"София прайд": Цветни знамена, проверки и антигей шествие

Полицаите, охраняващи събитията, са почти колкото и демонстрантите
Обновена: 10 юни 2017 21:36 | 10 юни 2017 21:00,
485

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пред Паметника на Съветската армия започна десетият "София прайд" при засилени мерки за сигурност.
Още по темата

В същото време и на същото място движение "Национална съпротива" организира протестно шествие под надслов "Да изчистим боклука от София".

Близо 150 полицаи има на двата митинга - почти колкото самите митингуващи. Шествията са отделени едно от друго с метални решетки, разделят ги и бронирани полицейски микробуси. Има и конна полиция, както и полицейски служители с шлемове. Претърсват се чанти, джобове, маркират с ленти всички, които влизат, пише "24 часа".

На "София прайд" има около 250 души, сред които много майки с деца и тийнейджъри. Няма провокативно облечени хора.

Другият митинг, организиран от ултранационалистическото движение "Национална съпротива", наброява 50-ина души. Те са облечени в черно, с метли и лопатки.

Маршрутът на шествието на ЛГБТИ общността в България не бе оповестен предварително от организаторите заради мерки за сигурност. Заради шествието бе затруднено движението в центъра на София - по бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Цар Освободител" и бул. "Янко Сакъзов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
1
 
! Отговори
Пол Найденов преди 6 години
Хората на Прайда бяха повече от 3000 - и анти-прайда бяха малко повече
226
2
 
1
 
! Отговори
дк преди 6 години
на София Прайд имаше над 3000 души, зашо твърдите, че са 250?
225
3
 
2
 
! Отговори
шиваров преди 6 години
От кога тия пръднари станаха прайдъри?
224
1
 
2
 
! Отговори
Евриков преди 6 години
До АнонименДеца от американския колеж водили на прайда, трябва да се угоди на новия брат!
223
2
 
2
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
Абе хомо,май я докарахте до содом и гомор.да сте виждали семейства с брак или без брак да парадират?вие не сте божия намеса,а намеса в божието творение изкувственоне бъдете такива каквито не сте!!!!!!!
222
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо сборния пункт на прайда е точно пред паметника на Съветската армия. Това би разсърдило още повече Москва. И без това от време на време разни авангардни худужници оцветяват монумента, та сега и прайд. Вероятно да видиш детето си сред такава общност(която е дискусионна за медицината) не е много приятен момент за родителите им.
221
1
 
2
 
! Отговори
Евриков преди 6 години
Знаете ли, защо хомосексуалните са дискриминирани? Защото са мъже, а си представят, че са жени и се предлагат на истинските мъже, които ги считат за луди и ненормални. Така те са наистина дискриминирани от истинските мъже и си търсят някой мъж да им го зъвре, но не намират и се обявяват за дискриминирани. Идеята им е да се приеме закон, които си пожелаят да не им отказва да им обърне хастара на отворените. Педераска работа!
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E kade sa boiko i zezko ????? Kade e siderov i semioov kalfin radi naidenov na parada lu sa
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извратена ***
218
2
 
9
 
! Отговори
Ами да... преди 6 години
Всъщност, в България хомосексуални почти няма. Плаща се, и то много за да съществува такава общност. Нещо, като професия гей - срещу съответното възнаграждение, трудов стаж, участие в прайдове, шарени шалчета и т.н.
217
4
 
14
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Дали родител който види, че детето му е участник в това срамно шествие ще се почуства добре?? Едва ли... Очите и душата ще му се напълнят с много тъга.
216
2
 
9
 
! Отговори
До Въй-въй-мъй №237 преди 6 години
Точно затова по-долу се поставя важен въпрос - какъв е приблизителният брой на непълнолетни тийнейджъри, които са отишли там от любопитство или защото им е обещано нещо (някой лев, почерпка, подаръче). По този начин хем визуално се увеличава групата на "празнуващите", хем наистина възниква опасност някое подрастващо хлапе да бъде "зарибено" и привлечено към тези.Ако се знае приблизителният брой на сеирджиите и на платените участници, тогава ще се пресметне колко са истинските гейове - под 100?
215
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, за какво се борят? Някой да им е забранил да са гейове? Аз за права в спалнята си нямам нужда да изляза на улицата. Искат семейства - ОК, но нали ние - другите, трябва да им правим, та дори и да им раждаме децата?
214
4
 
19
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
"ЛГБТИ общността"- това някакво ново, купешко, политкоректно наименование за пeдеpасите ли е??
213
17
 
6
 
! Отговори
Sonq преди 6 години
Никога няма да се оправи държавата с тези националисти! Да се борят срещу депутатските своеволия като искат да защитят децата си!
212
5
 
10
 
! Отговори
??? преди 6 години
Никъде няма поне един интелигентен гей, който цивилизовано и грамотно да защити ориентацията си и вижданията си с нужното достойнство!!! Няма!!!
211
2
 
14
 
! Отговори
вай-въй-мъй преди 6 години
250 човека, вкл. дипломати, докараните за масовката от чужбина и сеирджиите, и ми претендират за значимост...
210
5
 
15
 
! Отговори
прайдчик преди 6 години
На парада пeндeли почти нямаше!Повечето бяхме студенти да изкараме по 50 кинта!
209
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаде не виждам на снимките Владо Кузов.
208
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разпънаха го на кръст Бурлескони че е неморален и лош,че бил женкар и ходел с жени.Да ,ама ако беше гей и ходеше с мъже никой нямаше да го обвинява и да го пипнат с пръстДуми на Путин.