Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...

След извършеното, мъжът нападнал и друга двойка
26 юни 2017 16:00,
144
Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...
Снимка: Reuters, архив

Мъж е задържан за убийството на своята приятелка по особено жесток начин, съобщи прокурор Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура, на брифинг в Съдебната палата, предаде "Фокус".

Още по темата
По-рано Dnes.bg съобщи за убийство на млада жена, извършено в петък в София. Извършителят е задържан от полицията в Созопол.

Русинова поясни, че най-вероятната причина е ревност и неразбирателство, както и употреба на наркотици.

"В дома му са намерени наркотични вещества, хапчета", каза тя.

"На 24 юни, в събота, беше образувано досъдебно производство от Столична дирекция на вътрешните работи под ръководството на Софийска градска прокуратура за извършено тежко криминално престъпление - убийство. Заловен е извършителят на деянието. Същият е задържан за 72 часа. Става въпрос за поредица от деяния, които лицето е извършило на 23 юни, в петък, около 5:00 часа", каза прокурорът.

Тя поясни, че обвиняемият умишлено е умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца.

"По изключително жесток начин е извършено убийството - с множество удари по тялото, с метален стик, след което имало душене. Самият той е споделил, че за да спре страданията й, е забил нож в областта на врата, като освен забития нож има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна", коментира Русинова. Тя посочи, че това е било почти като опит да се отреже главата на починалата.

"Съседите са чули шума, виковете на момичето, малко по-късно обвиняемият се обадил на своя позната, приятелка", съобщи прокурорът. Тя обясни, че под претекст да го закара до някъде с неговата кола, приятелката му е отишла близо до адреса. Русинова поясни, че двамата са се качили в неговия апартамент и той е започнал да говори несвързани неща. По думите й обвиняемият е завел познатата си в стаята, където е лежало починалото момиче и свидетелката е видяла трупа, завит с одеяло, върху което имало плюшена играчка, наподобяваща котето от Алиса в страната на чудесата.

"Свидетелката успяла да се овладее и да запази самообладание, за да си тръгне от дома на обвиняемия. Преди да си тръгне видяла двата ножа, по които личало, че има следи от кръв, макар да е опитал да ги почисти. След това не е сигнализирала веднага на органите на реда, тъй като е нормално да се притесни. Обадила се е на своя приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил извън София. Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са направили връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, че трябва да се предаде", разказа още тя.

Прокурорът каза, че обвиняемият ги е посетил същата вечер и са му казали, че ако не се предаде, ще сигнализират в полицията. Той обаче казал, че първо искал да отиде на парти, да се види с детето си от предишен брак и едва в понеделник да се предаде.

"По-късно, през нощта в петък срещу събота, са се опитвали многократно да се свържат с него по телефона. По доказателствата се установява, че още същата нощ обвиняемият е заминал за морето. По пътя около 2:00 часа е качил на стоп момче и момиче", обясни прокурорът. Русинова посочи, че в началото на пътуването обвиняемият е бил мил и любезен с пътниците си, дори ги попитал каква музика слушат, за да нагласят радиото.

"Между 3:30 и 4:00 часа при село Зимница, Ямболско, е спрял колата на магистралата под претекст, че трябва да отиде до тоалетната. Сложил е бокс на ръката си, извадил е момчето от колата и му е нанесъл удар", обясни още прокурорът. По думите й момчето е получило спукана околоочна орбита, което представлява средна телесна повреда. Прокурорът обясни, че момичето е успяло да избяга от колата, а нападателят е взел портмонето на пребитото момче.

Едва в събота около 15 часа двойката, на която 29-годишният казал за убийството на приятелката си, съобщила в полицията.
 
Емилия Русинова поясни, че и по това престъпление е образувано досъдебно производство в Ямбол. Русинова допълни, че в резултат на активните действия на органите на реда обвиняемият е задържан в събота в Созопол.

"Същият е привлечен за извършване на убийство и е задържан за 72 часа, предстои внасяне на СГС за искане на постоянна мярка "задържане под стража", посочи още тя.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов съобщи, че 29-годишният мъж не съжалява за извършеното.

Той коментира още, че извършителят е споделил, че смята, че след като я е умъртвил й е помогнал да спре с тези пороци. Иванов поясни, че лицето не е криминално проявено до този момент.

"Починалата също няма криминални прояви. Предстои да бъде изяснено дали и тя е използвала наркотици", каза Ивайло Иванов.

"Той мисли, че е направил добро дело. По първоначални данни поводът за убийството е предполагаема изневяра на момичето", обясни Иванов. Задържаният не е работил, издържали са го родителите му. Той е наркоман, преди време се е лекувал от зависимостта си. И в него, и в дома му са открити амфетамини", каза шефът на СДВР.

Иванов поясни, че около 15:00 часа в събота в Трето районно са се явили свидетелите. Той допълни, че с помощта на бащата на извършителя е отворен апартамента, където се е намирал трупът на момичето.

"Лицето е установено на територията на Созопол", каза още той и уточни, че полицията в Созопол го е задържала в близост до джипа му.

Директорът на СДВР благодари на своите колеги, тъй като извършителят е изключително жесток.

