Ученикът, ритнал учителка, ще бъде преместен в друго училище

To ще стане факт от новата учебна година
30 юни 2017 11:57,
20
Ученикът, ритнал учителка, ще бъде преместен в друго училище
Снимка: spgt.org

Десетокласникът от Професионалната гимназия по туризъм, който ритна учителката си по философия, ще бъде преместен в друго училище. Това реши педагогическият съвет на училището. Преместването ще стане факт от новата учебна година.

Още по темата
За около час тази сутрин, Педогогическият съвет на Гимназията по туризъм реши единодушно да наложи най-тежкото наказание на ученика - преместване в друго училище. Това стана факт от втория опит, след като преди седмица Съветът се събра, но не дойдоха родителите на момчето. Така, според новия закон за училищното образование, без тях наказание не можеше да бъде наложено. Днес те също не присъстваха на съвета.

Родителите на момчето писмено са упълномощили класната да ги представлява на педагогическия съвет, съобщи пред БНТ Антоанета Джонева, директор на Професионалната гимназия по туризъм.

Те също съжалявали са постъпката.

Преместването на десетокласника ще стане факт от новата учебна година. В кое училище ще учи той обаче все още не е ясно.

През седмицата учителите излязоха с декларация против агресията и в подкрепа на пострадалата учителка. Написаха още, че ще засилят превантивната си роля и ще търсят още първите признаци на агресия сред учениците си.

Още преди седмица прокуратурата повдигна обвинения на десетокласника за две престъпления - нанасяне на лека телесна повреда на учител и хулиганство. Ще го наблюдават и от Детската педагогическа стая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ная преди 6 години
Аха, да ритне даскалка и в новото у-ще???
7
0
 
1
 
! Отговори
бивш ученик преди 6 години
завършил съм там преди 16г. и тая същата даскалка е страшна гаддина още от тогава!!!Колкото и да учиш, пише колкото на нея и е кеф...високомерна и не наред с главата...ъва е тямалко и е
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не се беше разчуло, че е ритнал учителката щеше да се размине без всякакви санкции (не че преместването е някакво наказание).
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...най-тежкото наказание на ученика - преместване в друго училище....И ученика бияч ще си го премести в другия крачол от "тежкото"наказание.Всички ръководства на училища да бойкотират приема му при тях.За такива няма място в училищата.Да се явяват само на изпити като частни ученици.Родителите които не са го възпитали да уважава учителите и съучениците си, да му плащат частни уроци.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и той ся ши рифе с дни, щото ще смени училището си и приятелите си....тоя ако ми беше син, нямаше да смени училище, а болнично заведение.
3
0
 
5
 
! Отговори
браво, решиха го преди 6 години
От МОН се чудят каква простотия да измислят и да кръстят "риформа". Там са само луди лели на валидоли. Резултатът - ей го на. Ще го местят! Решен е проблемът. Май на скоро имаше едно цяло столично школо, което се изнесоха да учат в общината, че някакъв третокласник буйствал. Те там така си решиха промлема. Абе умна работа, даскалска
2
1
 
10
 
! Отговори
Честито и успех! преди 6 години
Да му преместят и ченето с два сантиметра на новото училище.
1
1
 
22
 
! Отговори
3825 преди 6 години
В поправително да го пращат, как така не се знае къде!