В СУ приемат документи за класиране на кандидат-студенти

Регистрацията ще продължи до 1 юли
7
В СУ приемат документи за класиране на кандидат-студенти
Снимка: архив, БулФото

Започна електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 година. На адреса: https://online.uni-sofia.bg до 17.30 часа на 1 юли 2017 г. всички кандидат-студенти, които желаят да участват в класирането, могат да се регистрират, съобщи пресцентърът на висшето училище.

При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой профил, в който освен личните данни, подрежда желания ред на специалностите, в които иска да бъде класиран. Кандидатите трябва внимателно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата.

Всички кандидати плащат такса от 30 лева за участие в класирането, а електронизираната система за регистрация предлага два варианта на валидиране на записа. Първият вариант за регистрация дава възможност на кандидатите да направят кандидатстудентския си профил, като отбележат, че ще извършат плащане извън системата (по банков път или на каси в Ректората).

В този случай системата генерира съобщение, че в срока от 19 юни до 1 юли 2017 г. кандидатите трябва да се явят в Информационния център на Софийския университет за валидиране на записа от служителите на Сектора "Прием на студенти", след като представят оригинал и ксерокопие на дипломата си за средно образование и квитанция за платената такса. Картончето с входящия номер се получава след валидиране на записа от служителите на СУ.

Вторият вариант е цялостна регистрация с плащане на таксата онлайн (чрез EasyPay или Epay) до генериране на входящ номер. Кандидатите правят запис на данните си, задължително качват сканирано изображение на дипломата си за средно образование и плащат такса за участие в класирането чрез системата, която при потвърждаване на плащането генерира входящ номер.

В този случай на кандидатите не се налага да валидират записа в Ректората, а сами разпечатват картончето с получения входящ номер.

За още по-голямо улеснение на кандидат-студентите от страната и тази година Софийският университет дава възможност за прием на документи в офисите за набиране на кандидати в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички ще има места в СУ, не се притеснявайте, особено пък и тези набори, които сега завършват са с ниска раждаемост.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ще поемеш от образованието си зависи от студента, не от университета.. Но все пак по-добре СУ, отколкото бургаски свободен
1
5
 
9
 
! Отговори
Курти преди 3 години
Много дълъг Виц. Най-доброто отдавна е в чужбина. Продукцията на СУ генерира професионални безработни само. Факт.