центъра до "Бъкстон"
Снимка: архив "Булфото"

Лятото наближава, а с него идва време и за летните тапи и ремонти по улиците в София. Този път мирис на асфалт и шум от камиони ще има в района на бул. "Дондуков", в Овча Купел и в "Бъкстон".

Цели 10 големи пътни обекта в София ще бъдат ремонтирани това лято. Започва и изграждането на четири метростанции.

Булевардът на властта, "Дондуков" ще бъде изцяло променен до есента. Той е обект на много обсъждания заради вида настилка, с който са бъде обновен.

Още по темата

Докато се чака решение по въпроса, Столичната община се захваща с подмяната на канализацията между улица "Кракра" и бул. "Васил Левски". Това ще доведе до стесняване на движението. Ще последва ремонт на тротоарите, съобщи БНР.

Другите места, които чакат ремонт това лято, са булевард "Владимир Вазов" и старият мост "Чавдар". А също и булевард "Тодор Каблешков" в участъка от "Цар Борис III" до Бъкстон.

Ремонти се чакат и в квартал "Овча купел". Миналата година след тежки съдебни процедури там бе отложено обновяването на булевард "Монтевидео". Сега обаче строителните дейности са на старта и ще започнат на 15 юни с разширение в района на Нов български университет.

Ремонти ще има и по бул. "Шипченски проход" и булевард "Овча купел".

Планира се рехабилитация на булевард "Прага" от бул. "Скобелев" до бул. "Пенчо Славейков". Ще се работи още по Северната скоростна тангента на околовръстния път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: булевардСофияремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Вазов пак ли ще го ремонтират?! Съвсем наскоро го ремонтираха, а сега пак. За последните 21 години, откакто редовно пътувам по него, го ремонтираха 100 пъти, а след ден-два дупките започват пак да се появяват.
11
0
 
15
 
! Отговори
Чоки преди 6 години
По бул. "Тодор Каблешков" в участъка от "Цар Борис III" до "Бъкстон" няма ли да сложат още един светофар, заради някой друг немски магазин? Питам, защото това е една странна мoда - да се прекъсва градското движение, за да може някой търговец да си пълни магазина...
10
12
 
4
 
! Отговори
До № 12 преди 6 години
Другарю , какво те интересува асфалта нали не се яде. Яж си повишението на пенсията от 4.50 лв. , който ти дадоха БСП-ДПС .
9
3
 
17
 
! Отговори
Ремонт на ремонта преди 6 години
Не разбарх, асфалта след колко месеца ще се напука.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При послушницата Фандъкова е така. Тя беше сложена за кмет от Еднокнижника с едничката задача да прикрие стотиците милиони кражби на предшественика си.
7
2
 
15
 
! Отговори
Пълен БАТАК преди 6 години
"ОЛАФ: България е сред лидерите по кражба на европейски пари"Тези ми четат мислите.
6
5
 
20
 
! Отговори
Пълен БАТАК преди 6 години
В София не се строи.В София се "усвояват" (КРАДАТ) едни кинти.Ръководител на ОПГ-то е Бойко Методиев Борисов.Главен ИЗПЪЛНИТЕ е селската даскалица Картофкова.Дадохме си града на селяните и сега нямаме право да пискаме.......
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще последва ремонт на тротоарите, съобщи БНР."По какво се познава българин в чужбина? Че е единственият, който като върви по улиците си гледа в краката. А по повод тротоарите ще призова за пореден път- заповядайте в Лозенец, където ги направиха чисто нови преди 2 години, но със скосявания пред всеки блок, уж за улеснение на колички за деца и инвалиди и реално се получиха едни чудесни места където да си качиш колата удобно, без да я разбиеш. Контрол, разбира се, няма. Тротоари също...
4
0
 
8
 
! Отговори
До Гунчо преди 6 години
Няма планирани, но не се знае къде ще цъфне някой кратер.
3
1
 
10
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
Тая година няма да има ремонти по малинов? Не мога да повярвам!
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2020 свършват парите от Брюксел и шайката на Бойко бърза да открадне колкото може повече.
1
7
 
20
 
! Отговори
БМБ преди 6 години
Чудесно,и тук ще паднат едни милиончета........!