Ров до ров - партизанска пътека: Школо откъснато от ремонт

Поправка на топлопровод тормози ученици в "Младост"
1

Ново недоволство в столичния квартал "Младост", след като две училища и една детска градина са откъснати от градската среда заради ремонт на топлопровод. Десетки улици са разкопани, а вече месец част от квартала е без топла вода. От днес, за 9 дни, с подръчни средства ще топлят водата си и в центъра на София.

Вторият мащабен ремонт в Младост предизвика огромно недоволство сред софиянци. Част от квартала е без топла вода вече цял месец, а според плановете на топлофикация работата ще приключи чак на 17 юни. В района има две училища и една детска градина.

"Подстъпът до нашето училище е почти като партизанска пътека - окупирано е! Не дай си боже на някое дете да му стане лошо и да се наложи да идва линейка - няма как да стигне", оплака се пред телевизия Bulgaria On Air Величка Николова, директор на 144 СОУ "Народни будители".

Евелина Станчева е преподавател в столичното 144-то училище. Според нея подобен ремонт би трябвало да се съобразява с учебната година.

"Това са 2600 деца. Тук е нещо страшно. Страхуваме се и когато пристигат, и когато си тръгват", признава тя.

От "Топлофикация София" призовават за търпение, защото ремонтите са наложителни.

Хората в Младост обаче се оплакват от разкопаните улици. Само преди дни около ремонта е станал и инцидент с едно от децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а каква мръсотия е ... разкопаха де що намериха улица...