ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!

Освен това се допускало малолетни да шестват на гей парад
137
ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!
Снимка: Булфото, архив

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера поиска да се забрани провеждането на София прайд, който е насрочен за събота.

Още по темата

Претенциите си той изрази в писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова и МВР шефа Валентин Радев.

Според воеводата институциите не бива да позволяват провеждането на гей парад в столицата.

Към кмета Контрера поставя въпроси, свързани с нарушаване на закона при провеждането на подобни паради през минали години. В тях участие взимат малолетни и непълнолетни лица, което е недопустимо, мотивира се Контрера.

Радев пък трябва да отговори на въпроса колко служители на МВР са ангажирани допълнително по охраната на "София прайд", плаща ли им се извънреден труд и от къде идват парите за това, смята общинарят.

Той настоява да получи информация за ресурса – и човешки, и финансов, отделен от МВР във връзка с проведените гей паради в София от 2012 до 2016 г.

Карлос Контрера настоява също справката да бъде публично оповестена, защото обществото има право да знае как и за какво се харчат парите на българските данъкоплатци.

В годините назад ВМРО винаги се е обявявала против провеждането на гей парад. Според партията "София прайд" е мероприятие, което е неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", смятат воеводите.

Според тях участниците в него искат силово да наложат своя мироглед над останалите български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОП обърнаха резбата и мястото им е в челните редици на Прайда. Там ще намерят новите си избиратели, защото старите вече не им вярват.
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е димки и пушилки. Всеядните и винаги гладни "патрЕоти" много добре знаят, че Борисов няма как да отмени парада, защото ще се компрометира тотално пред Брюксел и приятеля си Юнкер, който също е на другия бряг.Единственото заради което ВМРО вдига целия този шум е да изнудят Еднокнижната Тиква за още постове и пари.
22
8
 
9
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Е те гейовете не са ли данъкоплатци. Със сигурност предпочитам парите от данъци да се харчат ЗА ХОРАТА в този град. Лошо е когато парите се харчат за заплати на една администрация, която се занимава само да отговаря на запитвания и писма от същата тази администрация. Тоест питането и писмата на този Карлос са загуба на пари от нашите данъци. Занимаване на кмет и президент и тяхното време е загуба на пари. Администрацията губи време в администрация. ???
21
2
 
13
 
! Отговори
Хайдее, преди 6 години
обратните се активизираха!
20
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е един много хубав празник с много цветя, песни и веселие.Хубаво е повече деца да го посещават.Освен това ще израснат и като достойни граждани на ЕС.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната пушилка за пред хората. Нали се сещате , че Еднокнижника, ако забрани Прайда и наруши нечии "права", имиджа му ще се срине пред Брюксел. Забраната няма как да се случи и патриотите го знаят, но да, бошлав работа
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов много ще му отива да носиш шареното знаме, защото е завършен --й.
17
3
 
16
 
! Отговори
е ми..да преди 6 години
Не ,бе -нека да си напрвят парада..Само им махнете охраната. Прав е ,че не трябва да се плаща за охрана. Ако ние решим да си направим Парад на Книголюбците или Парад на Пацифистите-нима някой ще го е грижа за нашата охрана?
16
14
 
7
 
! Отговори
? преди 6 години
Няма да има нужда от охрана ако хора като тези от ВМРО не съществуваха
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, ВМРО-то, нали вие управлявате бе. Или забравихте.Или пак ще плачете срещу лошия Борисов на когото му го прайдвате до сливиците си.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия така наречени македонци, съгласували ли са действията си с баш македоноцот от Русе. Крадецът на брандове, четрибуквия и главен ибр-ик-чия на Еднокнижника.
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей Карлос..... Не знаех че, във Венецуела има ВМРО и гр. София?!
12
14
 
4
 
! Отговори
Марто преди 6 години
Карлос Контрера какво хубаво българско име. Айде стига с тоя Прайд тия ВМРО не разбират ли че няма лоша реклама? Постоянно пискат срещу гейовете. Тях ги има преглътнете го. А като пискате против тях ги правите по-популярни! Това ли искате?
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов да поведе парада с шарен байрак в едната ръка и туба с вазелин в другата. ВМРО са вече на другия бряг, заедно с ГЕРБ, ДЕОС , сутрешните блокове и останалите либерасти-толерасти.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали Шкембе войвода е във властта. Вицепремиер при това. Защо не вземе мерки, а само пищи като вдовица за муй.
9
2
 
28
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
Вече никой не праща обратните в затвора, нито ги скопяват, както е било преди 50 години, ако днес някой се чувства дискриминиран проблема е в главата му, а не в обществото. Ясно е че има бариера между обратни и нормални, но това не може да се промени, подобна бариера има и между семейни и несемейни, бедни и богати, и кви ли още не. Някои хора губят приятели от детинство заради тия разлики, други успяват да го преодолеят, кой както си го направи, но със митинги и претенции със сигурност не става
8
1
 
24
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
ВМРО продължат със говоренето все едно са опозиция, а всъщност главния им войвода, който прилича на Джаба е вицепримиер, така че да се задейства и да направят нещо освен глупавата си идея за военната служба ,която знаят ,че няма как да стане-цялта материална база беше разрушена!
7
5
 
25
 
! Отговори
Пари и политика преди 6 години
Предпоследният абзац от статията точно и ясно формулира в едно изречение същността на проблема.Няма какво повече да се добави освен това, че не само пари на български данъкоплатци се харчат за тази вредна и скандална изява.От чужбина също идват доста пари, с които се финансира организирането на този парад, а както се говори, част от чужбинските пари се използват за финансов стимул на онези, които участват в този парад!
6
47
 
12
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Гей парада е най висша евроатлантическа ценност. На който не му харесва прав му път към Русия, Иран, Анадола или Северна Корея.
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От партия Дай България ще раздават безплатен вазелин и картички с автограф на Радан.