И Кадиев се отрече от кметицата на "Младост"

Хаосът в района не може да се толерира, смята той
14 юни 2017 08:20, Александър Попов
6
И Кадиев се отрече от кметицата на "Младост"
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на партия "Нормална държава" Георги Кадиев стана поредният, който се разграничи от кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и се извини на жителите на квартала за подкрепата си за нея.

Част от администрацията се обърна срещу кмета на столичния квартал, а нейният заместник Никола Вапцаров подаде оставка и отправи остри нападки срещу Иванчева, че не спазва обещанията си.

Още по темата

Това направи и Кадиев, но в социалните мрежи:

"Когато от "Нормална държава" подкрепихме Иванчева за кмет на р-н "Младост" през лятото на 2016, ние подкрепихме кауза - спиране на грабежа на района от поредица от кметове, спиране на строителството в зелени площи, по-добри услуги за гражданите, повече прозрачност и нулева корупция. Дадохме пълна, 100 %-ова логистична, идейна и финансова подкрепа без никакви условия, освен едно - добро управление на района.

Ние спазихме предизборното си обещание да не се месим в управлението на района. Двамата зам.-кметове от "Нормална държава" не бяха наложени от нас, а избрани от Иванчева. И двамата си тръгнаха от района, след като видяха да се опорочава идеята, заради която хората ни подкрепиха. Заставам твърдо зад тях - арх. Иван Лапатов и Никола Вапцаров, и зад декларацията от днес на ИК "За Зелен Младост" и ИК "За издигане на Десислава Иванчева".

Хаосът, който цари в района, не може да бъде толериран. Съмненията за манипулиране на обществени поръчки не могат да се подминат с лека ръка. Одобряването на спорни строежи поради нежелание и неумение да се чете документация е абсурдно.
Извинявам се на хората на "Младост". Продължавам да считам, че отстраняването на ГЕРБ и държането надалеч на другите партии на статуквото е правилното бъдеще за района.

Извинявам се на хората от "Нормална държава", които дадоха нерви, време, усилия и лични финанси за една мечта - да защитаваме интересите на обществото. Направихме перфектната кампания за грешния човек.

Извинявам се на семействата на хората от "Нормална държава" и на моето семейство за всичко, което им причинихме. Не бяхме при вас, за да сме в "Младост."

Аз извлякох тежки поуки. Нежеланието ми да се намесвам кой от протестиращите да е кандидат за кмет доведе до избора на най-неподходящия. Желанието ми за привличане на гражданска подкрепа доведе до приток от "съседи" и "съседки", които липсваха, когато беше трудно, но бяха първи на яслата.

Научих сурови уроци и ще нося тази вина пред гражданите на р-н "Младост" много време. Но моите грешки не са повод да се отказваме от битката срещу корумпираното управление на ГЕРБ в София, от демократичността при подкрепа на инициативи или от пряко участие на гражданите в управлението. Каузата остава. Продължаваме напред."

Десислава Иванчева обаче получи подкрепа от жителите на кв. "Дружба".

"Неизвестни граждани от столичния район "Младост" пуснаха писмо до медиите, че си били сваляли доверието си от кмета Десислава Иванчева. Не може шепа хора да говорят от името на цял квартал, и то без никой да им е дал право за това. Тя работи за обществени, а не за частни интереси и това вероятно пречи на някого", заявиха те в своя позиция.

Граждани от "За Зелен Младост" също заявиха, че не са оттегляли подкрепата си и писмата до медиите били "грубо скалъпена, но добре подплатена кампания" срещу Иванчева.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сега само от личната си облага не се е отрекъл!
2
0
 
5
 
! Отговори
гейчо преди 1 година
Тоз субект кога ще стане клиент на главния прокурор.
Нека да му разгледат бизнеса
Виден контрабадист на цигари
и най вече на всяко гърне мюрдия
За енергетиката няма да говорим.
тоз субект няма кой да го вкара в затвора
1
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Кадиев, късно е либе за китка! Какъв политик, бизнесмен, кадровик и т.н. си, да не можеш да прецениш, че фризьорката видимо не става- кошмарна визия, ниска култура- дъвче дъвка и прави балончета на официални мероприятия, некомпетентна, лабилна, неадекватна, неподготвена, неспособна, неекипна, не-не-не-не-НЕКМЕТ-на....