"Имаме данни, че е употребявал наркотици, най-вероятно родителите са му помагали със средства. Джипът, с който се е предвижвал към морето, е закупен от неговата майка", допълни още Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо му криете името?
99
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако онази кифла беше съобщила веднага в полицията, момчето с нараненото око нямаше да пострада. Добре, че не е наранил или убил други хора.
98
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
За къде сме без любимата думичка "зверско"?Демокрация в действие....
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиеш ли, ти си следващият (цитат).
96
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да де, ама у.рода на публикуваните снимки вижте къв пи.чага го раздава - кифлите са се подмокряли до козирките само като ги погледне. Залитайте по е.бльовци, после се чудете какви психопати излизат.Ама нали сега ако си нормален, работлив и принципен, най-вероятно си беден и незабележим.Нали така, кифли?
95
2
 
22
 
! Отговори
24 годишен преди 6 години
Жените правят от грешни, по- грешни избори за мъже, е то тогава кой им е виновен на жените? Хващат си мю,сюлмани после пропищяват, хващат си битови алкохолици и наркомани и после пропищяват, хващат си мутри и после пропищяват, хващат си кварталната *** и после пропищяват. Аз такива жени не съжалявам.
94
1
 
9
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Гледах в друг сайт, има и нейни снимки- много хубава е била . Гледах и видеото където двете идиотчета бият котето и се хилят олигофренчетата мръсни.
93
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
децата на богаташчетата свършват така- на партита с дрога подтоянно, татуирани като затворници и наркомани. Нито стимул да работят, нито да учат.
92
1
 
25
 
! Отговори
Прост народ преди 6 години
Ей много *** народ честно.Този абсолютна дрога и гнида, нищо неработи и само се друса.Тази красавицата RIP какъв го търси с този ***? Толкова ли няма свестни момчета ... нищо ще и е за урок.Тази дригата пък видяла трупа и 2 дена не се обажда в полицията, карала го сам да се предаде ... really.*** народ и това си е.
91
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На толкова години мъж, не работи, кара джип... това не може да е нормално. Да го издържат родителите му...Е, това момиче какво е търсила при него ?Лека и пръст...
90
1
 
17
 
! Отговори
nina преди 6 години
#91Каква любов,какви 5 лева?!?! ...я прочетете малко повече в Блица за психопата и после коментирайте.Коментарът ви е меко казано неадекватен.Жалко за клетото момиче,да почива в мир :((
89
20
 
5
 
! Отговори
Любов преди 6 години
не защитавам убиеца но има мъже който вярват в истинската любов и обичат докрай само една жена...жалко за момичето!
88
0
 
18
 
! Отговори
гад преди 6 години
Не съм съдник ама тоя заслужава възможно най лошото убииство което човек си помисли никой не му е слагал дрогата в устата !!Ако има повече пари ще го онивинят мама и тати ще платят защото има парички и той след време пак ще си излезе на свобода направо да му теглят куршума докато е време !
87
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Каква е тази майка? Да знаеш, че синът ти е наркоман и да му купиш джип."Това е тъй наречената КАРМА. Джип - значи семейство от следния тип:-мутрафони-кредитни милионери-обикновени крадци-партийни функционериЗавлякли са маса народ най-вероятно, пряко или косвено. Няма как да са "чисти" в държава като нашата, ако не пред закона то поне пред съвестта си. Е да де, ама оня отгоре не прощава. Семката излиза гнила.
86
2
 
16
 
! Отговори
дон Кихот преди 6 години
УЧУДВА6Т ИЗБОР НА МЪЖ,ЛОШИ МОМЧЕТА ЛОШ КРАЙ,АДРЕНАЛИН,ТРЪПКА..СМЪРТ! ИЗБОРА СИ Е ВАШ ДАМИ!!!
85
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той мисли, че е направил добро дело. По първоначални данни поводът за убийството е предполагаема изневяра на момичето"-Eй това ако не го е измислил адвоката на момчето, няма проблеми в бегето не съдят никой за нищо от десетилетия , дори и цаката досега не е осъдил никой за нищо, той е балон под налягане ,както и цялото "правосъдие".
84
0
 
24
 
! Отговори
England / Essex преди 6 години
****ти *** !!! 6 милиона население ,но стотици скотски престъпления всеки божи ден, дори в Чад , Сомалия и Судан не е така ! Утре колко още такива новини ще прочетем , абе няма ли най - накрая да се вдигнете и да изметете сганта в парламента след като сте решили да останете в България или ще чакатр да ви заколят вас или децата ви ?!?
83
1
 
39
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Плача пичове, плача :((((( Познавах я. Казва се Виола. Новината я научих към обяд и се сринах. Изключително красиво момиче. Искам този *** да умре в адски мъки. Няма да чета никакви коментари, защото знам колко сте грозни, но се молете да не се случи и на вас такова нещо, само това казвам ;(
82
0
 
32
 
! Отговори
дааа преди 6 години
Затова през комунизма нямаше безработни. Ако този имаше работа нямаше да има време за убийства. Само не разбрах като е направил добро, като е убил момичето. То на двойката качена на автостоп, на който е избил окото на момчето там какво добро е направил.Чудя се сега този за какво трябва да го храним? На електрическият стол и това е!
81
0
 
17
 
! Отговори
изроди преди 6 години
Пред носа на 7 РПУ Младост-София в един от високите блокове на последния етаж живее едно болно,крадливо,престъпно "семейство" Пламен и Теодора Енчеви,крадат от жилищата на хората каквото им падне,тормозят хората с заплахи и побоища,Теди се продава за 10-15 лв за секс и за ***,краденото разпродават на женския пазар.....Софиянците от Младост 1-2-3-4 и околните села да са на щрек от това престъпно семейство..в самото 7 РПУ си имат закрилник полицай Благунов......