Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...

След извършеното, мъжът нападнал и друга двойка
26 юни 2017 16:00,
144
Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...
Снимка: Reuters, архив

Мъж е задържан за убийството на своята приятелка по особено жесток начин, съобщи прокурор Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура, на брифинг в Съдебната палата, предаде "Фокус".

Още по темата
По-рано Dnes.bg съобщи за убийство на млада жена, извършено в петък в София. Извършителят е задържан от полицията в Созопол.

Русинова поясни, че най-вероятната причина е ревност и неразбирателство, както и употреба на наркотици.

"В дома му са намерени наркотични вещества, хапчета", каза тя.

"На 24 юни, в събота, беше образувано досъдебно производство от Столична дирекция на вътрешните работи под ръководството на Софийска градска прокуратура за извършено тежко криминално престъпление - убийство. Заловен е извършителят на деянието. Същият е задържан за 72 часа. Става въпрос за поредица от деяния, които лицето е извършило на 23 юни, в петък, около 5:00 часа", каза прокурорът.

Тя поясни, че обвиняемият умишлено е умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца.

"По изключително жесток начин е извършено убийството - с множество удари по тялото, с метален стик, след което имало душене. Самият той е споделил, че за да спре страданията й, е забил нож в областта на врата, като освен забития нож има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна", коментира Русинова. Тя посочи, че това е било почти като опит да се отреже главата на починалата.

"Съседите са чули шума, виковете на момичето, малко по-късно обвиняемият се обадил на своя позната, приятелка", съобщи прокурорът. Тя обясни, че под претекст да го закара до някъде с неговата кола, приятелката му е отишла близо до адреса. Русинова поясни, че двамата са се качили в неговия апартамент и той е започнал да говори несвързани неща. По думите й обвиняемият е завел познатата си в стаята, където е лежало починалото момиче и свидетелката е видяла трупа, завит с одеяло, върху което имало плюшена играчка, наподобяваща котето от Алиса в страната на чудесата.

"Свидетелката успяла да се овладее и да запази самообладание, за да си тръгне от дома на обвиняемия. Преди да си тръгне видяла двата ножа, по които личало, че има следи от кръв, макар да е опитал да ги почисти. След това не е сигнализирала веднага на органите на реда, тъй като е нормално да се притесни. Обадила се е на своя приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил извън София. Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са направили връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, че трябва да се предаде", разказа още тя.

Прокурорът каза, че обвиняемият ги е посетил същата вечер и са му казали, че ако не се предаде, ще сигнализират в полицията. Той обаче казал, че първо искал да отиде на парти, да се види с детето си от предишен брак и едва в понеделник да се предаде.

"По-късно, през нощта в петък срещу събота, са се опитвали многократно да се свържат с него по телефона. По доказателствата се установява, че още същата нощ обвиняемият е заминал за морето. По пътя около 2:00 часа е качил на стоп момче и момиче", обясни прокурорът. Русинова посочи, че в началото на пътуването обвиняемият е бил мил и любезен с пътниците си, дори ги попитал каква музика слушат, за да нагласят радиото.

"Между 3:30 и 4:00 часа при село Зимница, Ямболско, е спрял колата на магистралата под претекст, че трябва да отиде до тоалетната. Сложил е бокс на ръката си, извадил е момчето от колата и му е нанесъл удар", обясни още прокурорът. По думите й момчето е получило спукана околоочна орбита, което представлява средна телесна повреда. Прокурорът обясни, че момичето е успяло да избяга от колата, а нападателят е взел портмонето на пребитото момче.

Едва в събота около 15 часа двойката, на която 29-годишният казал за убийството на приятелката си, съобщила в полицията.
 
Емилия Русинова поясни, че и по това престъпление е образувано досъдебно производство в Ямбол. Русинова допълни, че в резултат на активните действия на органите на реда обвиняемият е задържан в събота в Созопол.

"Същият е привлечен за извършване на убийство и е задържан за 72 часа, предстои внасяне на СГС за искане на постоянна мярка "задържане под стража", посочи още тя.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов съобщи, че 29-годишният мъж не съжалява за извършеното.

Той коментира още, че извършителят е споделил, че смята, че след като я е умъртвил й е помогнал да спре с тези пороци. Иванов поясни, че лицето не е криминално проявено до този момент.

"Починалата също няма криминални прояви. Предстои да бъде изяснено дали и тя е използвала наркотици", каза Ивайло Иванов.

"Той мисли, че е направил добро дело. По първоначални данни поводът за убийството е предполагаема изневяра на момичето", обясни Иванов. Задържаният не е работил, издържали са го родителите му. Той е наркоман, преди време се е лекувал от зависимостта си. И в него, и в дома му са открити амфетамини", каза шефът на СДВР.

Иванов поясни, че около 15:00 часа в събота в Трето районно са се явили свидетелите. Той допълни, че с помощта на бащата на извършителя е отворен апартамента, където се е намирал трупът на момичето.

"Лицето е установено на територията на Созопол", каза още той и уточни, че полицията в Созопол го е задържала в близост до джипа му.

