Скъпо билетче, нови автобуси, щастливи софиянци

Има препоръки, няма критики, според Христиан Петров
26 юни 2017 09:13, Петя Славова
78

Разширяването на зоните за паркиране в София се приема позитивно и се извършва по искане на гражданите. Превозните средства се обновяват постоянно, а в момента тяхната възраст е под 12 години. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Центъра на градска мобилност Христиан Петров пред Bulgaria ON AIR.

"Синята" и "зелена зона" са цел за регулиране на автомобилите в центъра. В България има 3,2 млн. регистрирани коли. Автомобилите в София са над 700 хил. Градовете ни не са проектирани за такъв брой коли и нямат толкова паркоместа", коментира директорът на ЦГМ в "България сутрин".

Още по темата

Христиан Петров обясни ефекта от вдигането на цената на билетчето за градския транспорт в София. За 2015 г. 225 човека са си купили годишни абонаментни карти. След промяната в цената вече има закупени 25,297 годишни карти.

"Цената е доста привлекателна - 365 лева. Пътуваш за левче на ден", отбеляза той.

Петров коментира и проблемите в Центъра за градска мобилност след извършения одит от Сметната палата. По думите му голяма част от препоръките вече са изпълнени.

"Има препоръки, няма критики. Делото за цената на билетчето ще се гледа на втора инстанция. Преди да се промени цената на билетчето, ЦГМ е направил отчет до какво би довела промяната в тарифата. Какъв по-добър отчет от това да кажем какви точно ще се приходите след смяната на цената на билета? Автобусите са все по-нови, изгражда се метро", обясни той.

В контекста на запалилия се преди дни автобус на градския транспорт в София Христиан Петров каза, че няма по-голяма сигурност, ако гражданите се придвижват със собствените си автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Столична община противно на всяка логика прави най-евтино придвижването из София с ... кола. За 700 лв. си купувате "кола". Регистрирате си я без проблем, плащате 15 лв. данък и София е ваша. Ако и сложите и газ пък съвсем. Е тази политика задръсти града. Фандъкова е мърмореща лелка вечно вярна на Него. Тази не става да управлява града.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Много добре" обяснява всичко изпълнителния директор на Центъра на градска дебилност Христиан Петров.Само искам да ми обясни защо ромите в София ползват автобусния транспорт безплатно и защо тя контролите неги проверяват?Водещите на тази телевизия специално да го поканят да даде обяснение за това.Фандъкова също.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Селянин, (вероятно от бруталните селяни)Не само за влизане в "мечтаният град", a за селата си има "свинетка" 100 лв.
65
2
 
3
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Леле,каква муцуна е само(май,май,олигофренска).Да му вярвам ли,че съм щастлива от цената на билета?
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро се качих в трамвай 23. Не си дупчих билет. Щеше ми се да се качи контрола за да пойскам 1,60 лв. за това, че се возя в такава мизерия. Уви, явно в този трамвай контрола не припарва.
63
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 години
М, да, няма критики, вярно е, тогава защо ли има дела срещу цената на билетчето?! Верно, според господина, делото е минало, нищо, че е загубено, ама сега ще мине и на втори инстанция, да го пита човек, защо е там, ако няма проблеми... Явно, от ЦГМ разбират само от дела, те препоръките ги спазват, автобусите вървят.... Ще ги водим, тогава, делата, дано да продължава да има хора, които ги завеждат!
62
1
 
17
 
! Отговори
Цени 2 преди 6 години
В Прага годишната карта е 4750 крони, или около 355 лв. По-евтино от София.При двойно по-големи средни заплати в Прага.myczechrepublic/prague/tickets_fares.html
61
0
 
11
 
! Отговори
Цени преди 6 години
В Прага, цената на билет за 90 минути / всички - метро, автобуси, трамвай/ е 32 крони. Това прави около 2,60 лв грубо. При средна заплата, почти два пъти над нашата.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо (ГТ) не го ползвам, но бих казал на нашите убавци да взема пример от Естония."Градският транспорт в естонската столица Талин е безплатен от 2013 година. Уловката е, че трябва да си гражданин на Талин и да плащаш данъците си там, за да се возиш без пари. Предвидимо, след въвеждането на новата система, тълпи от жители се втурнали към бюрата по регистрация, така че в момента общината успява да събере почти толкова средства от данъците на новорегистрираните, колкото са нужни за поддръжкат
59
2
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
До 63,нали занеш, на "бариерката" ще се вземат такси и в двете посоки
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56Първо - блока не е "твой", второ - за паркомястото пред блока нямаш нотариален акт и трето - не си ти лицето, което да определя кой къде да спира... Като ти следя "мислите" не ми изглеждаш особено мъдър и с кой знае какъв умствен потенциал, пък ако ще и от Париж да си!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63Правилно.Имам познат дето е голямо мрънкало. Купиха си апартамент в Зоната и почна - улиците не били хубави, пред блока му нямало къде да паркира, не знам си кво..., Но не си сменя адресната регистрация вече 10-та година, защото ще трябва да смени и номерата на колата със софийски и да плаща данъци в София, пък те били тройно по-високи от там откъдето е.
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На входовете на София бариерка с тол такса за тези със селски номера, не са плащали данък за този град пък карат по пътя. Таксата в зависимост от евро класа. Може и по с дистанционно плащане.
55
3
 
6
 
! Отговори
ДРУГАРИ УСПЯХМЕ преди 6 години
В България живеем щастливо и охолно .Избрахме за трети път най- доброто правителство което строи магиострали , метростанции, обновява нашите жилища безплатно .пребори се корупцията , престъпността и убийствата! В България се възцари толерантност и хармония между всички етност- българо мохамедани, българо -хинди и българи. Безработицата е напълно заличена и всички дружно строим светлото бъдеще на един хармоничен мултикултурен свят Да живее Европа да живее ЕС и НАТО . ХАЙЛ БОЙКО ,ХАИЛ ЕС
54
0
 
12
 
! Отговори
asdad преди 6 години
Съвсем изнагляха тия в общината - професионални крадци и лъжци.
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма част от познатите ми ползват автомобилите си за да могат да водят децата си на детска или училище. Когато трябва да си заведеш детето от един квартал във втори и после да отидеш на работа в трети няма как стане с градския транспорт.
52
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето на софиянци вече са щастливи благодарение на такива изтъкнати личности и професионалисти като Христиан Петров. Това е. Колкото повече ги карат да плащат, хората по щастливи стават.
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде се,, новите ,,автобуси ? Всички са 2-ра или 3-та ръка .
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някои държави строят всякакви видове наземни и подземни паркинги.
49
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистЕ, то за мъкнеш бурканите от село, си треа каруца даже.Те хората са го измислили. Зони с платено паркиране за всички. За живущите в района - абонамент, за останалите по 40 евро на ден. Че ми писна да гледам некви *** с номера от Благоевград, Плевен и Кърджали под блока ми.