"Преоткрий България" – загадъчност до НДК

Организаторите призовават за спасяване на един от обектите
1 юни 2017 12:45,
2

Снимка: Булфото

Шеста годишна изложба показва екипът на Експедиция "Преоткрий България", с нови 58 фотоса от малко известни и загадъчни исторически обекти в Родината. На откриването на изложбата снощи публиката чу акапелни изпълнения на фолклорната формация "Българска песен" с художествен ръководител Мария Александрова от трио "Евридика".

Снимките в шестата изложба принадлежат на Евгени Димитров, Тихомира Методиева, Иван Василев и Валентин Захариев.

Основателите на инициативата за популяризиране на историческите ни ценности Евгени Димитров и Людмил Каравасилев разказаха за пътешествията на екипа и призоваха за спасяване на един от първите обекти на експедицията от 2009 година, който е заплашен от реално разрушаване и изчезване заради безотговорност на местните власти в Нова Загора - тракийската колесница от Източната могила в Караново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
Чак сега гледай как чужди учени на тумби пристигат в България и искат да видят с очите си; 1)Първият Бог с човешко лице, как дава първата писменост на човека от Градешница. 2) Да обиколят из Чирпанския край и да намерят поне още една кост от ПРЕДЧОВЕКА ОТ ЧИРПАН.3) Да си закупят книгата,,Началото,, от Георги Бялков- може и за 100 евро, но...НЯМА,за да не пишат големите въпроси с чужди изводи и мисли,както правьят сега нашите кадимици,защото нямат свои творения-вижте във вестниците.
1
1
 
2
 
! Отговори
BILL преди 6 години
Преоткрий живота като скот. Ела в България