Постарому: "Патриарх"-ът и тунелът на НДК – еднопосочни

През лятото нови ремонти – на ход са бул. "Прага" и "Цариградско шосе"
Обновена: 16 юни 2017 12:09 | 16 юни 2017 07:19,
11
Постарому: "Патриарх"-ът и тунелът на НДК – еднопосочни
Снимка: Архив, Булфото

От утре движението по бул. "Патриарх Евтимий" отново ще бъде еднопосочно за автомобили, а вдругиден същото ще важи и за тролеите на градския транспорт, съобщи зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев пред "Сега".

От "Метрополитен" ЕАД приключиха с наземните работи по строителството на двете метростанции на бъдещия трети лъч на метрото по протежението на булеварда, които започнаха миналата пролет. Майсторите обаче ще продължат да работят в тях в дълбочина.

Затова участъците, където са разположени спирките - около НДК и Попа, ще останат стеснени, като движението ще се извършва в една лента.

С връщането на движението по бул. "Патриарх Евтимий" по старите правила преминаването на всички превозни средства по бул. "Скобелев" през тунела по бул. "Васил Левски" също ще бъде възстановено еднопосочно.

Крусев обясни, че спирката на тролеите в тунела ще бъде възстановена. Автомобилите, които се движат по трасето на трамвай №6, ще продължат да се движат по него еднопосочно към бул. "Черни връх".

Този режим те ще спазват до догодина, когато трябва да започне ремонтът на тунела, включващ хидроизолация, подмяна на настилката и др. След като съоръжението бъде реконструирано, трамваят ще се възстанови и ще стига до бул. "Арсеналски".

През юли пък трябва да започне ремонт на бул. "Прага". Той предвижда подмяна на паветата с асфалтова настилка, с каквато са ул. "Георги Софийски" и бул. "Христо Ботев".

А през август трябва да започне ремонтът на бул. "Цариградско шосе" в района на 7-ми километър, където през зимата асфалтът се напука, въпреки че платната там вече бяха ремонтирани преди малко повече от година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мяфията явно е била договорила да продаде паветата от бул.Дондуков, но понеже не стана, ще ги замени с паветата от бул.Прага. И честито на живеещите до бул.Прага - вече няма да може да спите нощем заради прехвърчащите мотористи, както става навсякъде в София, където сменят павета с асфалт. Отделно, че няма да можете да пресичате безопасно булеварда, защото ако сега карат с 40, по асфалта ще прехвърчат с 80-90 км/час и шумът ще е по-голям, отколкото при паветата, ама някой си мисли, че ще е тихо.
8
4
 
6
 
! Отговори
до секо преди 6 години
Понеже живея там имам специална оферта за теб - само днес и само през юли БЕЗПЛАТНО ти павирам панелния апартамент с паветата от Прага, щом толкова държиш на тях ! А за всички останали съкварталци - честито че ще ги разкарат тия скапани павета най-после !
7
1
 
9
 
! Отговори
Асфалт преди 6 години
Дано издържи до председателството...
6
3
 
7
 
! Отговори
Ceko преди 6 години
"През юли пък трябва да започне ремонт на бул. "Прага". Той предвижда подмяна на паветата с асфалтова настилка, с каквато са ул. "Георги Софийски" и бул. "Христо Ботев".Точно там пак трябваше да оставят паветата , но явно има заявка за износ
5
2
 
1
 
! Отговори
ник преди 6 години
Голям праз.
4
6
 
2
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Ам'чи квъ е таз дума "постарому" бйе?!
3
9
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
МАХАТ ПАВЕТАТА ПО "ПРАГА", КЪДЕ СА ИСТИНСКИТЕ СОФИЯНЦИ!!!???
2
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
гледайте да се развивате!
1
18
 
7
 
! Отговори
Grom преди 6 години
За чий им е този трамвай по Арсеналски?