Присъдата на момчетата, пребили 3-годишния Еци – остава

Трябвало е да се грижат за него, докато майка му работи в чужбина
8 юни 2017 20:52,
19
Присъдата на момчетата, пребили 3-годишния Еци – остава
Снимка: архив, Булфото

Шест години лишаване от свобода - такива остават присъдите на Патрик Първев и на Александър Донов заради нанесен побой на 3-годишния Христо Велински, информира БНТ. Решението е на Софийския апелативен съд.

Още по темата
Случаят стана известен през 2015 г., след като детето беше прието в "Пирогов" с множество тежки наранявания, застрашаващи живота му.

Двамата побойници е трябвало да се грижат за момчето, докато майка му е в чужбина.

Припомняме, че майката на детето е музикантка, която изкарвала прехраната си като работи на кораби в Скандинавия за по месец, месец и половина, след което се връщала, за да гледа детенцето. В нейно отсъствие, тя поверила грижите за сина й на нейн доверен приятел - бащата на Александър, но Патрик се присъединил без тя да бъде информирана за това.

След инцидента, когато малкият Еци бе приет в кома в "Пирогов" с опасност за живота, лекарите констатираха, че последният побой - с тъпи предмети, не е прецедент, а че детето е било малтретирано системно. Александър и Патрик дори снимали вършеното от тях във видеоклипове.

За щастие, малкият Христо вече е добре и ходи на градина, разказа майка му преди няколко месеца.

Окончателно решение по делото ще вземе ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Tc преди 6 години
Дано ги наситят на кебабчета!!!
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен майката също заслужава присъда, както и да и бъде отнето детето и да бъде дадено на някоя бездетна двойка за осиновяване, защото тя така или иначе не е в състояние и няма желание да се грижи за него. Не разбирам как ще си зарежеш детето с месеци, щото такава ти е професията. Ами смени я тая професия, като имаш дете, ще се нагодиш към обстоятелствата!
11
1
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Агресията към малките или добрите е много, ама много честа форма на избиване на вътрешно напрежение. Както чупенето на предмети.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В затвора с такива хора с подобни присъди, другите затворници си играят с тях на семейство
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да си обясня как можеш да изпиташ агресия към малко същество!?!? Не говоря за дете, а за всички малки животинки. Скоро гледах клип с тигър убил някаква антилопа, но не смееше да убие рожбата й, която явно беше новородена. Дори и при хищниците явно има усещане за милост към малките същества...
8
3
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Да се бяхте научили на правопис, а?
7
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Дано в затвора всеки ден ви спукват от бой изчадия ! Съжалявам , че нямаме смъртно наказание , защото *** като вас посягащи на невинно детенце нямат право да живеят ! С предния коментар съм съгласна по - добре да му казва Ице или Ицко отколкото Еци .
6
1
 
10
 
! Отговори
Monkata преди 6 години
Тея две години където ще ги лежат от шест. На всеки в килията да му се падне по един ямболски *** където носовете им са като присади и да им станат булки. Че като излезат от затвора променени сами да търсят в кой катун да станат невести.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ama oshte li gi vlachite tia , boi do spukvane i pandz be... minaha se 2 godini i poveche sigurno !
4
3
 
16
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Какво ви коства да напишете в заглавието малкия Христо! Що трябва да следвате примера на майка му и да го наричате с име каквото употребяваме за кучета, котки и други домашни любимци!!!!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вокалиста на групата As I Lay Dying (тениската на *енцето на снимката) в момента лежи в затвора в САЩ за опит да наеме професионален убиец да ликвидира жена си. Убиецът се оказа агент на ФБР под прикритие.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешен български "съд". Тия двама ... повече дневна светлина не трябва да виждат!
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 години от които ще лежат максимум 2 и то в "общежитие". Ще бъдат на свобода по-рано от шведа. А на тези двама 30 години до доживотна нямаше да им мръдне ако бяхме в САЩ. Нека да видим сега къде са протестите и великите патриоти които осъдиха цяла Швеция по поведението на един алкохолик от месокомбината. Тези двама бяха на косъм да убиват българско дете! По същата логика всички тук сме като тия двама, нали? Или като ония от метрото в Берлин може би?