Нерви, задух, бой – новата реалност по линия 111 в София

Общината разреди автобусите, пътниците разбработват тактика
27 юни 2017 08:45,
47
Нерви, задух, бой – новата реалност по линия 111 в София
Снимка: архив, Bulphoto

Чакане от между 10 и 25 минути, бутаница, опасно високи температури и липса на въздух – това предлага столичният автотранспорт на хилядите пътници, които използват линия №111. Тя свързва източните със западните квартали на София и за голям процент от гражданите няма алтернатива.

От началото на миналата седмица обаче 30-те автобуса по тежката линия са намалени на 15. Така интервалите на движение стават двойни и в пиков час се чака най-малко 10 минути. В резултат рейсовете са претъпкани, а на всяка спирка се събират десетки чакащи.

"Тактиката е да си адски бърз, автобусът да спре с вратата пред теб и да се шмугнеш между 20 човека", обясни пътник пред bTV.

Друг призна, че не е могъл да се качи на два поредни рейса. Никой не смята, че 1,60 лв. са адекватна цена за предлаганата услуга.

2 минути преди спирането на рейса хората се подреждат като на състезание. При спирането започва бутаница, в която не всички имат шанс.

"Всеки ден е така, питайте тези от Центъра за градска мобилност, това е от разписанието", посочи един от шофьорите.

Ако все пак човек успее да се качи, вътре го чака друга "изненада" – препълнените рейсове нямат климатици. Има хора, на които им прилошава, пътници разказват и за побоища между изнервени хора заради липсата на място.

След като автобусът тръгне от спирката, там остават поне 20-30 човека, част от които в крайна сметка се отказват и хващат такси или решават, че вече ще пътуват само с личните си автомобили. В София, където местната власт непрекъснато говори за намаляване на вредните емисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Некой си преди 6 години
До Линия 111Значи с оправданието, че така е било и по време на комунизма, да не искаме да се промени към по-добро? Изключително глупаво изказване!
36
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Съдът обяви цената на билета за градски транспорт за незаконна. Следователно купувайки билет плащайки глоби извършвате престъпление.
35
3
 
22
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Карам си колата и не се оплаквам. Много рядко ползвам метрото - единственият горе-долуприличен обществен транспорт.
34
0
 
23
 
! Отговори
бомбичката ретро преди 6 години
Сега след бирите ретро и локумите ретро ще пускат билетче ретро, ще пише 6ст. Ама пак ще е по 1.60 де.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
радвам се че си купих кола. колко години съм се тъпкал в тия автобуси само...
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И така да са били е било нормално за цена на билета 0.06 лева, но да ти кажа, нямам такъв спомен, а искам да ти кажа, че помня времето, когато трамвайният билет беше по-ефтино от автобусния.
31
27
 
11
 
! Отговори
Линия 111 преди 6 години
А по време на комунизма всички линии, във всички градове бяха точно като тази линия 111!Тогава защо не се оплаквахте, а?Защото нямаше на кого?Защото не можехте да кажете, че Партията не се грижи за овчия народ?Защото сте едни страхливци.
30
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки сте бе, за 1,6 лв ревете, а давате с хиляди по празници само за да изхвърлите после половината храна.Като не ви харесва тук отивайте в Русия, Северна Корея, Венецуела, Куба, Сирия - вижте колко голям списък с красиви, богати и подредени държави ви предоставям ;)Там всичко е безплатно :)Боят - също.
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е че не сме солидарни.Тези с колите не им пука за градският транспорт и обратно.На тия от градският транспорт не им пука къде ще паркираш.Някакъв психопат случайно попаднал във властта иска да спира колите без катализатор които са 80%.Група мафиози свързани с банкерската мафия искат да ограничат кеша да 1000лв,за да лапат комисионни.А е много просто.Отиват пред общината изкарват кметицата и я изритват с шутове.После пред парламетна и бой.Само бой за тия уродди неземни.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bulgaria ON AIR веднага да покани на разговор изпълнителния директор на Центъра на градска Дебилност Христиан Петров,да обясни колко всичко е "прекрасно'' в автобусния транспорт на столицата и как всички пътуват с "карти'' и билетчето им излиза 1 лв.Само ромите са превилегировани защото те пътуват винаги безплатно, с благословията на Фандъкова и директора на градската депилност в София.
27
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен24Друже, днешното състояние на градския транспорт в София е много по-добро от онова през 89-а. И още по-добро ще става. Успокойте червения си плам и сънувайте скапаните, претъпкани Чавдарки на воля!
26
2
 
7
 
! Отговори
Батко преди 6 години
Аз съм развил друга тактика, духвам 1 час по-рано от работа. Иначе проблема ще се оправи, ако има контрола, която да сваля гратисчиите(близо 90%) и пуснат по-големи автобуси.
25
0
 
17
 
! Отговори
селския пъдар преди 6 години
Идеята е като ви се обясни, че билета трябва да стане 5и80 за да се подобри качеството на услугата, всички да почнете да кимате одобрително както преди година . Всичко което се промени след увеличението беше, че групичките на контрольорите станаха двойно по големи компании, които допълнително се натъпкват в претъпканите автобуси.
24
1
 
35
 
! Отговори
Люлин преди 6 години
Всеки ден пътувам с 111 по два пъти, е няма такава отврад., винаги съм редовна, но май само малка част са така,вечерта между 17:30-19:00, автобусите се движат на 30 минути интервали по 2-3 накуп, а в тази жега да чакаш на спирка, не е ОК...И след тези 30 мин,чакане като се качиш в автобуса, без климатик и братята роми меришат на пот и смрад, не разбирам защо си плащам 1,60лв за билет. Нека оправляващите си оправят градския транспорт, защото да пътуваме като бели хора, а не като прасета.....
23
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
111 имаше само един хубав период - навремето след стачка на фирмата за смет, сваляха всичко без билет на спирка пред фирмата. 2 патрулки, един бус на жандармерията, 3 проверяващи групи, влизаха от всички врати и до минути рейса ставаше празен. Тогава и за първи път намерих място за сядане. После защо хората си тътрят таратайките?
22
12
 
24
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Нали искахте да си купувате кола без да чакате с години. Купувайте си кола и не пътувайте с 111 или друг подобен градски транспорт! Какъв ви е проблема? Отивате при някой дилър на автомобили и купувате веднага някоя от наличните нови коли на склад. Ако искате нещо по ваш избор ще трябва да почакате, примерно година или повече. Защо се блъскате в 111, а не пътувате с новата си кола, купена без да чакате?!
21
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато подрипвахте и ревяхте по площадите след 1989-та година искахте банани, а не добър градски транспорт. Сега имате банани, какво искате повече?! Тогава имахте редовен градски транспорт, нямахте банани. Сега е обратното - точно както искахте тогава.
20
1
 
44
 
! Отговори
Софиянка преди 6 години
Заради метрото намалиха надземния транспорт като брой и разредиха разписанието. Сега в летния сезон положението е още по-зле, въпреки че София е претъпкана. Винаги съм редовна в градския транспорт, но не мога да издържам на смрадта и бутаницата, заради което се принуждавам с най-големите жеги да пътувам с личната си кола, за да не припадна някъде от миризма на пот и кюфтета.Но нека само се афишира колко е *** София и как градския транспорт ще стане безплатен в дните с най-голямо замърсяване.
19
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се разберем така - селяните ще се возят само в лични коли, а софиянци на градски транспорт, става ли?
18
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софияни нямате ли коли? Нафтата без пари стана.