Скъпо билетче, нови автобуси, щастливи софиянци

Има препоръки, няма критики, според Христиан Петров
26 юни 2017 09:13, Петя Славова
78

Разширяването на зоните за паркиране в София се приема позитивно и се извършва по искане на гражданите. Превозните средства се обновяват постоянно, а в момента тяхната възраст е под 12 години. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Центъра на градска мобилност Христиан Петров пред Bulgaria ON AIR.

"Синята" и "зелена зона" са цел за регулиране на автомобилите в центъра. В България има 3,2 млн. регистрирани коли. Автомобилите в София са над 700 хил. Градовете ни не са проектирани за такъв брой коли и нямат толкова паркоместа", коментира директорът на ЦГМ в "България сутрин".

Още по темата

Христиан Петров обясни ефекта от вдигането на цената на билетчето за градския транспорт в София. За 2015 г. 225 човека са си купили годишни абонаментни карти. След промяната в цената вече има закупени 25,297 годишни карти.

"Цената е доста привлекателна - 365 лева. Пътуваш за левче на ден", отбеляза той.

Петров коментира и проблемите в Центъра за градска мобилност след извършения одит от Сметната палата. По думите му голяма част от препоръките вече са изпълнени.

"Има препоръки, няма критики. Делото за цената на билетчето ще се гледа на втора инстанция. Преди да се промени цената на билетчето, ЦГМ е направил отчет до какво би довела промяната в тарифата. Какъв по-добър отчет от това да кажем какви точно ще се приходите след смяната на цената на билета? Автобусите са все по-нови, изгражда се метро", обясни той.

В контекста на запалилия се преди дни автобус на градския транспорт в София Христиан Петров каза, че няма по-голяма сигурност, ако гражданите се придвижват със собствените си автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
6
 
! Отговори
Не плащам! преди 6 години
Не плащам за скапани спирки,лампички и други глупости платени с обществени пари!Сега спестявам повече от преди!!!Избих почивката!!!Ще плащам за реално пътуване от спирка до спирка!
7
4
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Само първото изречение като прочетох и разбрах че това са свободни съчинения на някой си льольо.
6
15
 
5
 
! Отговори
tarbuh преди 6 години
Услугата си има цена. Като не ти харесва услугата или цената, НЕ я ползваш. Ама Бай *** иска всичко без пари, иска все да прецака, че да се почувства голям мъж.
5
2
 
14
 
! Отговори
ха преди 6 години
Тоя като лъже мислили че някой му вярва?
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софиянците скоро ще си залепят и градски пешеходни винетки на челата.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте малко, лъжовни типове - повишават се продажбите на годишните карти с 25000 х 365 лв е равно на 9 милиона лева приход, но без данни за продажби на билетите и месечните карти -защо
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер напраооо глупаците купиха газови автобуси да ви тровят докато не измрете и останалите в бг ,вчера се возих в 94 София и миризмата на газ беше непоносима ,21 век трябваше електрик
1
15
 
21
 
! Отговори
Мишока от Дупката преди 6 години
Возенето в градския стана безплатно от 1 Юни, 2016 година след повишаването на цената на билета. Как? МИ спрях да дупча. Стои се отдясната част на превозното средство и се дебне за мършляци със сини ризки/черни якета. Отделно при влизане в превозното средство се проверява за наличие на засада от контролните органи. няма да плащам, достатъчно ме скубят с данъци!