"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...

Двете събития ще се проведат на 10 юни на Паметника на Съветската армия
9 юни 2017 15:15,
127
"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...
Снимка: архив, Булфото

От организацията "Национална съпротива" изразиха поредната си критика към организаторите на "София прайд" по повод съвпадението в датата за провеждане на двете събития на едно и също място в столицата.

Още по темата

"Във връзка с общественото манипулиране от страна на гей-организаторите, че сме били излъгали за нашето събитие, ние от "Национална съпротива" искаме да кажем, че когато сме информирали Столичната община - януари месец, че имаме лятна кампания за почистване на боклуците в София, "София прайд 2017" още не е бил заплануван и организиран!", посочват от организацията, като продължават с метафорично описание да очертават конфликтната ситуация между двете групи:

"Ситуацията изглежда по този начин - свободен човек (в случая хомосексуалистите) отива на посещение в зоологическата градина. Когато стига до клетката на лъва (ние от "Национална съпротива"), въпреки че знае, че ще бъде изяден, ако влезе в нея, той все пак го прави и бива почти смъртоносно ранен. След тази случка, той започва да се жалва, заплашва и съди ръководтвото на зоологическата градина. В сигналите до институциите той пише, че е бил добронамерен и е искал просто да се възползва от правото си да се разходи, а за лъвът се знаело отдавна, че е агресивен и опасен", пишат от ултранационалистическата организация.

Според тях по подбен начин се развива и тазгодишната организация на "София прайд". Те твърдят, че организаторите и участниците в парада имат възможност да се разходят на много места в София, но са избрали именно мястото, където ще бъдат и те, опитвайки се да влязат в ролята на "жертви".

Припомняме ви, че десетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки, и приятели – "София Прайд", ще се проведе на 10 юни в столицата.

Темата на изданието е: "Да прогоним предразсъдъците" и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения. Шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столичната община.

По същото време и на същото място ще бъде проведена кампания "Да изчистим боклука на София", организирана от "Национална съпротива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: критика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За разлика от предни години когато се организираше парада, сега тази година му се даде много голяма гласност и утре няма да се размине без стълкновения. На народа взе да му писва от тия извратеняци.
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ханссмешното е че си мислите, че всички геове са лигльовци и изнежени :) има геове които първо не можеш да познаеш че е такъв и второ може ти навре главата отзад.
18
7
 
19
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Интересно ми е като тия "националисти" са такива смелчаци, защо се дуят на гейовете, ами не подберат кварталните дилъри. Във всеки квартал ги знаят къде живеят.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разделай и владей,...
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пикльовци.
15
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е позволил на тия комплексирани скинарчета да правят шествие???? WTF
14
1
 
14
 
! Отговори
ami преди 6 години
нека се разходят в саваната при лъвовете нали са праид и имали права.
13
11
 
4
 
! Отговори
атроплог преди 6 години
Тези със соц-агит плаката на снимката са 100% гейчета.
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И що трябва аз да плащам чрез данъците за охраната на едни педдали решили да си покажат гнусотиите по улиците на София, м? Тия ще ги пазят най- малко 100 ченгета.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!Имало и мъже в България.
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи към националните дупедавци - русорби, рублофили сме толерантни. Храм паметника на БПЦ е на името на руски светец, пред символа на държавата НС е чучнат руски император на кон, цялата страна нацвъкана с рашки с шмайзери. Петолъчки сърп и чукове, Ленин, Сталин по кабинети, офиси и тениски, съветски *** по форумите, путински партии в парламента.Разходката на *** стана национална трагедия.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,защо не си направят парад в Бусманци? Там може да си се разхождат по цял ден. Защо ще затварят центъра?
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво му е мирното на шествието, след като самото то е предизвикателство и обида за обикновените хора.Все едно талибаните да се разходят мирно из центъра размахвайки пушки.
7
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национална съпротива защо като са големите хомофоби преди години бяха пуснали лепенки нациоАнална съпротива??? Помним ги всички и чакаме отговор!
6
1
 
8
 
! Отговори
Лоша ситуация пак преди 6 години
Мисля си че вероятно няма да сте разбрали какво искам да кажа. Ще се опитам да поясня: група от хора X се конфронтира с група от хора Y. Това може да бъде една твърде лоша ситуация, която да доведе до много лоши неща. Затова не се конфронтирайте, а се преместете, все пак центъра е голям
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не гледам сапунени сериали, не слушам чалга, не съм гей. Ако се кача на такси, надуят ми кючек шофьра се казва Леонсио и предложи да ми прави като вятъра, ще го спра и ще си тръгна без да правя от това световен прблем.Хайде стига с тади идеолгическа диверсия. Дразните хоората щото стотина меки китки щяли да се разхождат.
4
3
 
16
 
! Отговори
чистота на нацията преди 6 години
Национална съпротива с очистването на *** направо изпълва темата "Да прогоним предразсъдаците"!Пожелавам им пълен успех в чистенето на "боклучака"!
3
4
 
24
 
! Отговори
NE преди 6 години
Не трябва да има Бой , трябва да няма такъв Парад .Ако е Важен за Обществото , да излязат Политици да го Подкрепят .Предишните Паради се подкрепяха официално от Президенството в лицето на Плевнелиев .Не вярвам че е добре някой мъж да се отдаде на мъж .Няма лошо , но не бих искал децата ми да са Различни от Хората .
2
21
 
5
 
! Отговори
Лоша ситуация преди 6 години
Значи ако националистите имате акъл, ще преместите своя поход на друго място. Иначе рискувате да се създаде ситуация, от която може лоши хора да се възползват, за да направят своите лошотии.
1
15
 
33
 
! Отговори
White Wolf преди 6 години
Всеки който иска свата и чиста нация, да подкрепи Национална Съпротива!!!