Нов удар по кметицата на "Младост": Съмишленици я изоставят!

Хората, които я издигнаха, я обвиниха, че е предала каузата им
13 юни 2017 14:30,
51
Нов удар по кметицата на "Младост": Съмишленици я изоставят!
Снимка: Facebook

Напрежението около кметицата на "Младост" Десислава Иванчева не стихва. Ден след като един от зам.-кметовете й подаде оставка и я призова да направи същото, днес Инициативният комитет, който я издигна, обяви, че оттегля подкрепата си от нея.

Заедно с неговите членове от Иванчева се дистанцират и хората от "За Зелен Младост", с които подеха битката срещу презастрояването на квартала.

Доскорошните съмишленици на кметицата я обвиняват, че е предала каузата им и с некомпетентността си ги е дискредитирала.

Двата инициативни комитета излязоха с отворено писмо до Десислава Иванчева, в което я упрекнаха и че обслужва интересите на управляващите.

"Вече 7 месеца сте кмет. Постигнатото, за да защитите интересите на гражданите, които ви избрахме и които се обединихме зад каузата "За Зелен Младост" е близко до нула за сметка на задълбочени, близки до кататонни проблеми в работата на общинската администрация", пишат от двете организации.

Още по темата

Те изброяват подробно и пропуските на Иванчева. Сред тях са липсата на инициирана промяна на устройствените планове в посока ново обсъждане и по-приемливи нива на застрояване в частите на "Младост"; проблемни общински имоти, предвидени за застрояване, не биват преотреждани за зелени площи; липса на позитивно развитие по знакови обекти, за които е имало поет ангажимент.

В писмото се припомня, че район "Младост" е издал разрешение за строеж на най-големия обект на територията на ж.к. Младост – Гранд каньон на Гаранти коза. Напомнят се и казуси около строителството на 20-етажен обект до бл. 11 и градинката до бл. 19-21.

"Едновременно с липсата на резултатност по тези казуси, повереното Ви ведомство е в перманентна криза. Районната администрация е в хаос, служителите са в стрес и страх от уволнение. Документацията по преписките се бави с месеци, като търговски фирми чакат по 3 месеца за рутинни съгласувания. Липсата на прозрачност и ясно разпределени отговорности логично доведе до съмнения за манипулиране или отмяна на обществени поръчки, за което по сигнали бяха назначени прокурорски проверки", се казва още в позицията на двата инициативни комитета.

Доскорошните поддръжници на Десислава Иванчева са категорични, че ситуацията в "Младост" вместо да се подобрява, се влошава и то драматично. Те пишат, че все повече отдели в общината престават да функционират нормално, а кметицата ангажира времето си с лов на вещици, докато изпада във все по-голяма зависимост от управляващите.

"Управлението изисква добро образование, визионерство, характер, лидерство, компетентост, умение да се работи с хора и да се създава екип. Нищо от това не е налице. Никой не се е родил научен, но изминалите месеци показват неспособност и нежелание да се научите", пишат от инициативните комитети.

Те заввършват писмото си с това, че натрапчивата некомпетентност, станала характерна за управлението на Иванчева, заплашва да сложи трайно петно върху цялата идея "За Зелен Младост" и да дискредитира автентичното гражданско желание да бъдат защитени интересите на жителите на Младост.

"Не можем да го допуснем", категорични са от "За Зелен Младост" и от ИК за издигане на Десислава Иванчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Важното е да се плюе по Герб, нищо че е от трън на глог работата.
22
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименКато е толкоз железна , що не спряха строежите. Отгоре на всичко ускориха мафиотите гадни, дано пукнат...
21
9
 
21
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Иванчева спря далаверата на Кадиев, а той я издигна и плати кампанията. А сега Кадиев, заедно с герберските *** скочиха срещу Иванчева. Разрешението за строежа на Гранд каньон е дадено преди Иванчева да стане кмет, що се праите бе? Фъндупкова и ГЕРБ превърнаха София в клоака, колко години управляват по улиците продължават да пъплят ромски каруци, това ли е европейска столица бе цър.вулииии??????
20
10
 
20
 
! Отговори
-- преди 6 години
Ако Иванчева трябва да подава оставка за некомпетентност, какво да кажем за боко? Той не само отдавна трябваше да е подал оставка, но и да е в кауша за престъпления против държавата.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно колко ли членове на Инициативният комитет застават зад тива изявление.
18
3
 
9
 
! Отговори
Цк на ткзс преди 6 години
Явно е, че по стара българска традиция някой се е продал.
17
7
 
3
 
! Отговори
Квартал Младост е WC преди 6 години
За такава клоака като Младост такъв кмет се пада.
16
3
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Цяла България е една тоалетна, така и я нарисуваха братята от Кремъл пък вие им се сърдите... Истината е че хората дето не избягаха досега оттук за нищо не стават...
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла България е една тоалетна, така и я нарисуваха братята от ЕС пък вие им се сърдите... Истината е че хората дето не избягаха досега оттук за нищо не стават...
14
2
 
9
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Ако всичко това, което твърдят нейните бивши приятелчета мога ли да питам аз. Сега ли разбраха всичко това. Тоест те издигат човек за отговорен пост без да са нясно с професионалните и морални качества на тази личност. С тия неща се занимават само ***. За това нормалните хора не влизат в политиката за разлика от EU където е нормално успял и доказан човек да иска да внесе своя опит в полза на обществото. Както винаги става въпрос за пари. Другото е вятър за глупаците. Корупция и точка.
13
6
 
17
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
За тези които не знаят квартал Младост е сочен за перспективен квартал с много високи цени на жилищата НО ВСЪЩНОСТ Е ПРВЪРНАТ ВЕЧЕ В ЕДНА ГОЛЯМА ТОАЛЕТНА.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ние сме голема държава. уникална и много демократична.няма такава свобода никъде по света.(без майтап).
11
5
 
12
 
! Отговори
Леле преди 6 години
Събуди се пропагандната машина на ГРОБ и казионните тролчета. Всеки ден се плюе срещу тази жена защото ги смаза на изборите. Някой пречи на далаверата.
10
1
 
20
 
! Отговори
слъжителите преди 6 години
"служителите са в стрес и страх от уволнение" - Ми айде малко и те да се стреснат, стига само кафета са пили....
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жителите на жк."Младост" в основната си част приплоди на зелени чорапи и прочее *** си избраха магазинерка за кметица. Рефлекса от управлението на неграмотния правешки чук рецидивира. На печелифшите честито !
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младост ще се реформира другари и без вас или много държите хората да живеят в тез соц - панелки. Ще имате да вземате ще вървим напреде, а вие заминавайте за Куба вече и мандрите не можете да оберете, защото сме в НАТО и има камери навсякъде.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, брат ,опре ли до парата и нещата излизат от контрол//!!!!!!!!!!!!!!!1
6
0
 
10
 
! Отговори
дончо преди 6 години
Със съдействието на г-н Кадиев - толкоз!
5
6
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Няма как да си успешен районен кмет без благоволението на Фандъкова - ножа и хляба в нея. Давай оставаката и бегай.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гранд каньон ли ше праят у младост е? :) яяяооо бахсиму му фара