Окончателно! Паветата на "Дондуков" победиха асфалта

Велоалея няма да има, не било безопасно да се кара по паважа
Обновена: 5 юни 2017 18:29 | 5 юни 2017 15:37, Камелия Цветанова
78
Окончателно! Паветата на "Дондуков" победиха асфалта
Снимка: Булфото

Първоначалното предложение на Столичната община част от паветата по бул. "Дондуков" да бъдат заменени с асфалт породиха доста спорове, но накрая Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерството на културата излезе с решение, което сложи край на обсъжданията, защото е със задължителен характер.

Още по темата

А то е - паветата по бул. "Дондуков" се запазват в тяхната цялост и не се подменят с асфалтобетон в никоя част.

"Столичната община се съобразява с него и запазва павираната настилка", съобщи заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Велоалея пък няма да има, защото по павирана настилка велосипед не би могъл да се управлява безопасно.

Активната строителна дейност по булеварда започва от днес.

"Дондуков" ще се ремонтира поетапно, постоянно ще има проходимост с по една лента в посока, движението няма да се затваря изцяло.

От днес "Софийска вода" започва да подменя инженерната инфраструктура по бул. "Дондуков" в участъка от "Кракра" до бул. "Васил Левски" в срок от около 60 дни.

Едновременно с това изпълнителят започва ремонтните работи по ул. "Кракра", а след това - в посока към Министерския съвет.

Предстои премахването на релсовия път и на пътната настилка.

Общият бюджет на проекта е 7,5 млн. лв. и включва изцяло ново строителство на релсовия път върху нова конструкция със съответните вибро и шумопоглъщащи елементи, нови тротоари с унипаваж, пренареждане на бордюрите, пренареждане на павираната настилка, която ще бъде направена по нов начин върху циментова подложка, така че тежкия трафик да не доведе до проблеми с настилката.

Организацията на движение по "Дондуков" след края на ремонта ще се запази в същия вид, информира заместник-кметът Крусев.

През втората половина на юли - началото на август, започва ремонтът на "Дондуков" в отсечката между бул. "Васил Левски" и ул. "Раковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
13
 
! Отговори
Вело преди 6 години
Значи, да се кара велосипед по павирана велоалея, е по-опасно, отколкото да се кара по павиран булевард, без обособена част за велосипеди...
1
2
 
29
 
! Отговори
еколог преди 6 години
Супер. Кога и по Цариградско ще сложите най-накрая павета