"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...

Двете събития ще се проведат на 10 юни на Паметника на Съветската армия
9 юни 2017 15:15,
127
"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...
Снимка: архив, Булфото

От организацията "Национална съпротива" изразиха поредната си критика към организаторите на "София прайд" по повод съвпадението в датата за провеждане на двете събития на едно и също място в столицата.

Още по темата

"Във връзка с общественото манипулиране от страна на гей-организаторите, че сме били излъгали за нашето събитие, ние от "Национална съпротива" искаме да кажем, че когато сме информирали Столичната община - януари месец, че имаме лятна кампания за почистване на боклуците в София, "София прайд 2017" още не е бил заплануван и организиран!", посочват от организацията, като продължават с метафорично описание да очертават конфликтната ситуация между двете групи:

"Ситуацията изглежда по този начин - свободен човек (в случая хомосексуалистите) отива на посещение в зоологическата градина. Когато стига до клетката на лъва (ние от "Национална съпротива"), въпреки че знае, че ще бъде изяден, ако влезе в нея, той все пак го прави и бива почти смъртоносно ранен. След тази случка, той започва да се жалва, заплашва и съди ръководтвото на зоологическата градина. В сигналите до институциите той пише, че е бил добронамерен и е искал просто да се възползва от правото си да се разходи, а за лъвът се знаело отдавна, че е агресивен и опасен", пишат от ултранационалистическата организация.

Според тях по подбен начин се развива и тазгодишната организация на "София прайд". Те твърдят, че организаторите и участниците в парада имат възможност да се разходят на много места в София, но са избрали именно мястото, където ще бъдат и те, опитвайки се да влязат в ролята на "жертви".

Припомняме ви, че десетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки, и приятели – "София Прайд", ще се проведе на 10 юни в столицата.

Темата на изданието е: "Да прогоним предразсъдъците" и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения. Шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столичната община.

По същото време и на същото място ще бъде проведена кампания "Да изчистим боклука на София", организирана от "Национална съпротива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: критика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари