Министерско решение: Паветата по "Дондуков" остават!

На 5 юни тръгва ремонтът на столичния булевард
1 юни 2017 09:00,
50

Паветата на "Дондуков" остават. Това е становището на министъра на културата Боил Банов след общественото обсъждане на бъдещата визия на столичния булевард, съобщи за Bulgaria ON AIR зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев.
Още по темата

Участъкът ще бъде затварян на етапи, като в нито един случай движението по него няма да бъде спирано изцяло.

Активните ремонтни дейности трябва да започнат на 5 юни, като ще стартират с подмяна на канализацията от страна на "Софийска вода", а от средата на месеца ще започнат да се подменят тротоарите и пътната настилка.

По повод искането на Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт, Министерството на културата да обяви паветата в София едновременно за обект на движимото и недвижимо културно наследство и всички павирани улици да бъдат запазени в стария си вид, Евгени Кресев коментира, че по малките улички паветата трябва да бъдат запазени, защото спомагат за убиване на скоростта и запазват облика на столицата. По големите булеварди, изпълняващи важни транспортни функции обаче е въпрос на дискусия дали те са най-удачната настилка.

Очаква се да започне ремонтна дейност още по бул. "Асен Йорданов", бул. "Шипченски проход", бул. "Монтевидео", "Овча купел", "Тодор Каблешков" и бул. "Прага", а също така трябва да бъдат ремонтирани подлеза при хотел "Плиска" и спирката на "Окръжна болница". В момента има и обявен конкурс от страна на главния архитект за изграждането на пешеходни мостове по Околовръстния път.

"Една от целите ни е да се разшири веломрежата в София. Там където съществуващата инфраструктура позволява велоалеи ще бъдат поставени", каза още зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
до войводата - ако успеят да се справят с нареждането!на всички ни е достатъчно известно че не тръмбоват основата достатъчно!
7
8
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Браво за мъдрото решение, ние искаме да запазим паветата, защото те са част от нашата култура и не трябва да ги забравяме. Все пак в центъра на столицата ни е редно да има приемственост, а не да рушим всичко. Браво на министерството и на Фандъкова за доброто решение.
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аман от тъnарu и култороведи
5
3
 
16
 
! Отговори
Войвода преди 6 години
Няма лошо.Просто да ги пренаредят.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към днешна дата, не съм видял и не познавам човек или фирма в България, който/която да нареди паветата както трябва. Шофирането по която и да е Софийска павирана улица е като шофиране през пресечена местност, бул. "Цар Борис III" е типичен пример ...
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
павирана улица = лай.но! *** е дтржава от третия свят!
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че остават, нали дозина хора трябва да усвоят парите!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога най - накрая ще си изпълните насраните обещания от години наред да си рехабилитирате бул.Рожен, знаете ли в какво състояние е ? Как да се качим на тангетата по въздуха ли? Мошеници !