Роми набиха жена на столичен пазар. Полиция – няма!?

Причината – жената поискала да й сменят развалени череши
272
Роми набиха жена на столичен пазар. Полиция – няма!?
Снимка: Facebook

Жена е била удряна от роми пред очите на петгодишната си внучка на столичния пазар "Димитър Петков". Причината - искала да й сменят черешите, които й изтеглили, защото по-голяма част от тях били развалени.

Жената се оплаква, че на сигнала й не се отзовали от полицията. За случая, който е от вчера, Нели Томова разказва във Facebook.

Когато попитала може ли да й сменят черешите, последвал удар от продавача в главата й с двата килограма череши, които купила по-рано.

"Започна да крещи по мен (продавача - бел. ред): Изгони ми всичките клиенти, няма да ти върна парите, няма да ти дам череши. Това всичко пред внучката ми и пред цялата опашка. Изкрещях да не ме докосва. Изведнъж, без да разбера откъде, изскочиха други. Две жени почнаха да ме удрят. Обиколиха ме отвсяккъде. Уплашиха детето много. То започна да пищи и да реве. Опитвах се да го предпазя от тях", разказва Нели Томова.

От всички зяпачи наоколо се намесили двама души - мъж и жена. По-късно пък други казали, че ще изчакат полицията, за да свидетелстват. Пострадалата Нели позвънила на спешния телефон 112.

"Обади ми се дежурният от 3-то Районно. Каза да стоя настрана, че тези там същите били много нагли. Почаках, но скандалът продължаваше, а аз се надявах полицията да дойде. Но .................уви! Позвъних на телефона, от който ми се обадиха от Районното, за да попитам кога ще дойдат. Отговор: Ми представете си, че има по-спешен случай! Ако не бяха мъжът и жената да ме защитят и предпазят мен и детето, можеше да е спешен случай наистина!", разказва пострадалата жена.

Снощи тя разбрала, че са я удряли здраво по ребрата и главата, защото имала силни болки и синини.

От полицията така и не дошли. Казали й само: "Ми елате тук да опишете какво е станало и там има камери, не се безпокойте!".

Жената си тръгнала заради внучката си, която се уплашила от случилото се. Дъщеря й обаче отишла на място да чака униформените да дойдат и тогава разбрала, че става дума за роми от Стара Загора. Час и половина след случилото се обаче полицай не се появил.

"Звънях на същия телефон на полицията по-късно да питам дали ще отидат изобщо, но телефонът ми беше затварян и се правеха, че не чуват. Питам къде живеем и защо са ни институциите? Май трябва да се саморазправяме и защитаваме сами! Трябва ли да има вендета, за да живеем в справедливи взимоотношения?
Но за тях няма закони и правила!", пише жената.

Докато чакала полицията, тя успяла да снима сергията, като уточнява, че на пазара тя е под номер 6.

"След като полицията не реагира, към кого да се обърна? Кой ще излекува травмата и ужаса на детето?", пита Нели Томова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Стрикно спазване на ромските права !Ромите да бьдат номенирани за човек на годината .
138
0
 
25
 
! Отговори
Подобен случай - 2 преди 6 години
Но когато довела полицай до сергията, побойничката я нямало, а ромите, които продали развалените домати казали, че това е била случайна минувачка, която не познават.След няколко дена моята близка видяла ромката, от която получила удар с юмрук да продава на същата сергия. Пак довела полицай, но ромката отрекла да я е удряла, а останалите роми в един глас заповтаряли, че онази е била съвсем друга жена, която не познават.
137
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роми набиха жена на столичен пазар. Полиция няма!?Да в тоя *** ***, няма нито полиция, нито образование, нито медицина.Полицията се превърна в бизнес - трътлести полицаи демонстрират присъствие, а не дествие, за което са назначени. Образованието е под всякаква критика и видяхме как сегрегира българитя в България, като по идея на Кунева сегрегира учениците - на роми дават пари и всичко, на българи нищо.Медицината? Разровиш ли го, ще мирише.Но защо търпи народа и избира пак тези?
136
0
 
19
 
! Отговори
Подобен случай - 1 преди 6 години
Още през 90-те години моя възрастна близка, която вече не е сред живите, беше имала същия проблем. След като й претеглили домати,взели парите и завързали здраво найлоновото пликче, тя го развързала и видяла, че няма нито един здрав домат. Щайгата, от която й слагали, не се виждала от купа здрави домати на сергията. Отказали да сменят доматите или да й върнат парите. Когато заплашила, че ще извика инспектори, ромка от съседна сергия я ударила с юмрук в главата изотзад. Жената намерила полицай, но
135
1
 
30
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Едно чегне щом не върши работа за 700 лв и за 2000лв няма да я върши. То ще предпочете варианта "да не се занимава с бунаци за 700 лв", отколкото варианта да получава 2000 лв и да се занимава с тях. Как мислите ? Трябват напълно нови хора, но няма откъде да ги вземем...тия за нищо не стават с това мислене...
134
0
 
