Местят КАТ в покрайнините на София, идеята била стара

Имало дела за реституционни претенции за терените в "Дървеница"
36
Местят КАТ в покрайнините на София, идеята била стара
Снимка: Булфото, архив

КАТ скоро няма да е в кварталите "Дървеница" и "Слатина", а в покрайнините са София. Това съобщи пред БНТ шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Да изведем КАТ извън центъра на София. Хем да дадем глътка въздух за центъра на София, хем КАТ да бъде там, където бяхме определили едно място в сградния фонд и в терена на жандармерията. По този начин ще можем да изтеглим и КАТ-София област, която се намира в кв. "Слатина", обясни той.

Освен това от години имало проблеми с мястото на КАТ в "Дървеница".

"При всеки един министър, който е бил, винаги има дела, които се водят за реституционните претенции на гражданите за терените, в които е разположен КАТ", коментира Цветанов.

По думите му, за да може да се реши този проблем, МВР би трябвало да освободи терените.

"Това го бяхме планирали още през 2012 г., за да можем да създадем място, където да има възможност да се правят регистрации на автомобили както на София-град, така и са София-област", каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
7
 
! Отговори
/ преди 6 години
Може ли някой доктор на служба дьржавна , на работа частна да коментира това. Или общински служител с три фирми на жена си или фирмер не плаща заплата а аванс за заплата и затваря очи или подтиква за друг доход на служителя си и так дале и так до конца.
12
1
 
15
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Като извадят КАТ от София ...ЩЕ ТРЕБВА И ХОТЕЛ ЗА ПРЕСПИВАНЕ , ДОКАТО ТИ СТАНАТ ДОКУМЕНТИТЕ , БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААААА....БАШ , ТОГАВА ШЕ ИМА ЧАКАНЕ , ЩОТО ШЕ ИСКАТ И ОТ ПИЛЕ-МЛЕКО...ха,ха,хааааааааНАЛИ , АРМИЯ ОТ ЧИНОВНИЦИ СЕ ХРАНЯТ ОТ КАТ ,БЕ.....??!!!НАЛИ , ТРЕБВА ДА СИ ОПРАВДАЯТ ЗАПЛАТИТЕ......КАК МИСЛИТЕ??!!!!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на България е бедността, огромната разлика между обикновения човек и богаташите. И поради това, че КАТ е място което генерира тлъста корупция, храни доста народ, няма да променят системата за регистрации. Поради бедността и корупцията у нас, КАТ е сладко местенце за събиране на пари. Плашат се много такси, рушвети на всякакви за да се придвижи една процедура, регистрацията. Толкова допотопно е това, че чак отвръщава! Поради това паразитират посредници които изкарват хубави пари.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да се измъкне някой от храстите/като шумкар/ с палка...безценно!!!!!Не знам в някоя бяла държава да го има това чудо!Да те спират без видима причина!!При нас всичко може,чичи катаджия и той душа храни.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ е хранилка за хиляди далавераджии в страната. Я ми кажете, някой да ви е спрял с усмивка, да ви е питал как сте днес, да ви е предупредил, че на пътя има задръстване или някакъв проблем? Нивото на катаджиите е ужасно ниско! Полуграмотни, без възпитание, с чувството за чорбаджии на пътя. Ядосвам се защото спират без да има причина! В цял свят има камери, никой не те спира стига да караш нормално. Там времето е пари. Да не говорим за Прованс. Всеки познава всеки, как да се контролират?
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така стават нещата сложно. В Германия отиваш в общината, дори си измисляш сам номера на колата, проверяват дали е свободен, попълнш едно листче, плащаш на пос терминал в момента, отиваш в съседната стая и на момента пред теб ти печатат номера, служителката излиза да провери рамата и това е. Слагаш си сам номера, отнема 5 мин. и май около 30 Е платихме. При това данъкът го дърпат от сметката, застраховката също никакви грижи. Нотариус за прехвърляне не е нужно.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов - "Да изведем КАТ извън центъра на София" Баси 0лигофрена, честно!!!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно някоя мнима "реститутка" е станала депутат от ГЕРБ и сега си прокарва лобиското постановление. А парите за строеж на нова инфраструктура и преместването ще ги плащат данъкоплатците. Ама да ги плащат само избирателите на тиквата
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАва КАТ половина са за съкращение с тоя раздут щатен персонал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Само стимулират корупционните схеми и нищо повече!!!
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберугите трябва да разберат, светът върви напред, бързо и всичко се опростява. У нас да отидеш в КАТ е преживяване, мръсно, посредници, лоша организация, през зимата студ, лятото ужасна задуха, освирепели служителки се показват като кукумявки от гишетата, важни катаджии оглеждат потното общество което чака с часове. Кой гледа вече номерата на двигателя? На тази ясла поне 50 години се хранят тутманици и всякаква св&&олом. Само у нас колата се счита за нещо важно, а тя е средство.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купих си преди време кола от Комо - Швейцария. Отидох в едно като полиция, явно пенсионер - полицай работеше, написа ми талон и ми даде номера за 10 минути. Платих около 300 USD, като му каза, че ако върна номерата ще ми върнат цялата сума или част, не помня. Нямаше намусени пейзани да ровят по колата, да търкат номерата на двигател и рама. Правиш си застраховка и тръгваш. Никъде не те спират като караш със швейцарски номера. Опашки, запотени хора нямаше. У нас е усложнено защото много печелят.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реорганизация трябва,а не преместване! Незабавно изваждане на службите по регистрация от КАТ и прехвърлянето им лъч общините. Премахване на нотариалните заверки и следенето на No двигателя. И най важното назначение след публичен конкурс!
1
2
 
28
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
А докога изобщо Ушев ще се занимава с регистрация на автомобили, както в никоя нормална страна?