Скъпо билетче, нови автобуси, щастливи софиянци

Има препоръки, няма критики, според Христиан Петров
26 юни 2017 09:13, Петя Славова
78

Разширяването на зоните за паркиране в София се приема позитивно и се извършва по искане на гражданите. Превозните средства се обновяват постоянно, а в момента тяхната възраст е под 12 години. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Центъра на градска мобилност Христиан Петров пред Bulgaria ON AIR.

"Синята" и "зелена зона" са цел за регулиране на автомобилите в центъра. В България има 3,2 млн. регистрирани коли. Автомобилите в София са над 700 хил. Градовете ни не са проектирани за такъв брой коли и нямат толкова паркоместа", коментира директорът на ЦГМ в "България сутрин".

Още по темата

Христиан Петров обясни ефекта от вдигането на цената на билетчето за градския транспорт в София. За 2015 г. 225 човека са си купили годишни абонаментни карти. След промяната в цената вече има закупени 25,297 годишни карти.

"Цената е доста привлекателна - 365 лева. Пътуваш за левче на ден", отбеляза той.

Петров коментира и проблемите в Центъра за градска мобилност след извършения одит от Сметната палата. По думите му голяма част от препоръките вече са изпълнени.

"Има препоръки, няма критики. Делото за цената на билетчето ще се гледа на втора инстанция. Преди да се промени цената на билетчето, ЦГМ е направил отчет до какво би довела промяната в тарифата. Какъв по-добър отчет от това да кажем какви точно ще се приходите след смяната на цената на билета? Автобусите са все по-нови, изгражда се метро", обясни той.

В контекста на запалилия се преди дни автобус на градския транспорт в София Христиан Петров каза, че няма по-голяма сигурност, ако гражданите се придвижват със собствените си автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
9
 
! Отговори
Павел преди 6 години
Защо не се строят паркинги над реките (Владайска и Перловска), каквато идея имаше преди години? Това е зона, която не се ползва, няма какво друго да се направи, а едни големи, няколкоетажни паркинга ще облекчат нещата..
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова за 5 години открила ли е едно паркомясто? Само рестрикции, глоби и закриване на паркоместа.
46
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Очевидно е, че надземният градски транспорт в София вече е много зле и е на практика неизползваем в по-голямата си част, а на това отгоре е и доста скъп, по-скъп от придвижването с автомобил. Метрото покрива малка част от необходимите пътувания. Градският транспорт не е подходящ за много пътувания свързани с пренасянето на нещо. Резултатът е, че хората все повече използват колите си, както е по цял свят, но с тази разлика, че в София мафията в общината влошава движението и паркирането, за да въ
45
4
 
12
 
! Отговори
Неграмотност преди 6 години
Цитат: "След промяната в цената вече има закупени 25,297 годишни карти."Интересно, закупени са само 27 карти и от 28-мата карта са закупени 0,297 части от нея. Някой ще ми обясни ли как става това?!
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метрото се задъхва, климатиците му не ги включват!
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието се самоотрича
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да не вземете да се изхвърлите,че и новите трамваи са купени с пари от билети. Да, да, говоря за онези зелените, дето ви ги подариха.
41
0
 
13
 
! Отговори
куката преди 6 години
"Има препоръки, няма критики, според Христиан Петров." Дрън, дрън освен препоръки има и критики и най-вече ПСУВНИ!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обината да спре да разпродава междублоковите пространства за строежи и ще има достатъчно паркоместа!
39
0
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Мога да ти кажа ако си мераклия в коя зала да дойдеш, а също и че скоро май ше лежиш в Бобов Дол, гъбар прогизнал с претенции за юмрукчия, а дефакто лоена топка, пожънала ред неуспехи в личен, финансов и професионален аспект. ***, крадящ тоалетна ахртия и нафта, но обвиняващ останалите за нарушители, жалка история.
38
2
 
1
 
! Отговори
skunk do 39 преди 6 години
я ми кажи от кой квартал си,да те видя какъв си гражданин? ти ще казваш кой да идва и кой не, ***.
37
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
".....25,297 годишни карти." - Автора на материала очевидно е пропуснал доста часове по аритметика!
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече никой не се вози с градският ,Фандъкова проваля София като го прави най не уютният град в Европа!
35
0
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Прибери си обувките с кал по тях у вас, не ги дръж пред вратата, ратай с неградски произход.
34
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 37 Аааа така каже, бе ...че си шопско маллоумно ***. Всичко ми стана ясно вече. Църрвул умрял.
33
8
 
20
 
! Отговори
Софиянец кореняк преди 6 години
София требе да се изчисти от селянията с която се напълни, през последно време се домъкна всякаквя смърдяща гмеж от селата.
32
1
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Ти си oтрепка и заплес най - голям, запомни това, цял живот в калта, химне безродно от дълбокия прованс!
31
2
 
8
 
! Отговори
do 35 преди 6 години
Сурогат с хомо наклонности, на въжето бе, бездерен селджук, дошъл НА софия преди 10 лета, самоповярвал си, че е софЯнец, а дефакто същият мазен манджия, робуващ за къси пари, едвам смогващ да си плати наема и сметките, но държащ на всяка цена да останер НА големи град. Парапитек с крива усмивка и зародиш на заешка устна, навеждай глава и продължавай да бършеш пода, че ше те прекинем, бездарник!
30
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При капитализма и демокрацятаи кадърните и работливите са добре, а лузърите и мързеливците са бедни. Който работи здраво преко сили за фирмата дени и нощ по 10, по 14, дори 16 часа, той ще има пари да си купува билитче за градски транспорт да ходи на работа, а мързеливите и некадърните нека да просят по улиците и да ровят в кофите щом не им се работи и не искат да се квалифицират. Демокрацията с капитализъм е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 34 Ей такива *** като теб, селски тарикатчета напълниха столицата ни. Иззмет долна, марш на село тогава и се вози с каруцата на дядо си като не щеш да плащаш за обществен трянспорт. Ганьовски убиитак такъв..