Нов фермерски пазар в София, до земеделското министерство

Ще се предлагат разнообразни храни и други вкусотии
26 юни 2017 09:53,
2
Нов фермерски пазар в София, до земеделското министерство
Снимка: архив, Олег Попов / Dnes.bg

Всяка сряда от края на юни до началото на ноември 2017 година ще се организира изложение на качествени фермерски храни пред МЗХГ, съобщиха от "Биоселена". Проектът "Седмичен фестивал "От нашата ферма - с любов за Вас" се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община и Програма Европа 2017.

Ще се представят разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки. Тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко и други вкусни изненади ще придадат специфичен облик на Фестивала на фермерските храни.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е това да бъдат истинските производители, а не нагли прекупвачи, които надуват цените десеторно или мошеници, които продават хранителни продукти (в това число и вносни), купени от магазините и ги представят като местни, фермерски.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само до началото на ноември?Около Коледа и Нова година, а също и през месец февруари, София се изпълва с всевъзможни сергии във връзка с празниците и с Баба Марта.Защо и през зимата да не се даде възможност на фермерите да продават ябълки, мед, сушени билки и т.н.?