Столичният "Стрелбище" "стреля" срещу небостъргача

Съдът позволи да бъде построена 43-етажна сграда
30 юни 2017 07:54, Петя Славова
9

3204 гледания   |  Още видео

Ново недоволство за застрояването на столицата. Снощи жителите на квартал "Стрелбище" излязоха на протест.

Поводът – в градинката на кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Гешов" ще бъде построен небостъргач, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според плановете на общината на мястото може да има единствено малки постройки, като например кафене.

Недоволството на хората идва от изненадващото решение на съда, което позволява строителството на 43-етажна сграда.

На практика това ще бъде най-високата сграда у нас с обща височина 150 метра. За сравнение в момента първото място се държи от сграда на "Цариградско шосе", която е с височина малко над 120 метра.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Стрелбищенец преди 1 година
Като искате модерен европейски град, постройте си небостъргачи у вашите квартали, не давайте наклон на оная работа на хората, които НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ НЕБОСТЪРГАЧИ ДО ДОМОВЕТЕ СИ.
12
1
 
1
 
! Отговори
възхитен преди 1 година
Преди половин век в Европа не беше прието строителството на небостъргачите. Но в момента освен че са супер модерни за строителството на стария континент, съществува голяма конкуренция за дизайн, красота, височина и неповторима в света кула. Всяка година се определя най високата и красива кула в Европа и света. В бившите социалистически държави също масово се изграждат небостъргачи. България също трябва да се интегрира в съвременното строителство на небостъргачи. Нека София бъде Европейски град.
11
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Хора които са родени по нивите и там са израснали, сигурно ги е страх да се качват в небостъргачите. Това не е срамно защото се свиква с височината и после се наблюдава прекрасна гледка. Небостъргачите са знакови сгради и гордост за всяка цивилизована държава. Има някои с басейни на покрива и улици за пешеходци. Други с градинки, кафенета и ресторанти. Всеки които е посетил и разгледал такива интересни места остава възхитен и започва да ги харесва. При земетресения се клатят но не падат.
10
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 1 година
Всички хора с ограничено мислене за небостъргачите, вместо да стачкуват против тяхното изграждане, могат да си закупят апартамент в панелен блок така ще усетят приятният гъдел на глупостта.
9
0
 
1
 
! Отговори
наблюдаващ преди 1 година
Всички съседни страни имат небостъргачи и красиви стадиони. Изглежда че само на нашата територия живеем като първобитни хора. Сигурно тези които водят деца на демонстрация против небостъргачите, ги учат да прескачат трамвайните линии за да не ги удря ток. София за да бъде съвременен град, трябва да се събарят панелките и на тяхно място да се изграждат кули. Панелките са негодни, опасни и много грозни. Хора мислете малко съвременно и по европейски.
8
0
 
1
 
! Отговори
клиент преди 1 година
България е малка държава и площта трябва да се икономисва както правят всички нормални държави. На много места събарят високи сгради и на тяхно място строят небостъргачи с офиси, жилища, магазини, паркинги и много други удобства. Остава много празно пространство за зеленина около тях. Между държавите съществува надпревара, къде ще се изгради най голям, красив, и различен от другите небостъргачи. Строят ги в морето и в пустинята и в скалите дори и през зимата. София не трябва да изостава от тях.
7
0
 
1
 
! Отговори
възнутен преди 1 година
Два дълги 10 етажни блока заемат много площ а се равняват на един небостъргач. Защото той е тесен и около него остава много незастроена площ, където може да се направят няколко етажни паркинги, детски площадки, магазини и паркове. Понеже са тесни не пречат за гледката към Витоша, за разлика от панелните жилища които са като Китайската стена пред погледа на човек. Гаранцията им е изтекла и трябва да се събарят.
6
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 1 година
Всички завистливи и злобни хора които са против изграждането на небостъргачи в София, да не въвличат и децата си в провокативните си действия. Тези които искат да запазят природата и парковете, нека ги пазят от *** сеч и от дървената мафия, също и от умишлените пожари. Не се дръжте като еко фашисти, защото на Бул. България има парк и много зеленина. Зад църквата също има парк. Да не се забравя че гаранционния срок на панелните блокове е изтекъл и непрекъснато стават проблеми с тях.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каква инфраструктура се предполага да захранва този небостъргач?!
метрото не е достатъчно! бул България и сега е пренаселен, представям си какво ще стане ако едната му лента се блокира от спрели "само за 5 минути" ... защо из цяла софия се правят подобни сгради, в жилищни и всякакви подобни зони ?!? отделете в единия край на София място, прекарайте необходимата инфраструктура и строите вавилонски кули ако искате
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, не знам доколко са нужни небостъргачи на град като София.
Второ, ако такива все пак се построят, би трябвало да са по северната периферия на града, а не в южната му част. Защо да спират свежия въздух, идващ откъм Витоша и да хвърлят сянка върху толкова много жилища, училища, детски градини?
Трето, през последните години българският съд взе не едно и две неправилни решения. Предлагам това негово решение да се оспорва чак до Страсбург!
3
0
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Всичко е изкукуригало, най-вече управниците в България. По цял ден ми мрънкат по телевизора че въздуха в София е много мръсен, глоби за автомобилите без катализатор и т.н и т.н., и в същото време застрояват всяка една градинка. При това с 40 етажна сграда която ще натовари движението още и още.
Нямам против небостъргачите, ама не и в старите квартали на София.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважаеми "журналисти" Това на практика НЯМА да е най високата сграда в България след като от половин година се строи Скай Форт - очаквана височина 202м.

За съжаление всичко е законно и няма кой да отмени лобистката поправка в закона за ъгловите парцели от преди десетина години.
1
0
 
11
 
! Отговори
Крънка Кинтарова преди 1 година
този от НИКМИ построи една глупост до НДК, сега иска да укепази и Стрелбище. Като е толкова хубаво у нас, защото фамилията му живее в САЩ. И кога ще почнат проверки на земенките? И аз искам да заменя една земя с тази под и около народно събрание, без това ще е излишна след преместването им партийния дом, но не ми приемат предложението!