Ремонтът по "Дондуков" започва, спират трамваите

Ограниченията на движението ще важат до 10 юли
4
Ремонтът по "Дондуков" започва, спират трамваите
Снимка: ЦГМ

Основен ремонт на релсовия път и пътните платна по ул. „Кракра” от бул. „Княз Ал. Дондуков” до бул. „Янко Сакъзов”, както и обект “Реконструкция на улични канали в северното и южното пътни платна на бул. „Княз Александър Дондуков”- ВОД между бул. „Васил Левски” и ул. „Бяло море”, налагат промени в движението на градския транспорт и автомобилите за месец, съобщават от центъра за градска мобилност.

От 00.00 часа на 04 юни 2017 г. до 24.00 часа на 10 юли 2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Кракра”между бул. „Княз Александър Дондуков” и бул. „Янко Сакъзов”.

Промяна има и в движението по южното пътно платно на бул.„Княз Александър Дондуков” между бул. „Васил Левски” и ул. „Бяло море”. Там превозните средства ще се движат по две ленти за посока в остатъка от пътното платно и трамвайното трасе на булеварда.

Заради ремонта от 04.30 часа на 04.06.2017 г. до 24.00 часа на 10.07.2017 г.  се въвежда временна организация на движение на обществения транспорт, която засяга трамваите с номера 20, 22 и 23.

Трамвайна линия № 20 ще се движи по маршрут от депо Искър до площад “Васил Левски” двупосочно. Трамвайна линия № 22 се разделя на два маршрута:

№ 22 по маршрут от автостанция Изток до площад “Васил Левски” двупосочно и № 22-А по маршрут от депо Красна поляна до Младежки театър двупосочно.

Трамвайна линия № 23 ще се движи по маршрут от ж.к. Дружба 2 (ул. “Обиколна”) до трамвайно ухо “Гео Милев” двупосочно.

 За трамвайни линии № 20 и 22 се разкрива временна двупосочна спирка: с код  6102 “Площад Васил Левски” на 10.00 метра след ул. “Панайот Волов” в посока площад “Васил Левски” и с код  6103 “Площад Васил Левски” след обратния завой на площада на 40.00 метра след пешеходната пътека.

Промени има и по отношение на тролейбусния транспорт - тролейбусни линии № 1, 2 и 4
в посока съответно ж.к. Левски Г и ж.к. Хаджи Димитър (към моста „Чавдар”) маршрутите не се променят; в посока център: от ж.к. Левски Г и ж.к. Хаджи Димитър по маршрутите до кръстовище бул. “Княз Александър Дондуков”/ул. “Кракра”, направо по бул. „Княз Ал. Дондуков“и наляво по бул. „Васил Левски“ и по маршрутите.

В променения участък на маршрутите тролейбусите ще спират на спирки: с код  0297 “Бул. Васил Левски” на бул. “Княз Александър Дондуков” за трамвайни линии № 20, 22 и 23 и автобусни линии № 78 и 79 и с код  1242 “Площад Васил Левски” на бул. “Васил Левски” съществуваща за тролейбусни линии № 9 и 11.

Ще бъде разкрита и временна автобусна линия № 20-ТМ с маршрут: от начална и крайна - спирка с код 1327 “Централна гара“ на бул. “Княгиня Мария Луиза” за автобусни линии № 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413, обратен завой на кръстовището бул. „Христо Ботев“ - бул. „Княгиня Мария Луиза“, по бул. „Княгиня Мария Луиза” до Метростанция „Сердика”, наляво по бул. „Княз Александър Дондуков“ и надясно по бул. „Васил Левски“ до площад “Васил Левски” - двупосочно.

Автобусите ще спират на тролейбусните спирки с код 1241 и 1242 “Площад Васил Левски” на бул. “Васил Левски”, на трамвайните спирки по бул. “Княз Александър Дондуков” и бул. “Княгиня Мария Луиза”. На спирка “Централни хали” в посока Централна гара автобусите да се движат и да спират на пътното платно на временна двупосочна спирка “Младежки театър”: в посока Централна гара с код 6403„Младежки театър” на бул. „княз Александър Дондуков“ преди ул. „Бачо Киро“; в посока пл. Васил Левски - с код 6404„Младежки театър”на бул. „княз Александър Дондуков“ пред ул. „Малко Търново“

На спирките ще бъдат монтирани спиркоуказателни табели

Дирекция “Паркиране и мобилност” ще закрие местата за почасово платено паркиране за времето и мястото съгласно в участъци на ремонтите. От ЦГМ уточняват, че картите за трамвайни линии № 20, 22 и 23 ще важат за пътуване по временната автобусна линия № 20-ТМ.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
7
 
! Отговори
АМА ТАКА Е У СОФЕТО. преди 1 година
РАСТЕ --НО НЕ СТАРЕЕ.....САМО ЯКО ПРОСТЕЕ....И СЕЛЯНЕЕЕ....!!!!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Башка Луд преди 1 година
До селски.
Ми за млеконадоя ли да пишат хората?
Стой си на село и си чети"млад фермер" или друга тематична медия. Имаш избор, сайтове бол!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До селски

Ами защо тогава влизате в новина, която е в раздел София?
1
11
 
5
 
! Отговори
селски преди 1 година
Бе кво ни интерсува назе у село за некъв дундукув па и неква пурпаднла софее ? Кво ш ми пишате секи ден за софее ? Ай сик тири бе