Спряха поръчката за тикет-системата в София, имало въпроси!

Новата поръчка ще бъде обявена след две седмици
5
Спряха поръчката за тикет-системата в София, имало въпроси!
Снимка: архив, БулФото

Обществената поръчка за тикет-системата на градския транспорт в София се спира след молби и въпроси на кандидати за участници в нея. Новата поръчка ще бъде обявена след две седмици, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

За това е информирана Комисията за защита на конкуренцията.

Още по темата

Системата ще позволи на пътниците да бъдат таксувани за време или за разстояние, като ползват един превозен документ за цялата мрежа.

Потенциалните участници от 14 фирми с общо 43 представители са били поканени да добият представа на място в метростанциите, депата, гаражите и Центъра за управление. 25 от кандидатите са се отзовали на поканата.
 
След като се запознали на място с работата, някои от компаниите са изпратили уточняващи въпроси и искания за удължаване на срока, за да могат да отговорят на изискванията на поръчката. При изтекли нормативни срокове, Центърът за градска мобилност като възложител не би могъл да отговори на исканията на кандидатите в рамките на съществуващата процедура, без да я рестартира, уточняват от там.
 
Ето защо е било взето решение това да се направи, за да могат фирмите да получат отговори и да представят възможно най-добри оферти за реализацията на поръчката. 

Сред въпросите на участниците има такива, свързани с техническите параметри на системата и реализацията им, легализирането на финансовата отчетност на участник от чужбина през заклет преводач, за документите на самите фирми, свързани със свидетелства за съдимост или приходи и други. На някои от тях вече е отговорено в процеса на формулирането на въпросите, както може да се види от страницата на дружеството в интернет.
 
ЦГМ даде най-дългият възможен срок от 60 дни за подготовка на документите за участие в обществената поръчка  и удължи срока за нейното изпълнение на 18 месеца.

Поръчката за изпълнение на тикет-система е за 10 години като се изисква нова технологична инфраструктура, която включва въвеждане в експлоатация на повече от 15 000 устройства, на над 1 350 напълно оборудвани превозни средства от 4 типа транспорт, монтаж на оборудване в 11 депа, 52 метростанции, над 80 търговски обекта, интеграция на съществуващите системи, обучението на 3 000 служители на ЦГМ и транспортните оператори. Тук влиза и центърът за видеонаблюдение. Очаквано дневно натоварване на системата - над 1 000 000 транзакции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: тикет системаЦГМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тикет " ...това е нова Българска Дума ..,или -греша ?!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 6 години
Брейййй ,ко'ш праи'м ся ????Краят на света дойде !!!!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, кеф... Ще има тригонометрия
1
1
 
3
 
! Отговори
Etien преди 6 години
18 месеца за изпълнение. 18 месеца за изпълнение. 18 месеца за изпълнение. 18 месеца за изпълнение. 18 месеца за изпълнение. 18 18 18..Простете телефона ми заби.