Директорът на СДВР благодари на своите колеги, тъй като извършителят е изключително жесток.

"Имаме данни, че е употребявал наркотици, най-вероятно родителите са му помагали със средства. Джипът, с който се е предвижвал към морето, е закупен от неговата майка", допълни още Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на пича!Бой!Обичам амфетамини и аз и да бия кучкииии
119
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убил момичето и заминал за морето на парти. Та това е поведение на сериен убиец.
118
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е като да си вземеш хубава кола и като те няма, целия квартал да я кара. Наркоманчето не е издържал и е запалил колата.
117
5
 
4
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
До Анонименаз не мога да си хвана жена, може би щото съм добър а и не съм голям красавец, а пари имам---------------Кат си грозен и тъъпп, поне бъди лош...
116
0
 
4
 
! Отговори
Теди преди 6 години
От няколко месеца са живеели заедно . Биел е и е заплашвал и предишната си жена.
115
1
 
10
 
! Отговори
до 117 и 121 преди 6 години
Това "не съм много красив" си го избий от главата. Няма грозни мъже, а мързеливи. А жените харесват активни мъже.За това направи малко усилие. Щом имаш пари, отиди до близкия фитнес и си купи една карта. Първите седмица или две ще ти е трудно и ще трябва да положиш усиля. Но после ще ти хареса. Ще започнат и жените да е харесват.
114
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наркоманска му работа и безотговорни родители, които имат огромна вина за това, в което се е превърнал синът им. А това хубаво момиче защо е живяло с наркоман, безработен и мамино детенци е направо необяснимо.
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай уйКаквото ти е името, ктакива са ти и приятелките. А какво харесват жените няма как да знаеш, защото очевидно контактуваш с онзи контингетнт, който за 20 лева ти дават да си правиш каквото си искаш с тях.
112
0
 
10
 
! Отговори
117 do 120 преди 6 години
точно последната дето ме отряза беше най-обикновена продавачка :)и думите й бяха - "ти ми изглеждаш сериуозен, а аз си падам по несериозните връзки".а ти явно наистина малко жени познаваш, за да говориш така идеалистично ;)
111
1
 
15
 
! Отговори
До 117 преди 6 години
А правиш ли нещо по въпроса да си хванеш жена или чакаш някоя да те хване. Ако може директно да долети при теб.А и голяма част от познатите ми, които не могат да си намерят жени/мъже са с големи претенции. Би ли си хванал момичето от магазина? О нееее, тя ми е под нивото. Би ли си хванал пълничката колежка? А не, с дебелани не се занимавам. Щом се надяваш да си хванеш жена на база "пари имам", гарантирано ще те хване някоя алчна мързелива проклетия. Няма грозни хора, има неподдържани.
110
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Най-вероятно този *** е започнал първо с бой на малки котета.
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да обвинявате момичето, че се е хванала с точи мъж. Тя е работела, така че няма как да знаете дали се е хванала с него за пари. Това, че маминото синче е разполагало с пари,не гарантира, че й е давал. Виждате го на снимката - привлекателен е. Една от причините такива мъже да имат голям успех сред жените е, че са активни. Когато си харесат някое момиче, действат, докато я получат. Дори и да беше беден,малко са жените, които биха устояли на такъв мъж. Жал ми е за дететцето му.
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
убитото момиче е страшно красива.ума ми не го побира как красавиците винаги ходят със долни ***.а аз не мога да си хвана жена, може би щото съм добър а и не съм голям красавец, а пари имам.и после що ще се затрием кат народ.... с такива жени, така е
107
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От прокуратурата нищо не споменаха за каката, която два дни е покривала садистичен убиец. Чудо е, че не е убил други хора. От поведението му със стопаджиите си личи, че е искал да приведе момчето в безпомощно състояние и после да си прави с момичето каквито са му извратените фантазии. Ако не бяха тези младежи, щеше да го отнесе друго момиче, я някоя продавачка, я случаен човек. И чия щерка е "свидетелката", която си е чист съучастник?
106
0
 
7
 
! Отговори
До shopp 101 преди 6 години
Така се изразяваш, като че лично си я познавал и като истински разбирач (от тези по-простите) знаеш всичко и най-вече дали е била корве или не. За починал или добро или нищо...След като е пребил и ограбил стопаджията и девственица да беше мацката пак щеше да я светне. Ама за *** всички са ***
105
1
 
15
 
! Отговори
Чудя преди 6 години
Винаги съм се чудел защо хубави жени ходят със загубеняци. Защо?
104
5
 
6
 
! Отговори
пълен селянин преди 6 години
шопски неволи напудрени с демократичен прашец... ньом ньом ньом
103
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНС, спите ли? Я проверете от къде мамчето има толкова пари, че безработното й синче го раздава баровец! Цацаров, нещо да кажеш?
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация е. Само, че на някои не им се отразява добре демокрацията
101
0
 
17
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Стефан Станев, а тя Виола Николова и двамата са били на 29 години като той има дете от предишна връзка .