Инвеститор съди общината... заради Иванчева и "Младост"

Пропуснатите ползи за обекта са за над 1 млн. лева
Обновена: 21 юни 2017 08:50 | 21 юни 2017 08:48, Мария Захариева
21
Инвеститор съди общината... заради Иванчева и "Младост"
Снимка: архив, Reuters

Столичната община може да бъде съдена за над 1 млн. лв. от Изабела Сярова, инвеститор и собственик на имот срещу бл. 64 в "Младост 1". Причината е, че Сярова е натрупала пропуснати ползи и загуби на обекта си в размер на 1 027 263 лв. понеже месеци не е строила там.

Още по темата
Това се случило заради а заповед на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева да спре строежа й, издадена на 6 февруари. Тази забрана предизвика едноседмична гладна стачка на инвеститорката пред Столична община. Изненадващо, на 19 юни Иванчева издава друга заповед, с която пък разрешава на Сярова да строи, само че кметицата не отменя старото си нареждане, с което през февруари забранява на инвеститорката същото нещо.

Утре Сярова ще атакува тази забрана в съда.

"Двете заповеди си противоречат защото с втората Иванчева потвърждава че не е трябвало да издава първата и че аз нямам незаконно строителство на обекта си", коментира Сярова пред "Труд".

Ако от февруари до сега инвеститорката беше строила на имота си, той би имал пазарна стойност 1 027 263 лв. с ДДС, гласи експертна оценка на лицензиран оценител. За тази сума инвеститорката е решена да съди Столична община.

"Имам основания да мисля, че тази заповед не би издържала в съда и Столичната община ще бъде задължена да изплаща сериозно обезщетение", предупреди главният архитект Здравко Здравков още през февруари месец. Тогава Иванчева спря строежа на Сярова.
 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
била фризьорка, продължават да се пишат пълни глупости и това доказва как хората се подават да бъдат манипулирани чрез "медиите"
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да занимавате хората с тази дупка Младост.
Младост му разказаха играта -скъп,пренаселен,лоша инфраструктура,пълен е със живеещи под наем провинциалисти което предполага липса на отговорност.
Цени на жилища и наеми балонозирани до небесата.
Който иска да живее там или вече живее да си се оправя.
Обществото си има други по големи проблеми от живеещите тази комунистическа спалня наречена квартал Младост.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама другарката,знаете ли ,колко прически трябва да направи ,та да се издължи?
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелена площ не трябва да има.Бетон му е майката,мръсни улици,кал и пепел.Живота е "прекрасен" в Младост.
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, ама затова няма да се "оправим" никога. Хората нямат никаква представа от нищо, а гласуват за която им е симпатична и бунтарка :D Абе отворете си малко очите или следващия път поне не ходете да гласувате, че става все по-зле.
15
4
 
14
 
! Отговори
ноката преди 3 години
До Анонимен
Какви интереси са засегнати бе? Не виждаш ли че новата кметица е некомпетентна откъдето и да я погледнеш? В съда тези заповеди са оборими и сега всички ще плащаме заради нейния гяволък...
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо случайно . С избора на новата кметица беше хвърлен камък в блатото на демокрацията ,особенно в София и сега ще има наказание за протестният вот на нормалните хора. Цялата мощ на демократичната система включваща очерняне ,оплюване ,бюрократични спънки ,ще бъде хвърлена срещу нея ,разбутала вонята .
13
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше ясно, че с този избор в Младост се разбива статуквото в СО и жителите на Младост, ще бъдат оплюти за избора си, както и че по време на мандата на Иванчева СО , ще действа във вреда на Младост за да не се получи такъв избор в София на следващите местни избори и в другите квартали. И започна се е ще става по яростно, но това не е кампания срещу Иванчева , а за назидание за хората на Младост, които направиха пробив в статуквото и засегнаха политически и строителни интереси. Иванчева е избора на протеста срещу безобразията на СО в Младост, а не в подкрепа на политик.
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато, не се подадеш на партиите, назначените хора на предишните кметове те саботират.Да не говорим за Фандъкова и компания от СО. Беше ясно, че с този избор в Младост се разбива статуквото в СО и жителите на Младост, ще бъдат оплюти за избора си, както и че по време на мандата на Иванчева СО , ще действа във вреда на Младост за да не се получи такъв избор в София на следващите местни избори и в другите квартали. И започна се е ще става по яростно, но това не е кампания срещу Иванчева , а за назидание за хората на Младост, които направиха пробив в статуквото и засегнаха политически и строите
11
9
 
28
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Десислава Иванчева е единственият политик, избран без одобрението на мафията, скоро се случи това и всички видяхме как стана. Затова всички медии, без нито едно изключение се изредиха да я ръфат, а техните издатели олигарси, също без нито едно изключение са "строителни инвеститори". Ето как стават нещата у нас, запомнете този случай, защото е показателен.
10
1
 
21
 
! Отговори
Кмет Студ. град преди 3 години
При нас този проблем го няма - застроява се всяко свободно кътче и зелена площ. Имаме фирма партньор "Бароко" , която ни помага да уплътним напълно празните пространства
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм от София и не знам какво е положението там, но на мене тази Иванчева ми е симпатична, бунтарка е. А тази "инвеститорка" Сярова в момента сигурно яко пикае газ, че я разиграва някаква си районна кметица. Голям майтап.
8
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На т.н. протестиращи от Младост сега общината да им конфискува апартаментите от блоковете и така да плати обещетението. Аман от ***!
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе по-добре фризьорка отколкото професионален политик. Видяхме за 25 години професионалните политици какво сътвориха.
6
20
 
15
 
! Отговори
Патиланец преди 3 години
Да се удържат тия пари от жителите на Младост, дето я подкрепиха! Беше ми писнало всяка сутрин да я дават в блоковете как води шепа "протестиращи". Не искаме това, онова, а веднъж не чух какво предлага тя. Типичният българин - не знам как е, ама и така не е!
5
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметицата не е виновна, а тъпите жители на Младост, които си избраха кмет от Зелената мафия :)) Да ядат дървото сега! Който е ***, служи за мост!
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето всички проблеми идват от столична община. Връщат терени на улици, тротоари, метростанции и т.н. Никакви инвестиции в инфраструктура освен ежегодно кърпене на дупки за милиони. А на госпожа инвеститорката в терена и влиза и тротоара на улица, където въпреки знаците и от двете страни са паркирали автомобили и микробуси разтоварващи зарзават на пазарчето. Общината и КАТ не предприемат нищо.
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е спечелила 200 млн лв задето не е строила сега толкова дължи на общината. Bие колко пари загубихте задето не живеете в Америка например а живеете в таз дупка всички трябва да осъдим държaвата.
2
18
 
11
 
! Отговори
гербист-столичан преди 3 години
Браво на инвеститорката, нека да покаже на кметицата на Младост, че законите не са за украса, а за да се спазват. Сега общината като плати този 1 млн. лв. следващия пъ ще гледат да спазват законите. Нали затова имаме НС, което да прави законите ни както трябва.
1
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лудата фризьорка кметица сега и гледайте сеира