"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...

Двете събития ще се проведат на 10 юни на Паметника на Съветската армия
9 юни 2017 15:15,
127
"Национална съпротива" vs. "София прайд": Една дата, едно място...
Снимка: архив, Булфото

От организацията "Национална съпротива" изразиха поредната си критика към организаторите на "София прайд" по повод съвпадението в датата за провеждане на двете събития на едно и също място в столицата.

Още по темата

"Във връзка с общественото манипулиране от страна на гей-организаторите, че сме били излъгали за нашето събитие, ние от "Национална съпротива" искаме да кажем, че когато сме информирали Столичната община - януари месец, че имаме лятна кампания за почистване на боклуците в София, "София прайд 2017" още не е бил заплануван и организиран!", посочват от организацията, като продължават с метафорично описание да очертават конфликтната ситуация между двете групи:

"Ситуацията изглежда по този начин - свободен човек (в случая хомосексуалистите) отива на посещение в зоологическата градина. Когато стига до клетката на лъва (ние от "Национална съпротива"), въпреки че знае, че ще бъде изяден, ако влезе в нея, той все пак го прави и бива почти смъртоносно ранен. След тази случка, той започва да се жалва, заплашва и съди ръководтвото на зоологическата градина. В сигналите до институциите той пише, че е бил добронамерен и е искал просто да се възползва от правото си да се разходи, а за лъвът се знаело отдавна, че е агресивен и опасен", пишат от ултранационалистическата организация.

Според тях по подбен начин се развива и тазгодишната организация на "София прайд". Те твърдят, че организаторите и участниците в парада имат възможност да се разходят на много места в София, но са избрали именно мястото, където ще бъдат и те, опитвайки се да влязат в ролята на "жертви".

Припомняме ви, че десетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки, и приятели – "София Прайд", ще се проведе на 10 юни в столицата.

Темата на изданието е: "Да прогоним предразсъдъците" и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения. Шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столичната община.

По същото време и на същото място ще бъде проведена кампания "Да изчистим боклука на София", организирана от "Национална съпротива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: критика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Тодор Тодоров преди 6 години
До АнонименТази песен, дето си подхванал, че 70% в България нямали нищо против тази уродливост и безсрамие, ами пробвай, тръгни през града и се целувайте с някой като тебе. Обикновено това завършва в Пирогов. Няма как да си прокарвате содомията и психичните ви отклонения за нормалност!!! А това да ви се узакони педофилията, като ви разрешим да осиновявате деца.... забрави!!! Ще предпочета да ви убивам, но няма да допусна нито едно дете в мръсните ви лапи!
79
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-забавното е че някои хора си въобразяват, че ще спрат процеса на приемане на гейовете в БГ. Последните данни са, че над 70% от хората в БГ нямат нищо против гейовете.Не само, че ще има и гей бракове и гей двойки ще се държат по улиците, както хетеро двойките, но и в последствие ще има и осиновяване на деца от хомо двойки.Теа дето протестират само се хабят и ще се скапят от злоба. Ама още не са го осъзнали.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕЙПАРАДЪТ НИ ПОКАЗВА ГОЛЯМАТА ЧОВЕШКА ДЕГРАДАЦИЯ.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
****стията често е резултат от травма в детството.Неслучайно са хвърляли усилия обществото да се обръща към тях с гей или хомосексуалист а не пед*расти. Немалка част от тях са привлечени от и посягат на деца, продължавайки порочния цикъл и създавайки нови пед*расти. Те са и основния вектор за разпространение на СПИН и други болести, по голямата част от тях спят със почти всеки.Хомо моногамията е мит и пропаганда, гейовете не са като нас. По един начин или друг всички плащаме за разврата им
76
1
 
8
 
! Отговори
не се притеснявай преди 6 години
До РалиКато не им се връзваме на гейските простотии,нормално е да ни гледат накриво!
75
1
 
10
 
! Отговори
Bogumil преди 6 години
Не съм против това кой с кого, а против пошлостта. Всичките ни проблеми решени в България, та сега трябва в крак със запада да парадираме и ние с нашите сексуални "ценности". То други не останаха я. За безбожниците най-добрия отговор е да се игнорират.
74
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За София прайд е ясно, ама кой ги знае и тия от "национална съпротива" какви пееераси са.
73
2
 
9
 
! Отговори
до 74 рали преди 6 години
АВганистанците са аФганистанци, напредничав умнико! Аман от неграмотни драскачи, които на родния си език не могат да пишат и да се изразяват, но се мерят по ***-дерастия /грешката е умишлена/ с най- големите ***-дали в света! Всеки да си прави каквото иска на тъмно или на свещи под чаршафите, но да бъде така любезен да не го завира в лицето на детето ми! Стойте далеч от нормалните хора, долна ***-дерастка ***!
72
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕЙ СЕКСА МЕЖДУ ПЪЛНОЛЕТНИ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!!!!СЕГА Е РЕД ДА СЕ ОТМЕНИ, ЧЕ БРАК МОЖЕ ДА ИМА САМО МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА!!!ВРЕМЕ Е ЗА ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ :D
71
2
 
