Скъпо билетче, нови автобуси, щастливи софиянци

Има препоръки, няма критики, според Христиан Петров
26 юни 2017 09:13, Петя Славова
78

Разширяването на зоните за паркиране в София се приема позитивно и се извършва по искане на гражданите. Превозните средства се обновяват постоянно, а в момента тяхната възраст е под 12 години. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Центъра на градска мобилност Христиан Петров пред Bulgaria ON AIR.

"Синята" и "зелена зона" са цел за регулиране на автомобилите в центъра. В България има 3,2 млн. регистрирани коли. Автомобилите в София са над 700 хил. Градовете ни не са проектирани за такъв брой коли и нямат толкова паркоместа", коментира директорът на ЦГМ в "България сутрин".

Още по темата

Христиан Петров обясни ефекта от вдигането на цената на билетчето за градския транспорт в София. За 2015 г. 225 човека са си купили годишни абонаментни карти. След промяната в цената вече има закупени 25,297 годишни карти.

"Цената е доста привлекателна - 365 лева. Пътуваш за левче на ден", отбеляза той.

Петров коментира и проблемите в Центъра за градска мобилност след извършения одит от Сметната палата. По думите му голяма част от препоръките вече са изпълнени.

"Има препоръки, няма критики. Делото за цената на билетчето ще се гледа на втора инстанция. Преди да се промени цената на билетчето, ЦГМ е направил отчет до какво би довела промяната в тарифата. Какъв по-добър отчет от това да кажем какви точно ще се приходите след смяната на цената на билета? Автобусите са все по-нови, изгражда се метро", обясни той.

В контекста на запалилия се преди дни автобус на градския транспорт в София Христиан Петров каза, че няма по-голяма сигурност, ако гражданите се придвижват със собствените си автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
*** е майката на този, който виждаш всеки ден в огледалото, запъртък мухлясъл! Марш да работиш за 800 лева заплатка, кирпиден!
27
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета по-долу някои иддиоти не си плащали за билетче и минавали гратис. Алооуу, *** такива, кой ви кара да ползвате градски транспорт, като не желаете да плащате? М? Заради такива като вас ни имат за маннгалите на Европа, *** такива.
26
7
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
По времето на комунизма нямахме тоталетна хартия и банани и днес при демокрацията можем да излизаме на запад и България е космическа нация която изстрелва спътници в космоса.
25
0
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
колите в София са над 1,5 млн. което определено е над 700 х., ама ако имахте как да преброявате пришълците постоянно живеещи в София щяхте да сте по-точни
24
7
 
18
 
! Отговори
Бай Тодор преди 6 години
До НаблюдателПо мое време пенсионерите не ровеха в кофите и България беше 10 милиона, а сега яжте банани и се бришете с тоалетна хартия и плащайте 1.60 за смърдящия "редовен" градски транспорт.
23
3
 
5
 
! Отговори
До до 2 от Мишока преди 6 години
Пробий си билета, бедняко! И стой на върха на бедняшкото блато, плащайки като покорна душица за всичко, за което държавата те скубе и НЕ протестирай, че ше стане лошо, ей!
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден ползвам белите газови катафалки произведени в Турция.Климатикът не се пуска защото гласовити ромове пищят че умират от студ.Вътре е 40-45 градуса смърди на равни количества пот,мръсни чорапи и плесен.Готино е и ме кефи.Мисля да си купя не една карта а няколко.
21
6
 
5
 
! Отговори
Раздразнен преди 6 години
До Истината - 20: Кой няма пари за паркинг да ходи пеш, а не да скимти като зарезано прасе.
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има цената на билетчето с новите автобуси, след като тези автобуси са закупени с пари по европейска оперативна програма...във всеки автобус има табела, която удостоверява това!Докога ще лъжат, че цената на билетчето има връзка с новите автобуси?!
19
10
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Бай Тодор - 21По твое време, тикво, рейсът идваше кога си иска и преливаше от вратите и прозорците. А сега е редовен и горе-долу празен.
18
0
 
15
 
! Отговори
Баш архитекти преди 6 години
Градовете не са проектирани, но давате разрешения за строеж!
17
8
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Най-скъпият градски транспорт в цяла Европа е в София.
16
10
 
22
 
! Отговори
Бай Тодор преди 6 години
По мое време билетчето беше 6 стотиники. А сегае яжте щастливо банани и се бришете с тоалетна хартия.
15
1
 
16
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Втората част от манипулациите на кметицата и кликата й е, че като се напарви даден район платена зона за паркиране, хората щат не щат са принудени да паркират в най-близката зона, където няма платено паркиране и там става ад с паркирането. След известно време мафията пак казва "хората искат платена зона" и разширяват за пореден път платената зона и проблемът се пренася в следващите квартали. Докато Фандъкова не изпълни задължението си по закон да осигури ред в паркирането в София, все така ще е.
14
1
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Кажи ми кой иска квартала му да влезне в зелена/синя зона ?Жилищен квартал с платена зона за паркиране е най-голямата ****ина която може да се измисли.
13
1
 
18
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Масовото промиване на мозъци и манипулациите на кмета и кликата му, дават резултати - софиянци искали .... да бъдат прецакани с платени зони за паркираме.Каква е манипулацията - кметицата и кликата й използват незнанието на хората, че кмета е длъжен по закон да осигури ред в парирането на цялата територия на общината и успяха да убедят повечето хора, че ред има само ако си платят допълнително за паркирането, а по закон няма връзка между платеното паркиране и реда в паркирането.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засрамете се София не е България.До кога, направете си сайт за София и там си коментирайте колкото си искате, нас вашите проблеми са ни до едно място отзад.
11
1
 
5
 
! Отговори
хахах преди 6 години
До Мишока от Дупката, добре си си измислил името, ама не си тарикат, виж *** са! возят си се без никой да си и помисли да ги закача а за билет да ги пита - от каде на кадйе ва, въййй , от дек на дек
10
2
 
23
 
! Отговори
Георги преди 6 години
До 8 факт!Братле, като не си ходил из Европа не говори глупости. 1. Има места в Европа , където цената е по ниска. Да, малко са и не са столици, но има.2. Пробвай да го изчислиш като част от минималната или средната часова ставка. Не знам дали има място в света , където билета да е половин трудочас!
9
2
 
12
 
! Отговори
Гербераст преди 6 години
Дано назначават много млади хора без никакви умения и опит на щуробаджанашки принцип,верни на партията Герб!!!