В Двореца: "Синя кръв", трима президенти... Радев с уникален дар за Симеон II

Над 400 гости се събраха във "Врана" за юбилея
Обновена: 17 юни 2017 07:37 | 17 юни 2017 07:30,
161

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

80-годишният юбилей на Симеон Сакскобургготски събра знатни особи от целия свят и официални гости от България в двореца "Врана" в София. Рожденият ден започна с молебен за здраве, отслужен лично от патриарх Неофит.
Още по темата

Наследникът на единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски – Симеон Хасан, разкри какъв подарък е приготвил за дядо си – пръстен с Мики Маус.

Няколко часа по-късно Симеон Хасан си играеше в двора на двореца "Врана", където продължи тържеството. Над 400 гости се наредиха на опашка да поздравят Симеон Сакскобургготски.

Сред гостите за юбилея бяха трима президенти - Румен Радев, Петър Стоянов и Георги Първанов, министрите Николина Ангелкова и Екатерина Захариева, кметът Йорданка Фандъкова, бившите премиери Стефан Софиянски, Ренета Инджова, Георги Близнашки и Пламен Орешарски, председателят на БСП Корнелия Нинова, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, както и министри от кабинета на НДСВ, бивши и настоящи депутати, представители на бизнеса и културните среди.

Специални гости за тържеството пристигнали от чужбина са неговите синове Кирил, Константин, Кубрат, дъщеря му Калина, заедно с внуците. Тук са кралица София и сестра й принцеса Ирина от Испания, принцеса Маргарита и принц Раду от Румъния, принц Александър и принцеса Катарина от Сърбия, принц Никола от Черна Гора, принц Лека от Албания със съпругата му принцеса Елия и много други. 

Настоящият президент подари от свое, от името на вицепремиера Илияна Йотова и съпругата си Десислава Радева старинен швейцарски джобен часовник от края на 19-ти век с лика на Фердинанд - дядото на Симеон II.

По план, царското семейство и техните гости трябваше да си направят официална обща снимка, но това така и не се случи.

Симеон Сакскобургготски напуска страната със семейството си на 16 септември 1946 г. За пръв път се завръща 50 години по-късно – през май 1996 г. Става министър-председател от 2001 до 2005 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво за Бога е правил нашия Патриарх сред това сатанинско сборище?! Господи молилуй!
34
1
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
И от какъв зор вертолейшъна Радев е бил на празненството на така наречения цар !!!
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както комунистите създадоха абсурдното словосъчетание монархофашист, той си заслужи прозвището МОНАРХОКОМУНИСТ .
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бати Бойко е скъсал минискус докато е лазил под бюрото да си търси поканата от Царя ....;))))))
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А любимеца на Симеон и лидер на младежкото НДСВ-Д. Пеевски бил ли е.Той трябва да целува не ръка ами г..а на царя.,че стигна до зам-министър/в Станишевото правителство/Както беше казал Ст. Савов ,,Работата на Симеон не е чиста" виждайки как от кабинета на царя в Испания излизат Любен Гоцев и Гиньо Ганев. P.S,Царчето никога не е било регент ,републиканецо ,бил е дете и е имало трима регенти.Чети историята ,а и другите уроци,или питай.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете им само оядените селяндурски физиономии на коалиционната триглава ламя "Цар" +БСП+ДПС "оправила" ни за 800дни.Всички лапачи и забогатели на народен гръб.Отврат.
29
6
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Нечувана чест оказват на един международен мошеник !Какви са заслугите на другаря Цар ?Може би това, че тикна България още по-дълбоко в евроатлантичекото блато ?Или може би това, че излъга целия български народ, че за 800 дни ще оправи България ?Симбиозата между комунистическата номенклатура и Новия световен ред в лицето на царската династия е очевАдно.И докато в Русия Путин опитва да прекрати тази любов раждаща ***, то у нас тя процъфтява с нова сила, закопава държавата и затрива народа
28
6
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Алоо, генерал Маринкин, нали уж щеше да си ПРОМЯНАТА в българката политика ?!Що щеш на рождения ден на Мони Мадридския крадец ?Не, измислен генерале, ти, не си ПРОМЯНАТА. Ти, си част от статуквото ! Ти, си негов избраник и негов ревностен защитник. Факт !Поредният позорен президент на една опозорена държава !!!
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези лидери в 21-ви век, изпълзяли от средновековието? Царе, везири, генерали, деспоти. Българи, елате най-сетне в съвременната ера и изметете всички тези самозванци.
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
57 Че мадридският папардак 2 смислени изречения не може да върже откакто е дошъл в България. Толкова е кухх горкия.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента го гледам та... какво казва. "Емоциите преодоляват разума" . Не, емоциите надделяват над разума, а не го преодоляват. За ме елит не може да бъде оня, който се изразява после от мен. Авторитети те не се налагат, а се печелят.
24
5
 
22
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Ужас.Как не ги е срам!
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този може да празнува и два пъти в годината рожден ден защо пък не нали е синя кръв тоз рептил, вместо да си гледа внуките събрал на бал хрантутниците крастави магарета от 9 баира се надушват Дайте нещо за Кардашян по-добре, че отивам да повърна от тая гнус. Разбираемо що ги няма Баце и патриотите.
22
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ. КАЗВА ЧЕ СИМЕОНЧО Е ЦАР????? КОЙ ГО Е КАНОНИЗИРАЛ?????
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, Тиквата влезе да му оперират главата и да се опитат да му налеят малко мозък.
20
3
 
35
 
! Отговори
Д. преди 6 години
При такива "височайши" срещи, когато се събере "каймакът" на нацията, целият политически "елит" и много важните банкери, се сещам за онази страхотна сцена от "Кръсникът" 3, в която Джо Заза поръча да разчистят цялата му конкуренция от хеликоптера, та някак си се размечтавам... ама няма да го кажа, че да не нахлуе ДАНС в дома ми.
19
0
 
13
 
! Отговори
Републиканец 2 преди 6 години
До РепубликанецСимеон никога не е бил регент. Може и ти да пробваш да прочетеш от историята.
18
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен Слави друг не признаваме върховен сюзерен е народа, а тия със синята кръв са наши служители и скоро ще им го припомним. Тия самозванци са узурпатори и превратаджии и мадридски крадци загубили всички битки срещу Русия.
17
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадците на България се събрали на пиршество. Този какъв цар, съди България, после милеел за страна. Също като комунистите разбиха държавата няколко пъти, после мислили добро на държавата.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Михов не е успял да подгрее с две три преди това . Рядко срещано.