4
 
! Отговори
до РАЛИ преди 6 години
Мен не ми пречи кои какво е и какви ги върши?Но на тебне ти ли се струва странно да има чуждо влияние във всичко ,да ни организират чужденци на нас, разни мироприятия и да ни казват как трябва да реагираме.Гейове е имало още в -5 век в древна Елада ,то по добре 15 век вместо минус пети.Българите сме три поколения цивилизации след онова време,ами демоде е и не е тръгнало ,римляните са открили и жените.Иначе цялата пукотевица е търгуването с деца за гей-двойките на запад.
70
13
 
4
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Айде стига вече глупости. Оставете хората да си празнуват каквото искат... 15ти век сме още, нищо чудно,че като кажеш на запад от къде си и те гледат на криво. защото сме по спрели и от авганистанците
69
2
 
16
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Хич не им обръщаите внимание на тези мишоци.Даже гейовете не ги подкрепят.Отново става въпрос за разни на хранилка налагащи си извратените идеи.Целта е да се разбие основната клетка на обществото наречена семейство,да се позволи да има гей двойки осиновители ,а впоследствие и сурогарно майчинство.Пак говорим за пари и анти-държавност.НПО могат да си дават минуси и да си пишат коментари ,но всичко е целенасочена атака към БГ обществото.
68
5
 
6
 
! Отговори
СОДОМ И ГОМОР преди 6 години
ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ ЛЕСБИЙКИ БИСЕКСУАЛНИ ГЕЙОВЕ ДА ИМ ЗАВЕДЕ ДЕЛО!!! А АКО СТАНЕ НЯКОЙ ФАЛ ДА СЕ СБИЯТ НИЩО ЧУДНО ДА СЕ НАМЕСЯ И АЗ КАТО НАМЕРЯ АДВОКАТ НА ГЕЙОВЕТЕ ТРАСЕКСАЛНИ ЛЕСБИИЙКИ С БИСЕКСУАЛНА НАКЛОННОСТ И ЩЕ ИМА СОЛИДЕН ИСК СРЕЩУ ВИНОВНИЦИТЕ ПЛЮС ПРИСЪДА И ЗАТВОР!ПЛЮС ТОВА ФИЛМИТЕ КАТО СРЕДИЗЕМНОМОРСКА ДИЕТА 2009 И ПОЛЪТ НА АНГЕЛИТЕ 2012 МЕ КЕФЯТ МНОГО ТАМ Е ТРОЙКА ДВАМА МЪЖЕ С ЕДНА ЖЕНА И ВСИЧКО Е БИ :D
67
7
 
10
 
! Отговори
Фен преди 6 години
По времето на Бай Тошо това нямаше да стане,Поискахте си демокрация ето ви демокрация,Сега в подлеза на НДК мъже ще си пият мъдата,
66
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЦИОНАЛНАТА СЪПРОТИВА ПЛАТЕНА ВЪРШИ 2 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС!! ПЪРВО ОРГАНИЗИРА НЕЗАКОНЕН ПРОТЕСТ И ВТОРО ГО ОРГАНИЗИРА С ЦЕЛ СБЛЪСЪЦИ НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО!!! ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ ЛЕЗБИЙКИ БИСЕКСУАЛНИ ГЕЙОВЕ ТРЯБВА ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО И ЩЕ ГО СПЕЧЕЛИ А ВИНОВНИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ СОЛЕНИ ГЛОБИ И МОЖЕ И ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА :)
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DD тоя аргумент с лъва е де.билен...абе кой ви плаща за тия зрелища?И двата отбора питам. Горките софиянци, не ви е лесно.
64
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой точно и с какво им ограничава правата на тези отвра-тител-ни пее-раси.С какво правата им са по-малко от правата на нормалните българи, та са тръгнали да се развяват по долни *** по площадите.
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хората ви Шишо Каракачанов и Валери Далаверов са ортаци в ограбването на България от еврохейовете и брюкселските им господари.Нещо май си пртиворечите.
62
10
 
6
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Две групи от хора,търсещи провокация и показност... И двете групи прекаляват. Кажете накъде ще се движи кьотекът, за да изберем по-приятни части на столицата!
61
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБЩИНАТА НЕ Е ОДОБРИЛА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПРОТЕСТА НА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКАТА СЪПРОТИВА ВЪВ 18 ЧАСА НА 10 ЮНИ!!!ВСИЧКИ КОИТО УЧАСТВАТ ВЪВ ПРОТЕСТА НА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКАТА СЪПРОТИВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!