30
 
! Отговори
пънчо преди 6 години
На пазаря Д. петков се продават педимно цигари а плодовете и зеленчуците са за парлама и това е в участъка между Т. Александров и Стамболийски.Който не вярвява да мине посрещат те ромите и ти предлагат цигари и ако откажеш почват да те кълнат и до бой се стига.Всичко става под контрола на 3 РПУ полицайте са там и следят колко се продава да си вземат тяхната лепта.Правят го когато са почивкаЦялото 3 РПУ трябва да бъдат дадени на прокурор защото това е най корумпираното полицейско управление
133
1
 
20
 
! Отговори
АБЕ преди 6 години
Я стига.Седемстотин основна ,добави за прослужени години,облекло,порцион,четиридесет работни дни годишен платен отпуск,Да напускат ,бе!
132
0
 
29
 
! Отговори
Besen преди 6 години
Стачка пред 3-то! Трябва да има уволнени!Не може да търпим повече...
131
2
 
23
 
! Отговори
не знам защо си там преди 6 години
..." ти за 700лв . ще се тровиш ли живота с бунаци в град като София"....ето от тук започва всичко. Има професии които са призвание, там не се работи за заплати и това би трябвало да е било ясно когато си започвал работа в полицията. Само че твоята мотивация са 20-те заплати след 20 години, а не месечната заплата от 700 лв. Тия 4000 напуснаха защото имаше опасност да съкратят обезщетенията и те затова напуснаха. Пбързаха да си вземат това което им се полага.
130
2
 
36
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
Както вече съм препоръчвал в по стари подобни истории за НЕполицаи, лечението е следното:1. Уволняване мигновено на началника на съответното районно!2. При следващ подобен случай - уволнение на ВСИЧКИ униформени от съшото районно заедно с новия началник. БЕЗ право на работа в държавна или общинска служба, гарнирано с отнемане на катвгорията трудов стаж гарантиращ ранно пенсиониране!Ще видите, какви пружинки ще са следвашите полицаи, както и колегите им по другите управления.
129
12
 
2
 
! Отговори
Bayazit преди 6 години
Va6ite politici ,kato bieha babi4ki na granicata ,be6e dobre ,nali ,
128
1
 
22
 
! Отговори
До 154 преди 6 години
Как да ти обясня по-ясно че сте излишни в този си вид ? Как ?! Единствената прочина поради която съществувате е че трябва да пазите депутатите и това дори на вас ви е ясно. Не искам да ме пазиш, разбираш ли ? Не желая твоята услуга...плащам по принуда. Проблема е че дори вие не искате нищо да се промени...така че не се показвай повече...
127
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мъкааа ти за 700лв . ще се тровиш ли живота с бунаци в град като София ,където такива пари взима една продавачка в МОЛ ???? За година ,две са напуснали 4000 души . И тази полиция която имате в момента ви е много и бъдете благодарни ,че я има !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
126
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я па тия -полиция им се прищяла -след някоя друга година ще гледате полиция само по филмите ,същото важи и за лекарите ,инженери ,учители ,медицински сестри ...изобщо лежете на тая кълка че сме имали много полиция на глава от населението .
125
3
 
8
 
! Отговори
Nik преди 6 години
Много сте силни като си пишете по форумчетата и статиките,а иначе какво ви брига нали не се случва на вас.Мишки
124
1
 
30
 
! Отговори
Мъкааа преди 6 години
Добре, бе хора, не ви ли е съвестно, когато някой от 8-те полицейски синдиката излезе и каже с треперещ глас, че плащането им е недостойно и не им се плащал извънредния труд ? Нямали и дрехи. Те затова спят по време на работа и не се показват пред хора. Пестят за цивилния живот, а през дългия 20 годишен трудов стаж, едничката мисъл която ги крепи на работа са заветните 20 брутни заплати при пенсия.
123
3
 
22
 
! Отговори
читател преди 6 години
Защо ходи на пазар?Отдавна не ходя.Нищо не можеш да си избереш,а супермаркети има навсякъде с всичко.Тия по пазарите да си ядат стоката.
122
0
 
34
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Да спрем да плащаме данъци и да започнем да се въоръжаваме, за да се защитим. Това следва от Обществения Договор!
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Баба от селоЛошото е, че не само *** се държат просташки, когато "работят"и ти в някакъв смисъл зависиш от тях. Върна се соц обслужването. Ти им плащаш, за да си изкарат прехраната, а те - все едно ти правят благодеяние - свъсени, злобни, все ти казват нещо обидно, назидателно, "поучават", видят ли стар човек или ще го излъжат с парите, или ще му пробутат развалена стока. Един от Петрич, пред III-та градска, от три домата върху 3.50 ми дал единия (двойно по-големия) - развален. Е???
120
1
 
21
 
! Отговори
Баси Държавата преди 6 години
Тази статия само потвърждава мнението ми от доста време,че полицайте/или поне обикновенните/,че другите се обиждат са банда мързели,дето се мишкосват по храстите.Ако спрат някоя мацка половин час ще я проверяват да и гледат краката или деколтето,но там където трябва да са ги няма!!!!!А те трябва да там където има или би могло да има.Женски пазар е пълно със ***,бежанци,***,*** и останалия елит на нацията.Незнам как живеят хората в района,камо ли да се прибират вече,еле па жени,деца и тн